Λο: Προπονείται και το σκέφτεται

Ο Τάσος Μαγουλάς γράφει για τον "διαφορετικό" Έι Σι Λο, που σε ηλικία 30 πλέον χρονών προπονείται καθημερινά για να διατηρείται σε αγωνιστική κατάσταση και φαίνεται πως αυτό το καλοκαίρι είναι έτοιμος να επιστρέψει κλείνοντας ενάμισι χρόνο μακριά από το μπάσκετ.

Λο: Προπονείται και το σκέφτεται

Σε κάθε χαμένο σουτ από τον Όλιβερ Λαφαγιέτ, σε κάθε άμυνα που δεν του βγαίνει, σε κάθε κρίσιμη επίθεση που δεν μπορεί να βάλει, η έκφραση απογοήτευσης εντός κι εκτός ΣΕΦ έχει ένα όνομα: Λο. Αντί για ...οοοο ακούς ή φαίνεται πως ακούς ένα Λοοοο.

Δεν είναι έλλειψη σεβασμού ή πίστης στον Αμερικανό γκαρντ που προσπαθεί πολύ και κάνει καλά παιχνίδια, αλλά ο Έι Σι Λο ήταν κάτι τόσο διαφορετικό που ίσως το μεγαλύτερο λάθος υπήρξε η αναζήτηση αντικαταστάτη του.

Πρώτα ο Μάρντι Κόλινς ο οποίος έφτασε να αποδοκιμάζεται, αν και τελικά έκανε καλή δουλειά ως διαφορετικός παίκτης, και τώρα ο Λαφαγιέτ, έχουν να χωρέσουν σε παπούτσια που δεν είναι ακριβώς τεράστια αλλά είναι ειδικά διαμορφωμένα.

Ο Ολυμπιακός όταν τον Ιανουάριο του 2012, στις 12 του μήνα για την ακρίβεια, με παρέμβαση Αγγελόπουλων , επέλεγε να μην πληρώσει περισσότερο τον Αλεξάντερ Ράζιτς που ήθελε διακαώς ο Ντούντα, αλλά να επενδύσει στον βασικό οργανωτή της Παρτιζάν τον οποίο οι Σέρβοι έφεραν απευθείας από το ΝΒΑ, δεν φανταζόταν πώς άλλαζε την ιστορία του.

Ούτε ο σταθερός Κάιλ Χάινς ούτε ο κυρίαρχος ιδιαίτερα στην Ελλάδα Τζόι Ντόρσεϊ, δεν είχαν την σημασία στο παιχνίδι των ερυθρολεύκων όπως το τέως νούμερο 11 του ντραφτ το 2007. Η απάντηση είναι λογική: ο Λο είναι ο μοναδικός παίκτης τόσο υψηλού επιπέδου που θα δεχόταν και θα έπαιζε τέλεια έναν δεύτερο ρόλο δίπλα στον Βασίλη Σπανούλη ή οποιονδήποτε μεγάλο Ευρωπαίο γκαρντ.

Δύο χρόνια μετά ο Έισι Λο έκλεινε την καριέρα του στο λιμάνι και από τότε είναι άγνωστο αν θα παίξει ξανά.

Η επιστροφή που δεν έγινε

Ο Έισι Λο ολοκλήρωσε το βασικό στάδιο της αποθεραπείας του από τον τραυματισμό του τον Αύγουστο το 2014 όταν κι έκλεισε μία καλή ετήσια συμφωνία με την Φοσάνγκ Λονγκ Λάιανς στην Κίνα. Στις 18 Σεπτεμβρίου έγινε γνωστό πως ο έμπειρος γκαρντ ακυρώνει την συμφωνία.

Η επόμενη εμφάνισή του στην λίστα της φημολογίας, τον έφερνε να συζητά με την Γαλατά τον Νοέμβριο. Δεν ολοκληρώθηκε κάποια συμφωνία και από τότε ο Λο εμφανίζεται περισσότερο ως ...φίλαθλος του αγαπημένου του πανεπιστημίου,TexasA&Mπαρά ως αθλητής. Ανκρίνουμεμάλιστααπότην σελίδατουστοtwitterανεφέρεταιως "Husband, Father, Brother, Man of God & 2x Euroleague Champion & Business Man".Λέει κάτι αυτό;

Μία ομάδα που προσπάθησε να τον προσεγγίσει για το καλοκαίρι, δεν πήρε αρνητική απάντηση. Ο Έισι Λο βρίσκεται στο Ντάλαςκαι προπονείται καθημερινά για να διατηρείται σε αγωνιστική κατάσταση και φαίνεται πως αυτό το καλοκαίρι είναι έτοιμος να επιστρέψει κλείνοντας ενάμισι χρόνο μακριά από το μπάσκετ.

Ουσιαστικά από όσα ξέρουμε είναι και το σταυροδρόμι για τον αμφίχειρα γκαρντ: αν δεν γυρίσει, σημαίνει πως κλείνει το κεφάλαιο μπάσκετ σε ηλικία 30 ετών έχοντας ήδη πετύχει πολλά σε μία καριέρα που ξεκίνησε και τελείωσε με τραυματισμούς που άλλον αθλητή θα τον είχαν αφήσει εκτός μπάσκετ από τα λυκειακά του χρόνια.

Διαβάστε ακόμη:

Ζήτησε 900.000 το χρόνο ο μάνατζερ του Σλούκα

News 24/7

24MEDIA NETWORK