Make it or break it

Ο Τάσος Μαγουλάς γράφει για τη νίκη του Παναθηναϊκού στη Σμύρνη επί της Καρσίγιακα κρατώντας μόνο ακριβώς αυτό. Τη νίκη. Η απόδοση χρήζει ανάλυσης και μάλιστα γρήγορης.

Make it or break it

Όταν κερδίζεις έναν τελικό κοιτάς μόνο το αποτέλεσμα. Είναι η διπλή ερμηνεία μίας μεγάλης νίκης για τον Παναθηναϊκό αλλά κι ενός σοβαρού προβληματισμού που ακόμα δεν έχει αναλυθεί. Την Παρασκευή δεν μετρούσε τίποτε, παρά μόνο η νίκη στην έδρα της Καρσίγιακα. Αυτό ήθελε αυτό πέτυχε η ομάδα του Τζόρτζεβιτς. Γι αυτό ταξίδεψε στην Σμύρνη. Δεν πήγε για να θέλξει με το μπάσκετ της, για να σαρώσει, για να πραγματοποιήσει καλή εμφάνιση. Έχοντας σειρά κακών εμφανίσεων και με ορατό τον κίνδυνο του αποκλεισμού, οι πράσινοι πήγαν για να κερδίσουν. Με... μισό μηδέν. Και ακριβώς αυτό πήραν.

Μία νίκη με μισό μηδέν η οποία τους επιτρέπει από το Σάββατο να προβληματιστούν ακόμα περισσότερο με την εικόνα τους και να μην έχουν μία επιπλέον θηλιά στο λαιμό. Ο Παναθηναϊκός νίκησε δύσκολα διότι είχε προετοιμάσει άριστα την είσοδό του στην αναμέτρηση, είχε διαβάσει τον αντίπαλο, αλλά δεν είχε κάτι διαφορετικό για την συνέχεια. Στο τέλος νίκησε παίρνοντας ό,τι του έδωσε ένας χειρότερος αντίπαλος και γιατί η προσωπικότητα των δύο πιο αδικημένων, από τον τρόπο παιχνιδιού, έκανε τη διαφορά. Ο Καλάθης δεν έχει βοηθηθεί από την ομάδα του για να παίξει όπως θέλει, να μην σουτάρει επειδή είναι ελεύθερος εσκεμμένα. Ο Γκιστ, ως τώρα, δεν είχε την ευχέρεια να δείξει όσα μπορεί στην άμυνα και στην επίθεση αξιοποιείται κυρίως το σουτ του.

Ο Παναθηναϊκός όμως νίκησε δύσκολα, διότι η καλή αρχή δεν είχε συνέχεια καθώς ο Τζόρτζεβιτς επιβεβαιώνει πως πιστεύει σε ένα μπάσκετ όπου η επίθεση ξεκινάει από τον Ραντούλιτσα και όλα τα υπόλοιπα στηρίζονται στα ελεύθερα σουτ που βγαίνουν. Η άμυνα πρέπει να βγει από την επίθεση. Κόλλησε ο Ραντούλιτσα και το παιχνίδι έγινε πιο αργό; Κόλλησαν όλα. Μπήκαν όμως όλα τα μεγάλα και κάποια ολίγον τυχερά σουτ στα τελειώματα επιθέσεων για να γίνει η δουλειά. Μετράει για την Παρασκευή όχι για το... Σάββατο όπου πρέπει να αναλυθεί κάθε λεπτομέρεια αυτού του αναπάντεχου ντέρμπι.

Γι αυτό η ψυχωμένη αλλά άπειρη και περιορισμένων δυνατοτήτων Καρσίγιακα, έμεινε στο παιχνίδι και είχε ελπίδες να πάρει την νίκη. Ξεπέρασε ακόμα και το φόβο απέναντι σε ένα τεράστιο ευρωπαϊκό μέγεθος και τον ξεπέρασε, για τους λόγους που αναφέραμε πιο πάνω. Διότι η φανέλα όσο βαριά κι αν είναι κάποια στιγμή πρέπει να υποστηρίζεται.

Να καταλάβει ο Τζόρτζεβιτς

Η Καρσίγιακα φοβήθηκε λογικά τον εξάκις πρωταθλητή Ευρώπης, με το γεμάτο ρόστερ, όμως κατάλαβε πως ο αυτοκράτορας δεν φοράει την πανοπλία του.

Αυτό είναι κάτι που οφείλει ο Τζόρτζεβιτς να καταλάβει. Επί Ομπράντοβιτς ακόμα και μέχρι πέρυσι, ο Παναθηναϊκός με τη φανέλα του και λίγη προσπάθεια, έπαιρνε κρίσιμους αγώνες και σχετικά άνετα. Αυτός ο Παναθηναϊκός όμως δεν υπάρχει φέτος στην Ευρωλίγκα διότι οι αντίπαλοι βλέπουν τις αδυναμίες και περνούν από τον φόβο, στην ελπίδα πως θα είναι εκείνοι που θα γράψουν ιστορία αποκλείοντας τους πρασίνους.

Γι αυτό η πολύτιμη νίκη στην Σμύρνη, οφείλει για τους ανθρώπους της ομάδας, να μείνει στις ακτές τις Μικρά Ασίας, και μόλις περάσουν στο Αιγαίο και στον ελληνικό εναέριο χώρο, πρέπει να βρουν τρόπο να πατήσουν σε αυτό το αποτέλεσμα για να γυρίσουν τη χρονιά στην Ευρώπη. Το τρίποντο του Καλάθη και η βασιλική τάπα του Γκιστ, προσφέρουν ίσως την μοναδική ευκαιρία να αλλάξουν όλα. Είναι το παιχνίδι που σε φτιάχνει ή σε καταστρέφει. Το καλό για τους κυπελλούχους, αφορά στο γεγονός πως είναι στο χέρι τους και το ένα και το άλλο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καρσίγιακα-Παναθηναϊκός 66-69

News 24/7

24MEDIA NETWORK