Μισογεμάτο, μισοάδειο

Ο Τάσος Μαγουλάς σχολάζει τη μεγάλη μάχη που έδωσαν στο Τελ Αβίβ τα παιδιά του Παναθηναϊκού, τα οποία του χρόνου θα κληθούν να πρωταγωνιστήσουν κι εκθειάζει τη δουλειά του Ντούσαν Ιβάνοβιτς.

Μισογεμάτο, μισοάδειο
INTIME SPORTS

Ο Παναθηναικός έχει δύο τρόπους να δει αυτή την ήττα. Ο προφανής, η μία ακόμα χαμένη ευκαιρία για ένα διπλό δυάδας παρά το πραγματικά καλό παιχνίδι ακόμα και στην επίθεση αν μιλάμε για το δεύτερο ημίχρονο. Η επίθεση εκμεταλλεύτηκε την επιλογή της Μακάμπι για παγίδες χαμηλά στη ρακέτα και γύρισε εξαιρετικά την μπάλα, σημειώνοντας πολλά σημαντικά τρίποντα αλλά κανένα μεγάλο.

Ο Παναθηναϊκός αστόχησε, σε κάποια απελπιστικά, στα πέντε τρίποντα που δοκίμασε για να περάσει μπροστά ή να ισοφαρίσει μέχρι το τελευταίο λεπτό. Η έκτη χαμένη προσπάθεια ήρθε από το έρμπολ λέι απ του Γιάνκοβιτς. Οι πράσινοι κράτησαν την διαφορά του πρώτου αγώνα και συνεχίζουν γνωρίζοντας αυτό που τους έδειξε και το σημερινό παιχνίδι: δεν είναι εύκολο στο συγκεκριμένο ρόστερ να πάρει μία μεγάλη νίκη. Θα παλέψει, θα προσπαθήσει, θα ξεπεράσει πολλές δυσκολίες, αλλά λείπει η παραπάνω ποιότητα. Ο Νέλσον θα βοηθούσε μεν αλλά όπως επέλεξε να παίξει άμυνα η Μακάμπι, η αδυναμία στο σουτ θα λειτουργούσε τροχοπέδη.

Μισογεμάτο, μισοάδειο

Και τώρα; Ο Παναθηναϊκός οφείλει να μην χάσει την συγκέντρωση στον στόχο του που θεωρητικά είναι να δημιουργήσει την βάση για το εγγύς μέλλον του. Η βραδιά θα μπορούσε να εξελιχθεί καλύτερα, η Μακάμπι δεν τρομάζει σε καμία περίπτωση και η απουσία του "Σόφο" την κάνει ακόμα πιο αδύναμη, αλλά και πάλι οι "πράσινοι" δεν τα κατάφεραν. Και;

Και κάπως έτσι φτάνουμε στο δεύτερο σκέλος. Οι πρωταθλητές έδωσαν μία μεγάλη μάχη σε μία εκπληκτική έδρα και στηρίχθηκαν πολύ στα παιδιά που του χρόνου θα κληθούν να πρωταγωνιστήσουν. Γιάνκοβιτς, Παππάς αλλά και ο Μποχωρίδης που ήταν εξαιρετικός στο τελευταίο δεκάλεπτο, αποτελούν όφελος που πρέπει να υπολογιστεί ως σημαντικότερο ακόμα και από πιθανή νίκη. Το ζήτημα είναι αν το μέγεθος των εξάκις πρωταθλητών Ευρώπης επιτρέπει τέτοιες...νίκες. Αυτό θα το απαντήσουν μόνο οι ίδιοι. Η αλήθεια είναι πως όταν εδώ και 20 χρόνια κάθε χρόνο ο στόχος είναι μόνο η πρώτη θέση σε Ελλάδα κι Ευρώπη, η επιδίωξη για ανανέωση δεν περνά εύκολα. Περισσότερο αυτό αφορά στην διοίκηση και τους πραγματικούς στόχους που θέτει και πόσο εύκολο είναι να κρατήσει την ψυχραιμία αν εκτός από το κύπελλο δεν επιτευχθεί καμία άλλη επιδίωξη.

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος έχει κάθε δικαίωμα να εκφέρει γνώμη, αλλά στο θέμα της διαφωνίας για την αξιοποίηση των μικρών ήταν λάθος. Ο Ιβάνοβιτς αξιοποιεί σωστά όσους έπρεπε να παίζουν ήδη. Γιάνκοβιτς και Παππάς είναι οι μοναδικοί που μπορούν να πάρουν την σκυτάλη από τον Διαμαντίδη για την επόμενη μεγάλη ομάδα. Αρκεί να μην χαθεί η υπάρχουσα ισορροπία. Κοινώς μην γκρεμιστεί ό,τι κτίστηκε φέτος.

Διαβάστε ακόμη:

Μακάμπι - Παναθηναϊκός 73-70

News 24/7

24MEDIA NETWORK