Μπάσκετ νίκησε τα... τσιτάτα

Ο Ολυμπιακός είναι μία από τις πλέον μυστήριες μεγάλες ομάδες που έχουμε δει καθώς φαίνεται να ζει, να πεθαίνει, να νικά να ηττάται, από το θυμικό του. Γράφει ο Τάσος Μαγουλάς.

Μπάσκετ νίκησε τα... τσιτάτα

Είθισται οι ομάδες να μην "ζουν" μέσα από ατάκες. Από πηχυαίους τίτλους. Δεν τους ενστερνίζονται τουλάχιστον. Ο Ολυμπιακός είναι μία από τις πλέον μυστήριες μεγάλες ομάδες που έχουμε δει καθώς φαίνεται να ζει, να πεθαίνει, να νικά να ηττάται, από το θυμικό του. Η ομάδα της Παρασκευής, δεν έχει καμία σχέση με την ομάδα των δύο προηγούμενων αναμετρήσεων, αλλά είναι ίδια με αυτή της πρεμιέρας των πλέι οφ.

Στον τελικό της Πόλης, η ομάδα του Πειραιά έπαιξε ακριβώς ως αυτό που είναι: ένα πανίσχυρο σύνολο, φαβορί να προκριθεί, σίγουρα μία καλύτερη, πιο έμπειρη σε τέτοιες καταστάσεις, ομάδα από την αντίπαλό της. Για να το πούμε μία ακόμα φορά, η έκπληξη και μάλιστα μεγάλη, θα είναι αν αποκλειστεί ο πρωταθλητής Ελλάδας και όχι αν προκριθεί.

Είναι σαφές πως πως οι ερυθρόλευκοι σε αρκετά παιχνίδια φέτος, προτιμούν να ενδύονται τον μανδύα του αουτσάιντερ και να ανατρέπουν αγώνες. Στην πραγματικότητα, όταν παίζουν το μπάσκετ που έχουν σχεδιάσει για την φετινή σεζόν, κάνουν την δουλειά τους εύκολα και αρκούντως εντυπωσιακά. Όπως την Παρασκευή.

Ο Ολυμπιακός έπαιξε μπάσκετ κανονικό από το το 10', μοίρασε το χρόνο του, προστάτευσε τον Σπανούλη ώστε να τον έχει φρέσκο στα κρίσιμα, έδωσε ανάσες στον Πρίντεζη, είχε ηρεμία, κατέθεσε την ανωτερότητά του στο παρκέ. Έπαιξε δυνατά με πάθος, αλλά κυρίως, με ηρεμία ξεδίπλωσε όλο του ταλέντο.

Η Εφές διαθέτει μονάδες και στην ρακέτα μεγαλύτερη ποιότητα, όμως είναι τέτοια η διαφορά στην περιφέρεια με την παράλληλη γνώση τέτοιων καταστάσεων ώστε ο Σφαιρόπουλος και οι παίκτες του γνωρίζουν πως είναι το φαβορί όταν παίζουν έξω από τα...τσιτάτα.

Η ΚΟΡΥΦΗ ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΕ ΜΠΑΣΚΕΤ

Όταν δεν μετράνε μόνο οι ...σφιγμένες γροθιές, ο ένας για τον άλλο, η άρνηση στην ήττα και λοιπά πραγματικά μεν, αλλά δεν γίνονται να προτάσσονται πια όταν μιλάμε για μία ομάδα που από το 2009 ή καλύτερα από το 2011 με την παρούσα μορφή της, κατέκτησε δύο ευρωπαϊκά, πήρε τίτλους στην Ελλάδα, είναι η κορυφαία σε μία ολόκληρη ήπειρο σε αυτό το διάστημα.

Ο Ολυμπιακός έφτασε και παρέμεινε στην κορυφή, έχοντας όλα τα στοιχεία μίας δεμένης ομάδας, αλλά κυρίως και πρωτίστως επειδή έπαιξε ή παίζει σπουδαίο μπάσκετ. Έχει αρχές στην άμυνα και την επίθεση, διατηρεί ισορροπία. Όταν ελέγχει το θυμικό του και παίζει με το πλάνο του.

Αυτό θα είναι και το μυστικό της πρόκρισης την Τρίτη. Αν η ίδια η ομάδα μπει στην λογική, ψυχής, τσαμπουκά, πάθους, γενναιότητας, θα ζήσει ένα δύσκολο βράδυ. Αν όμως παίξει με τον Σπανούλη, γύρω από τον Σπανούλη, χωρίς τον Σπανούλη όταν χρειαστεί, να βοηθήσει τον Πρίντεζη απέναντι στην αθλητική γραμμή των πάουερ φόργουορντ της Εφές, με εξυπνάδα και ταχύτητα σε όλα τα επίπεδα, θα πάρει την πρόκριση και ήδη θα είναι επιτυχημένη για φέτος.

News 24/7

24MEDIA NETWORK