Ο Αγγελόπουλος έμαθε

Ο Τάσος Μαγουλάς γράφει για τον μεγαλομέτοχο της ΑΕΚ, Μάκη Αγγελόπουλο που έμαθε απ' τα λάθη του και έδωσε τα "κλειδιά" στον Γιούρι Ζντοβτς, αποδεικνύοντας πως η ομάδα περνάει σε μία φάση ωριμότητας και ηρεμίας.

Ο Αγγελόπουλος έμαθε

Ένα βασικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν μεγάλες ομάδες οι οποίες... επιστρέφουν, είναι η επιλογή κατεύθυνσης. Συνήθως λαλούν πολλοί κοκκόροι, καθώς έρχονται νέες διοικήσεις, με όρεξη για να προσφέρουν, με χρήματα, άνθρωποι με όραμα, επιτυχημένοι στο χώρο τους, αλλά χωρίς εμπειρία στη διαχείριση συλλόγων.

Όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις, οι νέοι διοικούντες ακούνε τους... επαΐοντες οι οποίοι συνήθως τα γνωρίζουν όλα. Κάποια στιγμή θέλουν δε να βάλουν και οι ίδιοι την πινελιά τους, έχοντας πάντα σε σημείωση πως δεν γίνεται να ασχολούνται νυχθημερόν με το μπάσκετ.

Κάποια εκατομμύρια ευρώ αργότερα, αποφασίζουν πως, όπως στις δουλειές τους, έτσι και στην ομάδα θα πρέπει να κάνουν συγκεκριμένες επιλογές. Σωστές ή λάθος, θα τις κρίνουν οι ίδιοι από το αποτέλεσμα.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΕΤΑΙ

Σε αυτό το σημείο βρίσκεται η ΑΕΚ. Ο Μάκης Αγγελόπουλος κατάφερε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να ξανακάνει δυνατό το όνομα του "Δικεφάλου", της Βασίλισσας για τους φίλους της και τώρα βρίσκεται στο στάδιο των αποφάσεων.

Οι παλινωδίες αναφορικά με τη συμμετοχή στο Eurocup, η άρνηση συμμετοχής σε οποιοδήποτε Kύπελλο και τελικά η επιλογή του Champions League καταδεικνύουν πως η διοίκηση των κιτρινόμαυρων τουλάχιστον πήρε απόφαση: μη θέλοντας να διακινδυνεύσει, όσα φοβούνται πως διακινδυνεύουν όσοι πάνε κόντρα στην ομοσπονδία, αποφάσισε FIBA. Τέλος.

Αγωνιστικά, ο Αγγελόπουλος καταδεικνύει πως το απόλυτο αφεντικό είναι ο Γιούρι Ζντοβτς. Μία δύσκολη απόφαση με δεδομένο το γεγονός πως αφενός η ομάδα τερμάτισε τρίτη στα πλέι οφ, παίζοντας με κουτσουρεμένο τον Άρη, ενώ η εικόνα στο παρκέ και η εικόνα του Σλοβένου κόουτς στον πάγκο να τσακώνεται με τους ξένους δεν ενέπνευσαν την απόλυτη εμπιστοσύνη.

Η διοίκηση της ΑΕΚ όμως έπραξε σωστά δίνοντας όχι μόνο ευκαιρία, αλλά και το ελεύθερο να φτιάξει την ομάδα όπως θέλει. Γι' αυτό ουδείς έφερε αντίρρηση όταν ο Γιώργος Δέδας από γκαρντ στον ΠΑΟΚ, έγινε εν μία νυκτί προπονητής σε μία προσωπική κίνηση του Ζντοβτς να έχει πολύ δικούς τους ανθρώπους κοντά. Για χρόνια συνεργάτης και στενός φίλος με τον Στέφανο Δέδα (δεν εφείσθει υπερασπιστικών/επιθετικών σχολίων ακόμα και στο twitter για να βοηθήσει τον Σλοβένο κόουτς), επέλεξε τον αδερφό του με μηδενική προϋπηρεσία ως αντίβαρο στους Μανωλόπουλο-Φαλέκα επιλογές της διοίκησης, οι οποίοι λόγω εμπειρίας έχουν βαρύνουσα άποψη.

Ίσως γι αυτό το λόγο, να τους άφησε αυτοί να κάνουν την πρώτη επίσημη προπόνηση ενώ ο χεντ κόουτς περίμενε την ομάδα στην Σλοβενία κάτι που δεν συνηθίζεται. Δείγμα πως έχει το πράσινο φως να διαχειριστεί τα πράγματα όπως κρίνει.

ΧΩΡΙΣ ΛΟΥΚΑ ΚΑΙ ΧΕΡΣΤΟΝ Η... ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ

Ουσιαστικότερο από όλα αυτά, είναι η διάθεσή του να βάλει τη δική του σφραγίδα και να απομακρύνει οτιδήποτε δεν ενέκρινε ο ίδιος. Μαυροκεφαλίδης και Χέρστον, οι δύο ηγέτες της ΑΕΚ, λόγω ονόματος και ταλέντου, είδαν την προσφορά τους να πέφτει κατακόρυφα με την παρουσία του Ζντοβτς κι έγινε σαφές πως η συνύπαρξη δεν θα είναι εύκολη.

Ξεκάθαρα πάντως, ο Μαυροκεφαλίδης αντιμετώπισε πρόβλημα τραυματισμού, κρίθηκε από το ιατρικό τιμ πολύ ανέτοιμος, ήρθε σε ρήξη με όλους στην ΑΕΚ και αποχώρησε. Θα είχε μεν μειωμένο ρόλο, αλλά ήταν στα πλάνα. Ο Χέρστον παρά το γεγονός πως είχε ενημερωθεί από τον Ζντοβτς πως δεν είναι στις επιλογές του, γύρισε και είναι εκτός φόρμας. Ουσιαστικά ψάχνει τρόπο να λύσει τη συνεργασία χωρίς να χάσει πολλά χρήματα.

Ο Ζντοβτς επιθυμεί έναν έμπειρο γκαρντ καθώς κοιτώντας στους οργανωτές, βλέπει τον 26χρονο Ντίξον, τον 24χρονο Ιβάνοβιτς και τον 17χρονο Μωραΐτη. Στο 2-3 ο Βασιλειάδης και ο Λαρετζάκης με... ολίγη από Μιλόσεβιτς μοιάζουν να είναι πιο έμπειροι.

Αναζητά τον παίκτη που θα καλύπτει, λόγω ύψους και δυνατοτήτων, τις δύο θέσεις της περιφέρειας και βέβαια να έχει δύο στοιχεία: να παίζει άμυνα και να μην αντιμιλά.

Ο ΣΕΜΠΑΣΤΙΑΝ, Ο ΜΠΕΝ ΚΑΙ Ο ΡΟΚΟ

Ο Μπεν Γκόρντον στα 33 του, με έναν χρόνο εκτός μπάσκετ, θέλει να παίξει για πρώτη φορά στην Ευρώπη και το δείχνει κάνοντας πρεμιέρα με την εθνική Μεγάλης Βρετανίας στα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ. Ο μεγάλος σκόρερ του παρελθόντος θυμίζουμε πως ποτέ δεν είχε ανταποκριθεί στο κάλεσμα της εθνικής ακόμα και όταν πρωταγωνιστούσε ο φίλος του Λούολ Ντένγκ.

Ο Ρόκο Λένι Ούκιτς στην τελευταία προσπάθεια να στηρίξει την καριέρα του, τα πήγε περίφημα πέρυσι στις θρυλίκες πλην ξεπεσμένες Βαρέζε και Καντού και ταιριάζει απόλυτα στον συμπληρωματικό γκαρντ που θέλει ο Σλοβένος.

Ο Σεμπάστιαν Τέλφερ είναι μία τρίτη... βαριά περίπτωση με εξαιρετικό όνομα, τεράστιες δυνατότητες ως οργανωτής αλλά και μία καριέρα σε πτώση.

Ο Μάκης Αγγελόπουλος ζήτησε από τον Ζντοβτς η τελευταία επιλογή να είναι ουσιαστική, αλλά κι ελκυστική για τον κόσμο προκειμένου να αμβλυνθούν οι εντυπώσεις από τις δύο μεγάλες αποχωρήσεις, αίτημα απολύτως λογικό διότι μία διοίκηση οφείλει να ζυγίζει τα πάντα, όχι μόνο τα τρίποντα, την άμυνα ή αν είναι παιδί-κορίτσι ένας αθλητής.

Σε λίγο η ΑΕΚ θα ολοκληρώσει το ρόστερ και θα βαδίζει με έναν οδηγό: τον Γιούρι Ζντοβτς. Ο ιδιοκτήτης του έδωσε το ελεύθερο, άφησε στο παρελθόν τα λάθη και τον αφήνει να κουμαντάρει το καράβι όπως θέλει. Θα κριθεί μόλις υπάρχουν τα πρώτα ασφαλή δείγματα της δουλειάς του. Η απόφαση δείχνει πως η ομάδα περνάει σε μία φάση ωριμότητας και ηρεμίας προκειμένου να πορευθεί όπως ορίζει το μέγεθός της και όχι μόνο τα χρήματα του ιδιοκτήτης της.

Το πιο σημαντικό; Αρχίζουν και περιορίζονται οι πολλές φωνές εντός της ομάδας. Η δημοκρατία δεν έκανε ποτέ καλό στον επαγγελματικό αθλητισμό.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η πρόσληψη ενός κορυφαίου γυμναστή καταδεικνύει πως η ΑΕΚ έμαθε από παραλείψεις παρελθόντων ετών. Λεπτομέρειες που καθορίζουν την πορεία ενός συλλόγου. Φημολογείται πως θα υπάρξουν σύντομα και άλλες... λεπτομέρειες που θα αλλάξουν. Δεν έγινε Τζέρι Κολάντζελο ο Μάκης Αγγελόπουλος αλλά αποδεικνύει πως μαθαίνει μέσα από τις αποφάσεις του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Έκλεισε ο Μαυροειδής, πάει για γκαρντ η ΑΕΚ
Επίσημο τέλος για Μαυροκεφαλίδη και μήνυμα από ΚΑΕ ΑΕΚ

News 24/7

24MEDIA NETWORK