Ο... άγνωστος πόλεμος για την Εθνική

Ο Τάσος Μαγουλάς γράφει την κρίση στην Εθνική ομάδα μπάσκετ και τις σκέψεις του Βασιλακόπουλου για τον διάδοχο του Κατσικάρη.

Ο... άγνωστος πόλεμος για την Εθνική

Μία από τις βασικές επιλογές του Γιώργου Βασιλακόπουλου σε περιόδους κρίσης είναι η υπομονή. Αφήνει και αν χρειαστεί ωθεί το θέμα στη λήθη. Τότε ξεκινά η δική του αναζήτηση. Η τελευταία αποτυχία της εθνικής ομάδας έφερε κρίση όμοια με αυτή του 2012. Μοιάζει παράδοξο στην λιγότερο... ελεγχόμενη αγωνιστικά διοργάνωση, ένα προολυμπιακό, να έρχονται όλες οι αναταράξεις. Ιστορικά.

Σε αντίθεση με όσα δείχνει, ο Βασιλακόπουλος στα τελευταία 10, 20, 30 χρόνια του διοικητικού του βίου, όσα του απομένουν ακόμα του ανθρώπου δεν θέλει εντάσεις και πιέσεις. Η μαγιά χάλασε με την επιλογή Γιαννάκη να συμφωνήσει με τον Ολυμπιακό, ενώ αργότερα ξαναχάλασε όταν παράγοντας ήθελε να απολύσει τον Ζούρο μετά την Βενεζουέλα ως μία αυστηρά προσωπική κίνηση.

Ο πρόεδρος της ΕΟΚ θα πήγαινε με τον Κατσικάρη όσα χρόνια μπορούσε, αλλά ο προπονητής της Κουμπάν (πλέον), δεν πέτυχε. Με το νέο δε σύστημα θα ήταν πολύ δύσκολο ούτως ή άλλως να συνεχίσει οπότε μπαίνει στον στίβο που δεν θέλει να μπει: την επιλογή προπονητή με πρώτο υποψήφιο τον Παναγιώτη Γιαννάκη.

Ο άνθρωπος που έφερε τις δύο τελευταίες μεγάλες επιτυχίες, ο άνθρωπος που ο Βασιλακόπουλος χαράμισε δύο χρονιές, το '98 κα το '99 για να τον κάνει προπονητή αναγνωρίζοντας την τεράστια προσφορά του, ο άνθρωπος που πλέον θέλει όσο τίποτε άλλο να γυρίσει στην εθνική καθώς δεν τα κατάφερε σε συλλογικό επίπεδο, ο πλέον καταλληλότερος σε όλες τις σφυγμομετρήσεις, είναι και ο πλέον... πονοκέφαλος.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΚΟΝΤΡΑ ΜΕ ΓΙΑΝΝΑΚΗ

Ο Βασιλακόπουλος είναι παράγοντας ψύχραιμος μεν, αλλά το θυμικό τα τελευταία χρόνια διαδραματίζει τον μεγάλο ρόλο. Δεν συγχωρεί, όπως τονίζεται από τους... ανθρώπους του γενικώς, το γεγονός πως ο Γιαννάκης συμφώνησε με τους ερυθρολεύκους χωρίς να το πολυσηζητήσει μαζί του αποτελεί την γενεσιουργό αιτία της κόντρας.

Αποτελούσε πάγια θέση του να μην θέλει να φαίνεται εμπλεκόμενος στην κόντρα των αιωνίων και όταν ο Δράκος, προπονητής της εθνικής ων, είπε "ναι" στην ομάδα του Πειραιά το θεώρησε ως μία μεγάλη προδοσία. Την μεγαλύτερη που μπορούσε να του κάνει ο άνθρωπος τον οποίο στήριξε και υποστήριξε πολλά χρόνια.

Ο Γιαννάκης όμως στο άμεσο περιβάλλον του προέδρου είχε πάντα ερείσματα είτε μιλάμε για κάποιους από τους 2-3 που είχαν το δικαίωμα της γνώμης είτε για τα μέλη της αυλής.

Το 2012 η... υποχρεωτική απόλυση του Ζούρου λόγω γνωστών δηλώσεων, ουσιαστικά ράγισε ακόμα πιο πολύ το γυαλί διότι ο ισχυρός άνδρας σύρθηκε σε μία απόφαση που δεν ήθελε να πάρει, αλλά δεν θα πουλούσε τον καλύτερο συνεργάτη του. Το όνομα Γιαννάκης όμως δεν θα ακουγόταν ξανά.

ΕΠΙΛΟΓΗ... ΠΡΙΦΤΗΣ;

Ο χρόνος αμείλικτος εχθρός, έφερε το καλοκαίρι του 2016 τον Βασιλακόπουλο να πρέπει να αποφασίσει μόνος του για προπονητή. Ουδείς θα έλεγε όχι να δοκιμάσει πάλι ο Γιαννάκης ιδιαίτερα βλέποντας πως πλέον έχουμε πρόβλημα συσπείρωσης και όχι απλά ενός καλού κόουτς.

Ο ίδιος φαίνεται να θέλει να δοκιμάσει τον Δημήτρη Πρίφτη κρίνοντας πως το λάθος του Κατσικάρη ήταν η επιλογή μπασκετικού στυλ. Ο κόουτς του Άρη κάθε χρόνο ανεβάζει τις μετοχές του, είναι σε έναν σύλλογο με τεράστια βαρύτητα, αλλά μακριά από την κόντρα αιωνίων, ουδείς αμφισβητεί τς γνώσεις, ενώ υπηρετεί το αμυντικογενές μπάσκετ.

Συν το γεγονός πως τόσο γι αυτόν όσο και για τον Σκουρτόπουλο ακούστηκαν πολύ καλά λόγια από θέματα συμπεριφοράς σε αυτά τα χρόνια ως συνεργάτης του Κατσικάρη στην εθνική.

ΟΧΙ ΣΕ "ΑΙΩΝΙΟΥΣ"

Για να είμαστε σαφείς. Ο Βασιλακόπουλος θα ενδιαφερόταν πολύ για κάποιον εκ των Σφαιρόπουλου-Πεδουλάκη καθώς κρίνει πως ταιριάζουν απόλυτα στην αγωνιστική φιλοσοφία, αλλά ήδη έχει απορρίψει οποιαδήποτε σκέψη λόγω του διπόλου.

Πιο απλά. Οι υποστηρικτές του Γιαννάκη στο περιβάλλον του προέδρου είναι πολλοί αλλά χωρίς δικαίωμα... ψήφου ή γνώμης πλην μίας εξαίρεσης. Ο Βασιλακόπουλος θέλει έναν άνθρωπο που να πετύχει άμεσα και να ακολουθήσει την συνταγή του 2005. Ο Πρίφτης είναι από τους σοβαρούς υποψηφίους.

Αν η εξαίρεση θελήσει να πιέσει τον Βασιλακόπουλο ίσως πετύχει να τον βάλει στο ίδιο τραπέζι με τον Γιαννάκη. Αν όμως, σκεπτόμενη το μέλλον, ως πολιτικός με θητεία, και το δακτυλίδι που θέλει να λάβει, κρίνει πως δεν χρειάζεται να κάψει την συνεργασία που ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια με την ομοσπονδία, τότε θα αποφασίσει μόνος του ο πρόεδρος.

Και δεν φαίνεται πως είναι έτοιμος να επαναφέρει τον Γιαννάκη ο οποίος ανοικτά από το φάιναλ φορ δηλώνει παρών γενικώς και ειδικώς...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Επιβεβαίωση: Ο Κατσικάρης στη Λοκομοτίβ Κουμπάν

News 24/7

24MEDIA NETWORK