Ο Λεμπρόν πρωτάθλημα; Next year

Από όλα τα παιχνίδια των Χριστουγέννων ένα μόνο βοήθησε για την εξαγωγή συμπερασμάτων: ο Λεμπρόν δεν παίρνει πρωτάθλημα. Φέτος.

Ο Λεμπρόν πρωτάθλημα; Next year

Ήταν σχεδόν σίγουρο από το ξεκίνημα της σεζόν, γίνεται σαφές στο μέσο της πως ο κορυφαίος παίκτης της εποχής μας, θα πρέπει να περιμένει λίγο για να τραβήξει την ομάδα του στο πρώτο της πρωτάθλημα.

Οι Καβαλίερς αξιοποιούν το τεράστιο ταλέντο του προκειμένου μέσα σε ένα καλοκαίρι να εξελιχθούν σε δύναμη στην Ανατολή. Ο Κέβιν Λοβ τους δίνει σκορ και με εξαίρεση τον Σον Μάριον, έχουν μία ομάδα η οποία περισσότερο προσπαθεί να παίξει δυτικό μπάσκετ. Μόνο που δεν διαθέτουν την ποιότητα και την…τεχνογνωσία για να γίνουν μία τυπικά πολύ καλή δυτική ομάδα.

Οι... χαρούλες του Μπλατ

Ο Ντέιβιντ Μπλατ φάνηκε περισσότερο να χαίρεται που βρίσκεται σε παναμερικανικό δίκτυο για να ευχηθεί στους δικούς του στο Ισραήλ, για τις γιορτές, παρά κατάφερε να βρει τρόπο να βελτιώσει το Κλίβελαντ. Διότι πολύ απλά δεν κρατά εκείνα τα εργαλεία στους ψηλούς. Ακόμα και με τον Βαρεζάο υγιή, μιλούσαμε για την χειρότερη αμυντική ομάδα στην ρακέτα. Απόντος αυτού, οι Χιτ, με... θηρία τον σουτέρ Ουντόνις Χάσλεμ και τον Birdman, έστησαν ένα απίστευτο πάρτι σε... παναμερικανικό δίκτυο.

Ο Λεμπρόν, ακόμα κι αν έβαζε τις χαμένες του βολές του είναι αρνητικό ρεκόρ εορτών, πάλι δεν θα άλλαζε την εικόνα της ομάδας του. Μία ομάδα την οποία βελτιώνει εκπληκτικά, αλλά, όπως κατάλαβε και πέρυσι στο Μαϊάμι, χωρίς κάποιον ψηλό να γεμίζει την ρακέτα, ο τίτλος δεν έρχεται.

Μπουλς όσο αντέξει ο Ρόουζ

Από τις άλλες ομάδες είδαμε τα... γνωστά. Οι Μπουλς όσο παίζει ο Ρόουζ έχουν ελπίδες να κυριαρχήσουν στην Ανατολή παίζοντας ένα αργό μπάσκετ το οποίο στηρίζεται στα θηρία κοντά στο καλάθι και το σκοράρισμα του πιο βελτιωμένου παίκτη της χρονιάς, Τζίμι Μπάτλερ.

Οι Ουίζαρντς σοβαροί απέναντι στους επίσης σοβαρούς αλλά εκνευριστικά ατάλαντους Νικς, απέδειξαν γιατί θα βρίσκονται στην τριάδα της Ανατολής. Ο Τζον Γουόλ αγώνα με τον αγώνα επιβεβαιώνει το στάτους του στους κορυφαίους των πλέι μέικερ του ΝΒΑ.

Ο Λεμπρόν πρωτάθλημα; Next year

Κεραυνός ο Γουέστμπρουκ

Όσο για την Δύση, η έκπληξη ήρθε από τους Θάντερ οι οποίοι νίκησαν στο Σαν Αντόνιο τους Σπερς χωρίς τον Ντουράντ. Και οι Σπερς είχαν Λέοναρντ και Ντιαό εκτός, αλλά δεν τίθεται θέμα σύγκρισης. Ούτε είναι και κάτι καινούργιο πως όποιος καταφέρει να βγάλει μεγαλύτερη ένταση στο παιχνίδι του απέναντι στους πρωταθλητές τους νικάει. Μόνο που στα πλέι οφ θα πρέπει να το κάνει για έξι ή επτά παιχνίδια και κάπου εκέι είναι το πρόβλημα διότι το μπάσκετ του Σαν Αντόνιο, που δουλεύεται χρόνια, δεν γίνεται να το ακολουθήσει κανείς. Κανείς που να τους απειλεί με περισσότερο ταλέντο τουλάχιστον.

Οι Σπερς προσπαθούν να κερδίσουν χρόνο με τους πιο γηραιούς παίκτες τους, προκειμένου μετά το ολ σταρ γκέιμ, να πατήσουν γκάζι όπως κάνουν συνήθως. Η Οκλαχόμα Σίτι, πλήρης, μπορεί να τους κτυπήσει διότι ούτε για τον Γουέστμπρουκ ούτε και για τον Ντουράντ υπάρχει αντίδοτο στο Σαν Αντόνιο ενώ πλέον είναι σαφέστατα πιο έμπειρη.

Οι μαλθακοί και οι... λίγοι

Το Γκόλντεν Στέιτ, όσο λείπει ο Μπόγκουτ δεν θα έχει καμία τύχη διότι παρά τις προσπάθειες του Κερ, ο Αυστραλός με το σκληρό του παιχνίδι στην ρακέτα κάνει την διαφορά. Το παλεύει το δίδυμο Κάρι-Τόμσον, παίζει πιο συγκεντρωμένα αλλά η άμυνά τους, η εξαιρετική τους άμυνα στηρίζεται στον Μπόγκουτ και στην επιστροφή του Λι, μόλις αυτός βρει ρυθμό. Θα είναι πολύ ενδιαφέροντες μόλις γυρίσει πάλι ο... ευπαθής σέντερ.

Ακόμα περισσότερο ενδιαφέροντες θα έπρεπε να είναι οι Κλίπερς αλλά για κάποιον λόγο, εμφανίζονται κατώτεροι του ταλέντου της πεντάδας τους. Ίσως αυτό να είναι και το ζήτημά τους. Όταν ο Ντοκ Ρίβερς κοιτάει για αλλαγές βλέπουμε τον πιο συμπαθή χοντρό φόργουορντ των ημερών μας, κάποιους γυρολόγους κι έναν μόνο...κανονικό παίκτη τον Τζαμάλ Κρόφορντ. Ίσως οι Κλιπς στα πλέι οφ να καταφέρουν να βγάλουν όλο αυτό το ταλέντο και να τους αρκεί μία πεντάδα να κάνει την δουλειά. Πάντως ακόμα οι Σπερς τους... έχουν και αυτό θα αποτελεί το μόνιμό ζήτημά τους.

Ο "χριστιανός" Στερν

Το τελευταίο δώρο του Στερν στο ΝΒΑ, ήταν η …επιβολή των Χριστουγεννιάτικων αγώνων σε όλο τον κόσμο. Το πρωτάθλημα συνεχίζει την προσπάθειά του να κοντράρει τα υπόλοιπα επαγγελματικά σπορ τις ημέρες που οι άλλοι…κάθονται. Ήδη στις ΗΠΑ το πέτυχε μένει να καταλάβει και τον υπόλοιπο πλανήτη. Βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο.

Όλα αυτά από τον εβραϊκής καταγωγής κομισάριο που... αγάπησε τα Χριστούγεννα περισσότερο από τους χριστιανούς.

Χρόνια πολλά σε όλους.

News 24/7

24MEDIA NETWORK