Ο Παναθηναϊκός "πληρώνει" Σλούκα

Ο Τάσος Μαγουλάς γράφει για τον Κώστα Σλούκα, τον Ολυμπιακό και την... υπεραξία του. Το παράδειγμα του Παναθηναϊκού, η επόμενη μέρα στον Ολυμπιακό και τα υπερβολικά χρήματα για έναν αναπληρωματικό παίκτη.

Ο Παναθηναϊκός "πληρώνει" Σλούκα

Αναμφισβήτητα ο πιο... καυτός free agent του φετινού καλοκαιριού είναι ο Κώστας Σλούκας. Πριν από 20 χρόνια, τα πρωτοσέλιδα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη εδώ και καιρό θα έπαιρναν φωτιά για τις κόντρες των μεγάλων. Στις ημέρες μας, τα χρήματα θα είναι καλύτερα αλλά οι μνηστήρες πολύ συγκεκριμένοι. Στο ρεπορτάζ του Contra.gr πριν από κάποιο διάστημα αναφορικά με το σημείο εκκίνησης των διαπραγματεύσεων με τον Ολυμπιακό, τονίσαμε πως υπάρχουν δύο διαφορετικές προσεγγίσεις. Ίσως και αφετηρίες

Ο Ολυμπιακός το συμβόλαιο του Μάντζαρη, ο εκπρόσωπος του παίκτη την αποτίμηση της παρουσίας του στον σχεδιασμό της ομάδας για το μέλλον. Οι ερυθρόλευκοι έχουν ξεκαθαρίσει πως δεν θα κάνουν καμία συζήτηση μέσα στην χρονιά κάτι που επιτρέπει στον μάνατζερ του Σλούκα να... εισπράτει ενδιαφέρον από το εξωτερικό.

Κάπου εδώ ξεκινά το δεύτερο σκέλος της συζήτησης. Η πλευρά του αθλητή ζητά ένα συγκεκριμένο ποσό που φαίνεται να ξεκινά πάνω από τα 800.000 τον χρόνο. Οι φίλοι του Ολυμπιακού βλέποντας την έκρηξη του Σλούκα στο φάιναλ φορ και τον πρώτο τελικό, επιβεβαίωσαν την εκτίμησή τους στον 25χρονο γκαρντ.

Οι αριθμοί του φέτος δεν ήταν καλοί και είναι η αλήθεια πως με την αλλαγή στο στυλ παιχνιδιού που επέβαλε ο Σφαιρόπουλος, ήταν ο περιφερειακός ο οποίος αντιμετώπισε τα περισσότερο ζητήματα. Σιγά σιγά βρήκε ρόλο κι έγινε αυτός που μπαίνει να αλλάξει τον ρυθμό. Τώρα σκοράρει. Οι αριθμοί του στην Ευρωλίγκα; 6,7 πόντοι και 3,1 ασίστ σε 18 λεπτά.

Άλλο αριθμοί, άλλο... σημασία

Ένας ουδέτερος παρατηρητής θα ρωτήσει αν ένας παίκτης με αυτούς τους αριθμούς αξίζει ένα ποσό τόσο μεγάλο; Ο Ολυμπιακός δεν πληρώνει ή δεν θα πληρώσει τον Σλούκα ως Σπανούλη ή ως Πρίντεζη. Ακολουθώντας την συλλογιστική του Παναθηναϊκού στα 00ς, οι ερυθρόλευκοι θα θα πληρώσουν ακριβότερα από την αντικειμενική αξία για να κρατήσουν ένα σημαντικό κομμάτι του γηγενούς κορμού. Η ομάδα που κατέκτησε το 2013 το ευρωπαϊκό, έχασε γρήγορα το μομέντουμ ιδιαίτερα με την παραχώρηση του Παπανικολάου (έφυγαν βεβαίως και Χάινς, Άντιτς ενώ ο Λο τραυματίστηκε) και μοιάζει οι Αγγελόπουλοι να μην θέλουν να επαναλάβουν το ίδιο σφάλμα.

Το πράσινο παράδειγμα

Το μεγάλο πλεονέκτημα του Παναθηναϊκού όλα τα χρόνια ήταν πως κρατούσε τον κορμό του είτε βασικούς είτε αναπληρωματικούς. Με πολύ υψηλά συμβόλαια για τα πραγματικά δεδομένα, αλλά... φυσιολογικά όταν δεν θες να διαταράξεις τις ισορροπίες. Και βεβαίως έχεις γερούς προϋπολογισμούς.

Ναι ο Σλούκας δεν είναι ο παίκτης του ενός εκατομμυρίου, με βάση όσα έχουμε δει από αυτόν και την βελτίωσή του τα τελευταία χρόνια, αλλά για μία ομάδα με σταθερά υψηλό προϋπολογισμό και την ανάγκη να κρατήσει τον κορμό της για να διεκδικεί τίτλους, θα χρειαστεί να πληρώσει υπεραξία. Και θα το κάνει διότι υπάρχουν ακόμα, δύο-τρεις ομάδες στην Ευρώπη που είναι έτοιμες να προσφέρουν αυτά τα πολύ καλά ίσως και υπερβολικά χρήματα για έναν αναπληρωματικό παίκτη.

Η επόμενη ημέρα

Βέβαια εδώ αξίζει να γίνει μία υποσημείωση. Ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται για την επόμενη ημέρα χωρίς τον Σπανούλη, πιθανώς μετά από δύο χρόνια και ξέρει πως τότε ο Σλούκας θα βρίσκεται στην καλύτερή του ηλικία για να συγκροτήσει με τον Μάντζαρη ένα δίδυμο το οποίο, με προσθήκες, θα κρατήσει την ομάδα στην κορυφή.

Δεν είμαστε στην τσέπη κανενός, αλλά μοιάζει με ειλημμένη απόφαση ο Σλούκας να μείνει στην ομάδα αρκεί να προσεγγίσει την θέση του Ολυμπιακού για ένα συμβόλαιο κοντά στου Μάντζαρη προκειμένου να μην διαταραχθούν και οι εσωτερικές ισορροπίες. Αυτή την στιγμή ο παίκτης «πουλάει» παρόν και μέλλον και η ομάδα έχει αποφασίσει να αγοράσει.

Διαβάστε ακόμα:

Δημήτρης Καρύδας: Ο παράγοντας... Σλούκας

Τσάρλυ: Ο Ολυμπιακός κινδυνεύει μόνο από τον κακό εαυτό του

Γιάννης Ζωιτός: Ο Ολυμπιακός δεν θα χάσει τον τίτλο από τον Φώτση

News 24/7

24MEDIA NETWORK