Οι άνθρωποι νίκησαν την μηχανή

O Τάσος Μαγουλάς γράφει για τον πρώτο τελικό μεταξύ των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς και των Κλίβελαντ Καβαλίερς, που είχε τα χαρακτηριστικά της μάχη του καλού εναντίον κακού.

Οι άνθρωποι νίκησαν την μηχανή

Θύμιζε μία από τις πολλές ταινίες επιστημονικής φαντασίας που παράγει το Χόλιγουντ. Κάτι από Γκοτζίλα ή Τρανσφόρμερς. Οι άνθρωποι με ότι όπλο είχαν εναντίον του ρομπότ, του τέρατος, του εξωγήινου, της μηχανής. Είναι η μάχη των πολλών απέναντι στον έναν και θα γίνει ακόμα... χειρότερο στη συνέχεια.

Το καλό νίκησε

Το Γκόλντεν Στέιτ έκανε το 1-0 ακριβώς όπως συμβαίνει στις ταινίες διότι οι πολλοί πάντα ή σχεδόν πάντα θα νικάνε τον έναν και το Χόλιγουντ υπογράφει τους ανθρωποκεντρικούς επιλόγους. Το... σχεδόν πήγαινε στο ότι ο Λεμπρόν Τζέιμς κατάφερε για 48 λεπτά, να αλλάξει το σενάριο αλλά στο τέλος, στα 53 λεπτά, το... Χόλιγουντ όπως και το καζίνο, πάντα κερδίζει.

Και νικά δίκαια. Αν τα ξημερώματα της Παρασκευής ξεκίνησε η μάχη του καλού με το κακό, το καλό νίκησε και πρέπει να νικήσει. Δεν εφείσθημεν ποτέ καλών λόγων και αγιογραφιών για τον Λεμπρόν, αλλά ουδείς πρέπει να είναι πάνω από το μπάσκετ και όσα βλέπαμε στα πλέι οφ της Ανατολής, συνεχίζονται και τώρα.

Εξαιρετικό μπάσκετ οι Γουόριορς

Ένας αριθμός που... κυκλοφορεί εδώ και δύο εβδομάδες, λέει πως οι φετινοί Καβαλίερς έκαναν ρεκόρ στην ιστορία του ΝΒΑ στα isolation plays. Οι Καβς χωρίς τον Λοβ και με τον Ίρβινγκ να έχει θέματα είτε λόγω απειρίας είτε λόγω τραυματισμών, παίζουν άμυνα και μετά δίνουν την μπάλα στον... εξωγήινο με τους υπολοίπους στις γωνίες.

Το Γκόλντεν Στέιτ παίζει μπάσκετ. Εξαιρετικό μπάσκετ. Με ταχύτητα, με εμπνεύσεις, με τρέλα και ναι με αμυντική προσπάθεια. Είναι μία ομάδα που έχει ηγέτη αλλά δεν χρειάστηκε να συμμετέχει σε 64 από τους 100 πόντους της ομάδας του, όπως ο Λεμπρόν.

Οι Γουόριορς έκαναν το 1-0 καθώς παρά το έπος του Λεμπρόν και το γενναίο παιχνίδι του Ίρβινγκ, οι Καβαλίερς δεν έχουν παίκτες ή πλάνο για κοντράρουν μία ομάδα. Μία άπειρη ομάδα σίγουρα, αλλά ομάδα με πέντε, έξι λύσεις υψηλού επιπέδου. Ο Ιγκουοντάλα δεν μπήκε για να παίξει άμυνα στον Λεμπρόν, αυτό ήταν αδύνατο, αλλά του επιτέθηκε στη δική του άμυνα και οι 15 πόντοι του, βοήθησαν απίστευτα. Το ίδιο συνέβη με κάθε παίκτη που έβαλε ο Κερ, καθώς είχε μία αποστολή. Μία δουλειά.

Η ώρα του Μπλατ

Τα πράγματα είναι απλά. Οι Καβς χάνουν τον Ίρβινγκ για το υπόλοιπο της σειράς και τώρα είναι η ώρα του Μπλατ να προπονήσει. Δεν υπάρχει πιθανότητα, αν δεν βρει κάποιο από τα αγαπημένα του τρικ, (μπορεί φέτος να μην προπονεί αλλά είναι εξαιρετικός κόουτς), να βοηθήσει τον Λεμπρόν απέναντι σε έναν σύνολο που όσο θα περνούν οι αγώνες θα αποκτά μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Ναι αυτή την στιγμή οι Γουόριορς είναι το φαβορί όχι λόγω του παιχνιδιού τους αλλά λόγω της μοναχικότητας του αντιπάλου.

Ο πρώτος τελικός μπορεί να έκρινε την σειρά κυρίως λόγω του τραυματισμού του Ίρβινγκ, άξιζε το ξενύχτι και στο τέλος όπως κάθε υπερπαραγωγή οι... καλοί νικάνε. Μήπως έχουμε όμως κουραστεί με όλα τα... χάπι εντ;

Διαβάστε ακόμα:

Νικητές στην παράταση οι Γουόριορς, 108-100 τους Καβαλίερς

Μαγνητική ο Ίρβινγκ

Top5: Εξωπραγματικός Ιγκουοντάλα με κλέψιμο σε Τζέιμς και κάρφωμα

News 24/7

24MEDIA NETWORK