Οι υπερβολές... πληρώνονται

Ο Τάσος Μαγουλάς γράφει για την ήττα του Παναθηναϊκού στην πρεμιέρα του στην Ευρωλίγκα και σχολιάζει τις επιλογές των Μπαρτζώκα και Τζόρτζεβιτς, βγάζοντας νικητή τον Έλληνα coach.

Οι υπερβολές... πληρώνονται
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Τζόρτζεβιτς επιλέγει να επαναφέρει το μπάσκετ του Παναθηναϊκού στα τέλη των 00ς. Με δύο ψηλούς... ψηλούς και με γενικά πιο βαριά κορμιά, η ταυτότητα των κυπελλούχων θα θυμίζει πολύ αυτή της εθνικής Σερβίας. Η ταυτότητα του παιχνιδιού. Ο τέως κορυφαίος πλέι μέικερ πηγαίνει σε περισσότερο απλά πράγματα με σκοπό να βελτιώσει την επίθεσή του και μας δίνει από νωρίς μία γεύση από τον δικό του Παναθηναϊκό.

Την Παρασκευή (16/10) πήρε και αυτός μία... γεύση για τα προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσει όταν ο αντίπαλος θα παίζει το ίδιο απλά και θα στηρίζεται στα δικά του θηρία. Και η Λοκομοτίβ του Μπαρτζώκα είχε δύο... θηρία σε μεγάλο βράδυ. Ξέραμε πόσο καταλυτικός είναι ο Σίνγκλετον κοντά και μακριά από το καλάθι, αλλά ο Φεζένκο ήταν αυτός που απέναντι στον Ραντούλιτσα άλλαξε το παιχνίδι. Είχε δίπλα του έναν γκαρντ όπως ο Ντιλέινι που με μεγάλα καλάθια κράτησε την ομάδα του στην 3η περίοδο κι έτσι επέτρεψε να μπει η πιο αμυντική πεντάδα που κράτησε τους "πράσινους" εκτός παιχνιδιού.

Ο Μπαρτζώκας ήξερε

Ο Τζόρτζεβιτς προσπάθησε να πάρει την αγώνα με τους έμπειρούς του, με τους παλιούς στον Παναθηναϊκό και η σκέψη δεν ήταν λάθος. Βρήκε όμως απέναντί του έναν προπονητή που τους ξέρει άριστα και από την καλή και από την... ανάποδη, αφού έχει χάσει τίτλους από αυτούς. Στην ευρωπαϊκή του πρεμιέρα με τη Λοκομοτίβ, ο Μπαρτζώκας αξιοποίησε όλες τις κακές αναμνήσεις από τα ντέρμπι και κτύπησε τον Παναθηναϊκό σε άμυνα κι επίθεση όπως έπρεπε.

Όταν ο Διαμαντίδης πήρε τα πάνω του, έστειλε τον Μπίκοφ να τον κυνηγάει ακόμα και στο μπάνιο, προκάλεσε τον Καλάθη να βάλει τα σουτ, επιτέθηκε στην κακή άμυνα του Ραντούλιτσα, δεν άφησε, πλην μίας εξαίρεσης, τον Φώτση να έχει ελεύθερο τρίποντο. Και ας ακούγεται παράδοξο, πιο πολλά γνωρίζει, αυτή την στιγμή, για τους έμπειρους παίκτες του Παναθηναϊκού ο κόουτς της Κούμπαν παρά ο Τζόρτζεβιτς.

Οι υπερβολές... πληρώνονται
INTIME SPORTS

Ακόμα κι έτσι οι "πράσινοι" θα μπορούσαν να δείξουν καλύτερη εικόνα αλλά ο Σέρβος κόουτς ακόμα δεν είναι σίγουρος για πολλά. Πήγε με την ασφάλεια που του δίνει ο Διαμαντίδης και παρασύρθηκε όπως οι προκάτοχοί του. Διότι ο εκπληκτικός αρχηγός του στην 3η περίοδο, λειτουργούσε μέσα από μία ομάδα η οποία τον κάλυπτε και τον υποστήριζε, όπως συνέβη στο ΣΕΦ, ενώ στην 4η περίοδο πήρε εντολή για πιο προσωπικό παιχνίδι και λογικά, δεν τα κατάφερε όπως φαίνεται από τα πέντε λάθη. Μέχρι τώρα ήταν ιδανική η χρησιμοποίηση του έμπειρου παίκτη, αλλά φάνηκε πως η υπερβολή δεν θα βοηθήσει.

Στα κρίσιμα σημεία, εκεί που κόλλησε η ομάδα απόντος του Παππά, πρέπει ο Φελντέιν με τον Παύλοβιτς και τον Γιάνκοβιτς να δώσουν λύσεις, ενώ είναι δουλειά του Καλάθη, και όχι του Διαμαντίδη, να επιλέξει πού θα πάει η μπάλα. Οι επτά ασίστ είναι μέχρι το 31' ενώ τα 3/9 δίποντα, με δεδομένο πως όλες οι προσπάθειές του γίνονται στην ρακέτα, κόστισαν.

Κακή χρήση Ραντούλιτσα

Για τους ψηλούς, ο Ραντούλιτσα μας ήταν γνωστός και η δουλειά του στην επίθεση θα είναι πάντα αποδοτική, αλλά δεν κρύφτηκαν οι αμυντικές του αδυναμίες γι αυτό και ο Κούζμιτς ήταν πιο αποτελεσματικός στην 3η περίοδο. Ήταν κακός ο Ραντούλιτσα; Σε 17 λεπτά είχε 15 πόντους τέλεια στατιστικά, πέντε ριμπάουντ και δύο τάπες, αλλά η στατιστική δεν γράφει τα εύκολα καλάθια του Φεζένκο και το ξέσπασμα του Σίγκλετον απέναντί του.

Δεν θα γίνει πιο γρήγορος και προπονητές όπως ο Μπαρτζώκας θα κτυπούν τα αργά του πόδια οπότε ο Τζόρτζεβιτς πρέπει να βρει τρόπους να τον προστατεύσει διότι είναι πολύτιμος και αδικείται με την επιλογή να κυνηγάει στο τρίποντο.

Μία κακή αρχή στην Ευρωλίγκα δείχνει στον Παναθηναϊκό όσα γράφαμε σε δύο σημαντικές νίκες στην Ελλάδα. Αμυντικά προβλήματα και κάποιες επιθετικές δυσλειτουργίες. Δεν είναι καλή είδηση όμως μπορεί να φανεί χρήσιμη για την συνέχεια για να υπάρξει μεγαλύτερη συγκέντρωση σε όλα τα επίπεδα.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ο Γιώργος Μπαρτζώκας με τα συν και τα πλην του, είναι ένας έντιμος και ειλικρινής άνθρωπος. Η νίκη του επί του Παναθηναϊκού μάλλον διδάσκει και τον ίδιο για τα λάθη του παρελθόντος, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά στην ηρεμία του. Λάθη που πρώτος αναγνώρισε και το μέλλον του αξίζει να είναι επιτυχημένο διότι δουλεύει και κυρίως έχει άποψη για το μπάσκετ που θέλει να παίζουν οι ομάδες του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Λοκομοτίβ Κουμπάν - Παναθηναϊκός 81-70

Δεύτερος σε συμμετοχές στην Ευρωλίγκα ο Διαμαντίδης

News 24/7

24MEDIA NETWORK