Άλλο "να" και άλλο "θα"

Η Ρεάλ δεν ήταν έτοιμη αλλά έκανε όσα έπρεπε να... κάνει. Ο Ολυμπιακός του Σφαιρόπουλου εμφανίστηκε στη δεύτερη περίοδο, αλλά τελικά έκανε το αδιανόητο να χάσει με 18 πόντους δίνοντας άσκοπα φάουλ, γράφει ο Τάσος Μαγουλάς.

Άλλο "να" και άλλο "θα"
spanoulis ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Σε μία πρεμιέρα όλοι βάζουν τα καλά τους. Τα καινούργια τους ρούχα να φαίνονται πιο λαμπεροί. Ο Ολυμπιακός έμοιαζε να ταξίδεψε στην Μαδρίτη θέλοντας να δείξει πως οι...περυσινές στυλιστικές επιλογές ήταν εξαιρετικές. Απέτυχε μεν αλλά μπορεί να αισιοδοξεί δε. Αρκεί να μην αισιοδοξεί μόνο, όπως συνέβη όλη την σεζόν πέρυσι διότι φέτος τα περιθώρια για λάθη είναι ελάχιστα, οι ...ζωές που διαθέτει μία ομάδα λίγες και με 18 πόντους διαφοράς στο πρώτο από τα 30 ντέρμπι, δέχθηκε ένα γερό κτύπημα.

Φυσικά και οι πρωταθλητές θα παίξουν πολύ καλύτερα στο μέλλον, θα δείξουν διαφορετικό πρόσωπο και θα πάρουν πολλά από το παιχνίδι παικτών όπως ο Γιανγκ ή ο Γκριν, θα βρουν έναν καλύτερο ρυθμό μέσα από ...κανονικούς αγώνες, όπως έχει δώσει η Ρεάλ ως τώρα. Θα πάρουν πόντους στην ρακέτα, θα κρατήσουν το γρήγορο ρυθμό παραπάνω, θα δουν τον Γκριν να τραβάει το σκορ. Θα...

Μόνο που την Τρίτη το βράδυ, έπρεπε "να" και αυτό η αλήθεια είναι πως δεν το έκανε με συνέπεια. Για παράδειγμα και η Ρεάλ δεν είναι έτοιμη όμως έκανε όλα εκείνα που έπρεπε όχι μόνο να κερδίσει αλλά να έχει κι ένα +18 σε περίπτωση κάποιας μακρινής ισοβαθμίας.

Η ομάδα του Σφαιρόπουλου ξεκίνησε να παίζει γρήγορα, εκδήλωσε το 85% των επιθέσεων της κατά την αρχική περίοδο πριν περάσουν 12 δεύτερα αλλά ξέχασε να μαρκάρει τον Γιουλ με αποτέλεσμα να δεχθεί 15 πόντους συν δύο ασίστ από αυτόν που θα έπρεπε να περιορίσει. Σε αντίθεση με τον Σπανούλη που αμέσως έμπλεκε με νταμπλ τιμ, ο Γιουλ είδε μία πολύ χαλαρή προςέγγιση στην ερυθρόλευκη άμυνα κι έθεσε τον τόνο.

ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΓΚΟ

Η δεύτερη πεντάδα χάρις στο δίδυμο Λοτζέσκι- Χάκετ και τους Γιανγκ-Μπερτς(ο Γιανγκ βεβαίως απέδειξε δεν έχει κανένα φόβο ή ψυχολογικό αλλά σίγουρα θέλει χρόνο βάσει σχεδιασμού αποθεραπείας) και τον Αγραβάνη όσο ήταν συγκεντρωμένος έφερε ισορροπία περισσότερο με την ενέργειά της. Η δεύτερη περίοδος και ένα μεγάλο κομμάτι της τρίτης αποτελούν τον Ολυμπιακό που ...σχεδίαζε πέρυσι ο Σφαιρόπουλος. Η επιθετική άμυνα στον Γιουλ έδωσε μέχρι και προβάδισμα αλλά όταν έπρεπε να παίξει μπάσκετ, να πατήσει αυτή το γκάζι και να κτίσει στο μομέντουμ σε αυτό το βράδυ, η ελληνική ομάδα έμοιαζε να μην έχει κάποιο καινούργιο πλάνο.

Ο Γκριν που αποκτήθηκε για να κάνει την διαφορά, θύμιζε Στρόμπερι στα χειρότερα του απλά περιφερόμενος στο τρίποντο χωρίς ποτέ να παίρνει μπάλα. Ο Ολυμπιακός πήγε εμφανώς να καταστρέψει το παιχνίδι της Ρεάλ, επέστρεψε σε αργό παιχνίδι και αυτό ...προκάλεσε τον Λάσο να ρίξει στην μάχη όλα του τα θηρία. Ο Χάντερ έκανε όσα δεν μπορούσε ο Μπερτς στην επίθεση, Ράντολφ και Ρέγιες κυριάρχησαν λογικά.

Η μπάλα πήγε στον Λοτζέσκι ο οποίος έβαλε τρία μεγάλα σουτ κι επιβεβαίωσε το ...αξίωμα πως με αυτόν ως κορυφαίο ποτέ ο Ολυμπιακός δεν νικά σε μεγάλο αγώνα. Διότι πολύ απλά δεν είναι ο ρόλος του να τραβάει την ομάδα.

Οι προσπάθειες του Πρίντεζη να ποστάρει έπεσαν πάνω στην δυνατή άμυνα της Ρεάλ, ο Σπανούλης κλείστηκε πάλι και το έργο της περυσινής σεζόν επαναλήφθηκε. Μία ομάδα που έχανε την μπάλα στον αιφνιδιασμό, δεν έχει καμία κυκλοφορία, περιορισμένο παιχνίδι χαμηλά και σταθερά η...αμυντική πεντάδα με τον Μάντζαρη δίπλα στον Σπανούλη.

Το πραγματικά αδιανόητο, ασχέτως πρεμιέρας, είναι πως άφησαν οι πρωταθλητές να πάει η διαφορά στους 18 πόντους στο τέλος.

ΑΝΟΗΤΑ ΦΑΟΥΛ

Οι πόντοι στην ρακέτα δεν δείχνουν την μεγάλη διαφορά, τα επιθετικά ριμπάουντ της Ρεάλ στο β μέρος έκαναν ζημιά, αλλά ακόμα μεγαλύτερη ζημιά έκαναν οι 10 βολές που έδωσαν άκοπα στους γηπεδούχους οι παίκτες του Σφαιρόπουλου στα σημεία που η διαφορά ήταν σε μονοψήφια απόσταση.

Δύο τεχνικές ποινές, ανόητα φάουλ μακριά από τα καλάθι που έδιναν βολές τουλάχιστον τέσσερις φορές.

Ολα αυτά θα αλλάξουν διότι ο Ολυμπιακός διαθέτει παίκτες, πείρα και σίγουρα δεν θα είναι πρεμιέρα όπου φάνηκε πως αρκετοί παίκτες δεν ήταν έτοιμοι.

ΤΕΛΙΚΑ ΘΑ... ΤΡΕΞΕΙ;

Αυτό που δεν είναι σαφές αφορά στο στυλ παιχνιδιού καθώς στην πρώτη δύσκολη στιγμή, ο Σφαιρόπουλος επέστρεψε στον αργό ρυθμό, την προσπάθεια να πρώτα να καταστρέψει το παιχνίδι και μετά με ατομικές προσπάθειες να σκοράρει.

Πολλοί θα πουν πως φάνηκε κυρίως η έλλειψη πάουερ φόργουορντ. Από όλες τις ομάδες κάτι λείπει. Ναι, το να επιλέγεις να ζεις και να...πεθάνεις φορτώνοντας όλο το βάρος στον Αγραβάνη, σε έναν βαθμό δεν είναι δίκαιο.

Ο Ολυμπιακός είχε 25 πόντους στα 20 λεπτά του β μέρους και αυτό βαραίνει την ομάδα η οποία δεν έβγαλε αυτές τις προϋποθέσεις με συνέπεια.

Επειδή ο Γκριν δεν θα μένει άπραγος, οι ψηλοί θα τελειώνουν τις φάσεις και υπάρχει η ποιότητα για να βγει όποιο πλάνο επιλέξει ο προπονητής, ο σύλλογος του Πειραιά αργά ή γρήγορα με το παρόν ρόστερ θα πιάσει το ταβάνι του. Τότε θα μάθουμε πόσο ψηλό είναι.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το νέο αντιαθλητικό δεν βοηθάει, όσο αλλοιώνει το μπάσκετ όπως είδαμε ιδιαίτερα στο ...πέρασμα του Τέιλορ πίσω από τον Σπανούλη. Οι διαιτητές ήταν τόσο αγχωμένοι να ακολουθούσαν τις αόριστες οδηγίες με τους κανονισμούς ώστε έχασαν χοντρές φάσεις όπως το καλάθι του Μπερτς που έπρεπε να μετρήσει, το φάουλ στο Μάντζαρη στον αιφνιδιασμό , πολλά σπρωξίματα στις ρακέτες που έδωσαν επιθετικά ριμπάουντ.

Εν κατακλείδι, η διαιτησία ήταν άθλια όπως ακριβώς ήταν και στο φάιναλ φορ. Και θα συνεχίσει να είναι. Οι ομάδες όμως δεν ασχολήθηκαν τα τελευταία χρόνια ώστε όλοι παράγοντες του παιχνιδιού στο υψηλότερο επίπεδο.

Επίσης ουδείς να μην γκρινιάξει για την Πόλη ως τόπο διεξαγωγής του φάιναλ φορ. Τους νοιάζουν κάποια χιλιάρικα παραπάνω και θα τα πάρουν. Δεν ασχολούνται με τα άλλα, μην προσδοκούν τίποτε καλύτερο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Ξέχασε να... επιτεθεί και έχασε ο Ολυμπιακός στη Μαδρίτη
Το φοβερό κάρφωμα του Ράντολφ μπροστά από τον Μπιρτς!
Προδόθηκε από την επίθεση και την περιφερειακή άμυνα

News 24/7

24MEDIA NETWORK