Παπανικολάου: Μόνο ΝΒΑ... Για την ώρα

Ο Τάσος Μαγουλάς καταγράφει τα δεδομένα στην περίπτωση του Κώστα Παπανικολάου και εξηγεί γιατί ο Έλληνας άσος θα παραμείνει στο ΝΒΑ και την ερχόμενη σεζόν παρά την τελευταία εξέλιξη με τους Νάγκετς.

Παπανικολάου: Μόνο ΝΒΑ... Για την ώρα

Η πορεία του Κώστα Παπανικολάου στο ΝΒΑ, ήταν σε έναν βαθμό προδιαγεγραμμένη. Στο Contra.gr αναλύσαμε από την πρώτη στιγμή τις ιδιαιτερότητες μίας σπουδαίας συμφωνίας για τον 25χρονο φόργουορντ. Ουσιαστικά δεν είχε κανείς να χάσει κάτι αν και ήταν σαφές πως οι Ρόκετς περισσότερο υπολόγιζαν στο σάλαρι καπ, παρά στήριζαν κάποιες από τις ελπίδες τους στον Έλληνα παίκτη.

Για την ακρίβεια, έκαναν μια επένδυση με ένα τεράστιο για τα δεδομένα του "Παπ" συμβόλαιο, με σκοπό την εξέλιξη που όλοι παρακολουθήσαμε. Φυσικά δεν θα τους πείραζε να αποδείξει ο διεθνής παίκτης πως άξιζε να πάρει την mid-level exception, κάτι που ποτέ δεν είχε γίνει για πικ χαμηλά στο δεύτερο γύρο.

Αποδείχθηκε, πάντως, πως ο σχεδιασμός του τζένεραλ μάνατζερ Ντάριλ Μόρεϊ ήταν πολύ συγκεκριμένος και τελικά δεν υπολόγιζε στην πρόοδο του Έλληνα, διότι η πίεση για άμεση επιτυχία ήταν τεράστια, έχοντας το δίδυμο Χάρντεν - Χάουαρντ. Το ξεκίνημα του "Παπ" κανονικά έπρεπε να θεωρηθεί ως μια υπόσχεση για το εγγύς μέλλον, όμως το Χιούστον δεν περίμενε. Πολύ γρήγορα, από βασικός βρέθηκε απλά στον πάγκο και η διοίκηση της ομάδας τον αξιοποίησε εκεί που αρχικά σχεδίαζε: μέρος μιας ανταλλαγής. Το συμβόλαιο του, άλλωστε, θεωρήθηκε τεράστιο, αλλά χρήσιμο για οποιαδήποτε ομάδα ήθελε αρχές Οκτώβρη να το ξεφορτωθεί.

Το "κόλπο" των Νάγκετς

Αυτό έκαναν οι Νάγκετς. Και το έπραξαν αρκετά νωρίς, αφήνοντας μια πιθανότητα στον Παπανικολάου να υπογράψει τις επόμενες ημέρες, αλλά με το μίνιμουμ για παίκτη στη δεύτερη σεζόν, κοντά στα 850.000 δολάρια. Το Ντένβερ, άλλωστε, ενημέρωσε έγκαιρα τον Αμερικανό εκπρόσωπο για τη συλλογιστική του. Θα ξεφορτωθεί τα 4.800.000 της υπάρχουσας συμφωνίας και μόλις βγει από τη λίστα των waivers, αν δεν τον έχει ζητήσει κάποια ομάδα (πράγμα απίθανο), θα ξεκινήσει μια νέα διαπραγμάτευση για μια μονοετή, μη εγγυημένη συμφωνία.

Αυτή είναι και η πρώτη επιλογή του Παπανικολάου. Θέλει να συνεχίσει στο ΝΒΑ. Γνωρίζει πως πλέον θα πρέπει να παλέψει πολύ για να βγάλει τη σεζόν και πιθανώς δεν θα έχει άλλη ευκαιρία.

Η Ευρώπη μπορεί να περιμένει

Και η Ευρώπη; Η Ευρώπη μπορεί να περιμένει έναν χρόνο ή κάποιους μήνες αν ισχύσει το... κακό σενάριο. Πολλοί φίλοι του Ολυμπιακού εδώ και καιρό σκέφτονται την επιστροφή του, αλλά οι "ερυθρόλευκοι" πριν ολοκληρωθεί η πρώτη φάση της Ευρωλίγκας δεν συζητούν για καμία προσθαφαίρεση, ενώ παράλληλα παραμένει προτεραιότητα η επένδυση Παπαπέτρου.

Με εξαίρεση την ΤΣΣΚΑ, καμία από τις μεγάλες ομάδες δεν θα ασχοληθεί πριν από το τέλος του 2015, εκτός απροόπτου. Γι' αυτό και η πλευρά του Έλληνα γκαρντ/ φόργουορντ, θέλει να βρει ένα συμβόλαιο στο ΝΒΑ, έστω και χωρίς εγγύηση.

Πρώτον διότι ο Παπανικολάου θέλει να δοκιμάσει άλλη μία σεζόν και δεύτερον γιατί η επιστροφή στην Ευρώπη θα πρέπει να γίνει με προοπτική και όχι ως ένα απλό συμβόλαιο. Μετά από δύο άσχημα καλοκαίρια με την Εθνική και αβέβαιο μέλλον στο ΝΒΑ, η σκέψη για ένα reboot μοιάζει λογική και το ιδανικό σενάριο θα ήταν η Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα ο Ολυμπιακός, αλλά πριν από το 2016 δύσκολα θα αναθερμανθεί.

Διαβάστε ακόμη:

Τέλος ο Παπανικολάου από τους Νάγκετς

News 24/7

24MEDIA NETWORK