Πολύ... κοντός για να νικήσει

Στον αγώνα που απαντήθηκαν όλα τα "αν" ο Ολυμπιακός ηττήθηκε. Ηττήθηκε από τη γεμάτη ταλέντο, αλλά χωρίς ομαδικό πνεύμα Γαλατασαράι. Εκεί όμως που πήγε το παιχνίδι ο Αταμάν, ο Σφαιρόπουλος ηττήθηκε από τα δικά του όπλα. Σχολιάζει την ήττα των πρωταθλητών ο Τάσος Μαγουλάς.

Πολύ... κοντός για να νικήσει
sferopoulos ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Στον αγώνα που οι ερυθρόλευκοι με ένα καλό αμυντικό διάστημα θα είχαν ξεμπερδέψει, δεν τα κατάφεραν ποτέ διότι οι Τούρκοι με αρκετούς παίκτες ικανούς στο ένας εναντίον ενός κτύπησαν τις αμυντικές επιλογές.

Η άμυνα των ερυθρολεύκων έχει αλλαγές ή επιθετική αντιμετώπιση στα πικ εν ρολ, αλλά δεν περιλαμβάνει ζώνες ή πολλές βοήθειες. Ο Ντέντμον έκανε απίστευτη ζημιά όπως και τα στοχευμένα διαστήματα με σουτ του Ντίμπλερ ή καρφώματα του Τάιους.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΔΥΝΑΜΙΕΣ

Ουσιαστικά η κάπως σκληρή ήττα στην Πόλη δεν είναι τίποτε παραπάνω από όλες τις αδυναμίες που βγήκαν και περπάτησαν στο παρκέ. Αν ο Σπανούλης δεν είναι καλά; Αν η αντίπαλη άμυνα έχει τεσσάρια πιο ψηλά πιο δυνατά και πιο...πολλά από τον Πρίντεζη; Ακόμα κι έτσι ο Ολυμπιακός έχει το μέταλλο και βρήκε δύο παίκτες όπως ο Μάντζαρης και ο Λοτζέσκι στο καλύτερό τους βράδυ για να κάνουν την δουλειά. Μόνο που είναι σαφές Πως δεν μπορούν να κερδίσουν παιχνίδι αλλά να είναι πολύτιμοι. Ο τρίτος παίκτης που μπορεί να πάρει έναν αγώνα, ο Γκριν δεν έπαιξε καθόλου ενώ και ο Χάκετ έμεινε στον πάγκο.

Πάνω από όλα, οι πρωταθλητές πλήρωσαν, πληρώνουν και θα πληρώνουν(ακόμα και σε νίκες) την μία παράμετρο που δεν έχουν βάλει εδώ και δύο χρόνια στο παιχνίδι τους: Παιχνίδι στην ρακέτα. Παιχνίδι με πλάτη πλην Πρίντεζη. Ωραία η αποθέωση και τα τσιτάτα για τον Μπερτς που σάρωσε τους ψηλούς του Άρη, αλλά εκεί που πρέπει να κοντράρει κυρίως πιο έμπειρους παίκτες δεν γίνεται ως τώρα να βοηθήσει.

ΠΕΔΙΟ... ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΨΗΛΩΝ

Δεν είναι μόνο ο Καναδός συνολικά ο Ολυμπιακός για κάποιο λόγο που μάλλον δεν έχει εύκολη εξήγηση, επέλεξε φέτος να λειτουργεί κάτι σαν...αναπτυξιακό πρόγραμμα ψηλών. Ο Μιλουντίνοφ και ο Μπερτς πρέπει να μάθουν να παίζουν στο υψηλότερο επίπεδο μέσα από μία ομάδα η οποία έχει στόχο το φάιναλ φορ. Ο Πάτρικ Γιανγκ βρίσκεται προφανώς σε "Χρονικό περιορισμό" μέχρι τον Δεκέμβριο βάσει των οδηγιών που ακολουθεί ο Σφαιρόπουλος. Οπότε; Οπότε σε ένα βράδυ που οι δύο ηγέτες δεν είναι στα καλύτερά τους, άλλοι δύο σημαντικοί παίκτες δεν παίζουν καθόλου, είναι πραγματικά επίτευγμα πώς πήγε ο αγώνας στο σουτ.

Ακόμα και στο σουτ όμως, ο Ολυμπιακός είχε 8'' μόλις πήρε το ριμπάουντ και το μόνο που κατάφερε ήταν δύο απονενοημένα διαβήματα από τα 6.75. Του αρκούσε δίποντο για να πάει ο αγώνας στο έξτρα πεντάλεπτο, αλλά με...ποιον; Αυτό σκέφτηκαν άπαντες.

Αυτό θα σκέφτονται σε κάθε δύσκολη στιγμή σε κάθε παιχνίδι που κάτι θα συμβαίνει στην περιφέρεια. Είναι αλήθεια πως σήμερα η διαχείριση Γκριν και Χάκετ μετά το κακό πεντάλεπτό τους ήταν κάπως...σκληρή και αυτό κόστισε στο τέλος ιδιαίτερα στις άμυνες που δεν έβγαιναν. Ο Σφαιρόπουλος "τρόμαξε" από το κακό διάστημα όπου δέχθηκε το 19-0 και με το 27-2 αποφάσισε πως θα πάει μόνο με τους βασικούς. Ηταν μία κακή βραδιά για τον Έλληνα κόουτς ο οποίος ίσως μπερδεύτηκαν από την αρχική επιλογή της Γαλατά να φέρει από τον πάγκο τους καλύτερους ξένους της, όταν ο Ολυμπιακός είχε στο παρκέ τους ...αναπληρωματικούς.

ΚΑΜΙΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΜΕΝ, ΑΛΛΑ...

Συνολικά το μεγαλύτερο πρόβλημα μέσα στον αγώνα, αφού δεν υπάρχει παιχνίδι στην ρακέτα, ήταν οι αμυντικές επιλογές και το γεγονός πως δεν βρέθηκε κάποια λύση στους βομβαρδιστές της Γαλατά.

Ολα αυτά όμως μπορεί να συμβούν και θα συμβαίνουν. Δεν είναι απίθανο. Μία κακή βραδιά, κάποιοι λάθος υπολογισμοί, άλλωστε μιλάμε για μαραθώνιο. Όντως το συγκεκριμένο παιχνίδι ήταν από αυτά του "πρέπει" στην κούρσα για την τετράδα. Η ποιότητα των κόκκινων επιτρέπει να σκεφτούν πως θα...ρεφάρουν σε κάποια άλλη έδρα παρά το γεγονός ότι ήδη έχουν δύο αναμετρήσεις χαμένες εκτός προγράμματος(εντός ΤΣΣΚΑ, εκτός Γαλατά).

Αυτό όμως που οφείλει να τους ταρακουνήσει αφορά στο γεγονός πως αν θέλουν να πετύχουν στους στόχους τους οφείλουν είτε να προσθέσουν παίκτη να τους προσδώσει την διάσταση που λείπει από την επίθεση είτε να είναι σίγουροι πως κάθε βράδυ στην Ευρωλίγκα Σπανούλης, Πρίντεζης και Γκριν θα παίζουν στο ...κόκκινο. Διότι έρχονται αγώνες με πολύ καλύτερες ομάδες όπου δεν θα επιτρέπουν στους ερυθρολεύκους να κυνηγούν ως το τέλος την νίκη παίζοντας μόνο με σουτ και μόνο με δύο παίκτες χωρίς κάποιος από αυτούς να είναι ο Σπανούλης ή ο Πρίντεζης. Εκεί, όπως συνέβη στην Μαδρίτη, οι αγώνες δεν θα πάνε στο ένα σουτ, στην μία επιλογή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Η τάπα στον Πρίντεζη που έκρινε το Γαλατά-Ολυμπιακός!
Τζάμπα ήττα! Stop της Γαλατά στον Ολυμπιακό

News 24/7

24MEDIA NETWORK