Θέλει τεσσάρι και γκαρντ ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός είναι μία ομάδα η οποία αν όλοι, ιδιαίτερα οι ηγέτες της, δεν βρίσκονται στο κόκκινο είτε στην άμυνα είτε στην επίθεση, καταρρέει. Πολύ απλά, πέραν των γνωστών... υπόπτων, ο Σφαιρόπουλος προτίμησε να μην διαθέτει άλλους παίκτες να πάρουν έναν αγώνα μόνοι τους. Γράφει ο Τάσος Μαγουλάς.

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÁÑÌÁÍÉ ÌÉËÁÍÏ - ÏÓÖÐ / EUROLEAGUE / ARMANI MILANO - OLYMPIAKOS (Eurokinissi Sports)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÁÑÌÁÍÉ ÌÉËÁÍÏ - ÏÓÖÐ / EUROLEAGUE / ARMANI MILANO - OLYMPIAKOS (Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Δεν υπάρχουν διδακτικές ήττες για μία ομάδα που πρωταγωνιστεί πέντε χρόνια.Δεν έχει κάτι να μάθει ο Ολυμπιακός από την νέα βαριά εκτός έδρας ήττα στο Μιλάνο. Αφενός δεν θέλει, αφετέρου δεν μπορεί και το πιο σημαντικό δεν χρειάζεται. Πολύ απλά οι ερυθρόλευκοι επέλεξαν ιδιαίτερα φέτος να ακολουθήσουν απαρέγκλιτα έναν δρόμο που πιστεύουν με ζέση πως θα τους φέρει πάλι στην κορυφή της Ευρώπης.

Είναι μία πραγματική ομάδα, η οποία όταν πιάνει την καλύτερη απόδοσή της, αποτελεί φαβορί για την Ευρωλίγκα. Είναιόμως και μία ομάδα η οποία αν όλοι, ιδιαίτερα οι ηγέτες της, δεν βρίσκονται στο κόκκινο είτε στην άμυνα είτε στην επίθεση, για τα δεδομένα της, καταρρέει. Πολύ απλά, πέραν των γνωστών...υπόπτων, ο Σφαιρόπουλος προτίμησε να μην διαθέτει άλλους παίκτες που θα διαθέτουν την προσωπικότητα να κάνουν κάτι διαφορετικό, να πάρουν έναν αγώνα μόνοι τους.

ΜΠΕΡΔΕΥΕΙ Ο ΓΟΥΟΤΕΡΣ

Ιδιαίτερα με την προσθήκη του Γουότερς μπερδεύτηκε ακόμα περισσότερο ο Γκριν ο οποίος ήθελε χρόνο να βρει έναν ρόλο διαφορετικό από εκείνον που είχε στις ΗΠΑ. Ψηλός που να δίνει εύκολους πόντους με δική του δημιουργία δεν υπάρχει. Όταν ο Μιλουντίνοφ σε κάποιοπαιχνίδι βάλει 12 πόντους, το βίντεο πάει απευθείας στους Σπερς με την σημείωση: έκρηξη.

Αλλά αυτές είναι οι επιλογές των πρωταθλητών και ως τώρα τους πάνε περίπου όπως στον στρατό: δύο, μία. Δύο καλά παιχνίδια, ένα κακό. Αν το κακό είναι στην Ελλάδα, δεν κοστίζει τόσο(πλην τις φορές που συναντά τον Παναθηναϊκό). Αν γίνεται στην Ευρωλίγκα η ήττα είναι ηχηρή διότι συνοδεύεται πάντα από αποκαρδιωτική εμφάνιση.Και πάλι η ισορροπία βαίνει υπέρ τους.

Στο Μιλάνο ο Ρέπεσα, ένας έξυπνος κόουτς, έκλεισε Σπανούλη και Πρίντεζη κάνοντας το απλό: ας έπαιρνε τον αγώνα ο Μάντζαρης. Αυτό βέβαια που δεν περίμενε, αλλά το κατάλαβε μέσα στον αγώνα, ήταν η αδυναμία των αντιπάλων του να παίξουν άμυνα ή να διαβάσουν γρήγορα το παιχνίδι του εξαιρετικά φιλότιμου Πάσκολο. Φιλότιμου και ταχύτατου. Δεν πήρε όμως αυτός τον αγώνα. Αυτός τον τελείωσε.

ΔΕΝ ΕΧΑΣΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΣΚΟΛΟ

Η Αρμάνι από την στιγμή που δεν βρέθηκε να χάνει με 15-20 πόντους από το ημίχρονο, ήταν μέσα στο παιχνίδι με επίθεση. Με τον Χίκμαν να επιτίθεται στον Σπανούλη γνωρίζοντας πως δεν θα υπάρξει βοήθεια και με τον Μάτσβαν να θυμίζει το παίκτη, που μας πήρε ένα ευρωπαϊκό εφήβων, κόντρα στον Πρίντεζη.

Είναι με τέτοιο τρόπο δομημένος ο Ολυμπιακός ώστε δεν μπορεί να έχει κανέναν βασικό του παίκτη σε κακό βράδυ αν θέλει να νικήσει. Είτε μιλάμε για επίθεση είτε για άμυνα. Στην Βαρκελώνη για παράδειγμα, όλοι έπαιξαν άμυνα. Κόντρα στην Μπασκόνια άπαντες ήταν σούπερ σε άμυνα κι επίθεση. Ναι πήραν δύναμη από το κίνητρο της ήττας στο κύπελλο. Επιβεβαιώσαν δε πως έχουν ανάγκη πάντα τους δύο ηγέτες τους να τραβήξουν το κουπί για να ακολουθήσουν οι υπόλοιποι.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ... ΑΤΑΡΑΧΟΣ

Η ήττα στο Μιλάνο δεν άλλαξε τίποτα. Η ομάδα του Πειραιά παραμένει φαβορί για την πρώτη τετράδα, συνεχίζει να είναι φαβορί για το φάιναλ φορ και να ξέρει πως σε μία σειρά αγώνων δύσκολα θα ηττηθεί τρεις φορές.

Παράλληλα όμως, θα συνεχίσει να ζει με τους ψηλούς που έχεικαι...δεν έχει, θα πρέπει μέσα από τους αγώνες να βρει έναν τρόπο ώστε να «κρύψει» την επιλογή Γουότερς η οποία επηρεάζει δύο παίκτες(Γκριν, Λοτζέσκι) και δεν προσφέρει τίποτε από όσα έδινε ο Χάκετ.

Στο τέλος της ημέρας αυτό σημαίνει και να έχεις ένα συγκεκριμένο πλάνο ή προγραμματισμό. Τον υπηρετείς ως το τέλος, δεν επιτρέπεις ήττες και αποτυχίες να σε επηρεάσουν, προχωράς στην διαδρομή που έχεις επιλέξει επειδή πιστεύεις πως είναι η σωστή. Στο φινάλε της πορείας, μόνο τότε, θα ξέρεις αν είναι η ορθή.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ο σεβασμός σε οποιονδήποτε φορά σορτσάκι και παίζειή κοστούμι και κοουτσάρει ή αποτελεί οποιονδήποτε παράγοντα του παιχνιδιού από οποιαδήποτε θέση, είναι αδιαπραγμάτευτος. Χιούμορ φυσικά θα γίνει αλλά να μην περνά τα όρια της ειρωνίας και της υποτίμησης. Για να παίζεις στην Ευρωλίγκα ή να κοουτσάρεις εκεί μάλλον κάτι καλύτερο διαθέτεις από τους υπολοίπους που απλά ...δεν βρίσκονται σε αυτό το επίπεδο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Εκανε ήρωες τον Πάσκολο και τον Ρέπεσα!
Σφαιρόπουλος: "58 πόντους τρώμε σ' ένα ματς, όχι σ' ένα ημίχρονο"

News 24/7

24MEDIA NETWORK