Τώρα αρχίζουν τα... δύσκολα

Ο Τάσος Μαγουλάς γράφει για την επόμενη μέρα στον Ολυμπιακό μετά την ανανέωση του συμβολαίου του Βασίλη Σπανούλη.

Τώρα αρχίζουν τα... δύσκολα
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Τα εύκολα τελείωσαν για τον Ολυμπιακό. Ώρα για τα δύσκολα. Ο Σπανούλης θα έμενε από την στιγμή που ο ίδιος αυτό ήθελε. Δεδομένο πως και οι Αγγελόπουλοι το επεδίωκαν, όμως τα δεδομένα, όπως συμβαίνει στους ερυθρολεύκους, παγιώνονται στον επίλογο μίας σεζόν. Ούτως ή άλλως αμφότερες οι πλευρές ήθελαν να συνεχίσουν ως το τέλος και αυτό συνέβη.

Το μείζον ζήτημα που προκύπτει πια είναι πώς θα προχωρήσουν αγωνιστικά. Ποιο είναι το πλάνο που καταστρώνεται για την προσεχή διετία. Η επιλογή "διετούς συμβολαίου" καταδεικνύει από την πλευρά του αρχηγού των ερυθρολεύκων πώς οριοθετεί, το τελευταίο διάστημα της διαδρομής του.

Το παιχνίδι γύρω από τον Σπανούλη

Ο Σπανούλης θα αποτελεί κεντρικό σημείο του παιχνιδιού των πρωταθλητών σίγουρα για την νέα σεζόν και λογικά για την επόμενη. Επειδή όμως στην Ελλάδα οι σχεδιασμοί είναι βραχυπρόθεσμοι, ο Σφαιρόπουλος και η διοίκηση θέλουν πρώτα να κλείσουν τα κενά για την επερχόμενη σεζόν. Μία πολύ ιδιαίτερη σεζόν καθώς το νέο σύστημα της Ευρωλίγκας την καθιστά, θεωρητικά πιο δύσκολη με συνεχόμενα ντέρμπι, δεν επιτρέπει πειράματα. Ούτε και δίνει χρόνο. Κάθε αποτέλεσμα θα έχει σημασία.

Ως... αποτέλεσμα οι ερυθρόλευκοι και φέτος έχουν μία δεύτερη ευκαιρία: κρατώντας τον κορμό τους να προσθέσουν τα 2-3 στοιχεία για να διεκδικήσουν πάλι την είσοδο στο φάιναλ φορ. Το τόνισε και ο Σφαιρόπουλος πως η ομάδα του ετοιμάζει αυτές τις προσθήκες.

Τα ζητήματα για τον Ολυμπιακό όμως παραμένουν δύο: αφενός και πέρυσι αυτές τις προσθήκες χρειαζόταν αλλά δεν τις έκανε ή στου δρόμου τα μισά έπεσαν θύματα των τραυματισμών. Των πολλών και για το 2016 τραυματισμών.

ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΙ

Μάλλον οι πρωταθλητές έχουν τρία ζητήματα και ίσως το δέον θα ήταν να ξεκινήσουν από το πρώτο, δηλαδή πώς θα προστατευθούν, κατά το δυνατόν, από τους τραυματισμούς. Το τρίγωνο προπονητής-γυμναστής-γιατρός, καλείται να βρει μία λύση προκειμένου να μην χάνονται συνεχώς παίκτες και για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Η πίεση φέτος θα είναι κάπως μεγαλύτερη, το ίδιο και οι επιβαρύνσεις οπότε η...τριπλέτα χρειάζεται να έχει την βέλτιστη επικοινωνία καθώς από εκεί θα δοθεί η ώθηση για μία καλή σεζόν όπου οι αλλαγές θα πιάσουν τόπο.

ΨΗΛΟΣ ΑΠΟ ΤΟ NBDL

Στο αγωνιστικό οι ερυθρόλευκοι είναι πολύ συγκεκριμένοι: θέλουν τον τρίτο ψηλό, δίπλα σε Γιανγκ-Πρίντεζη και τον γκαρντ που θα σηκώνει βάρος με όπλο το σουτ του κοντά στον Σπανούλη. Κοινώς; Αναζητούν δύο επιλογές καλύτερες από τις φετινές.

Στην ρακέτα προωθείται καιρό το όνομα του Καναδού Κεμ Μπερτς. Στα 24 του ο Καναδός είναι ένας παίκτης με θητεία στο NBDL και σε μία μικρή τουρκική ομάδα. Αγωνιστικά έχει τα στοιχεία που συνοδεύουν ψηλούς οι οποίοι αρέσουν πια στους Έλληνες προπονητές. Γρήγορα πόδια, καλό pick n roll, προσήλωση στην άμυνα, καλοί χαρακτήρες, χωρίς δημιουργία στην ρακέτα.

Αν ο Μπερτς είναι ο εκλεκτός θεωρητικά συνδυάζει το στοιχείο μίας οικονομικότατης λύσης(πόση υπεραξία δίνει σε παίκτη NBDL, ένας χρόνος στη...μέση της Τουρκίας ακόμα και αν μιλάμε για ελληνική ομάδα) η οποία είναι σαφώς πολύ πιο χαμηλού επιπέδου αυτή την στιγμή από τον Χάντερ, αλλά έχει το πλεονέκτημα πως δίνει λίγο μεγαλύτερο ύψος(2.06) κι έναν παίκτη πιο πολύ σέντερ.

ΜΕΤΡΙΑ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΧΑΝΤΕΡ

Άλλα πλεονεκτήματα μην περιμένετε, διότι ο Χάντερ βρίσκεται σε σαφώς καλύτερο επίπεδο. Οι ερυθρόλευκοι όμως προφανώς υπολογίζουν πως με αυτό τον τρόπο δίνουν την ευκαιρία στον Γιανγκ να γυρίσει στο 100% κλείνοντας τον έναν χρόνο από τον τραυματισμό του ελπίζοντας πως οδεύουν στον δρόμο του...Χάινς και του Ντάνστον.

Σίγουρα θα θέλουν να δώσουν τα περισσότερα χρήματα για τον αντί-Στρόμπερι. Ο Αμερικανός δεν βοήθησε ή μάλλον, βοηθούσε μόνο όταν η ομάδα του έπαιζε συγκεκριμένο μπάσκετ.

Τι μπάσκετ θα παίξει;

Εδώ χρειάζεται να μπει μία πολύ σημαντική πάνω τελεία με την οποία οφείλαμε να ξεκινήσουμε: τι μπάσκετ θέλει να παίξει ο Σφαιρόπουλος φέτος; Πέρυσι φάνηκε από το ξεκίνημα ένα μπέρδεμα που επιδεινώθηκε με τον τραυματισμό του Γιανγκ. Αν ο Έλληνας τεχνικός θέλει να γυρίσει στο σετ παιχνίδι, τότε η επιλογή θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτική για να αποφευχθούν αστοχίες τύπου Στρόμπερι, ο οποίος Στρόμπερι αν ο Ολυμπιακός επιθυμεί να πάει σε ένα γρήγορο μπάσκετ, θα ήταν ιδανικός. Λίγο μπερδεμένη η κατάσταση.

Γι αυτό γίνεται προφανές πως σε αυτή την επιλογή θα δουλέψει υπερωρίες το τμήμα σκάουτιγκ με τους προπονητές για τον κατάλληλο γκαρντ.

Από εκεί και πέρα, λογικά θα μπει κι ένα τεσσάρι στην εξίσωση, αλλά μάλλον αυτή θα είναι και η τελευταία επιλογή που μπορεί να ολοκληρωθεί ακόμα και μέσα στην προετοιμασία βλέποντας την ετοιμότητα του Γιώργου Πρίντεζη.

Εν κατακλείδι, οι πρωταθλητές ψάχνουν πρωτίστως να λύσουν το πρόβλημα των τραυματισμών, να αντικαταστήσουν τον Χάντερ, να βρουν τον κατάλληλο σκόρερ δίπλα στον Σπανούλη και να εξετάσουν μία λύση ενός πάουερ φόργουορντ για να αποσείσει βάρος από τον Πρίντεζη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο Σπανούλης, το ποσό της συμφωνίας και η εφορία

News 24/7

24MEDIA NETWORK