Όταν λείπει ο… Ντιλέινι

Ο Τάσος Μαγουλάς εξηγεί για ποιο λόγο δεν ήταν διδακτική η ήττα από τη Λαμποράλ Κούτσα, αλλά και για ποιο λόγο ο Σφαιρόπουλος δεν έγινε σοφότερος.

Όταν λείπει ο… Ντιλέινι
INTIME SPORTS

Οι ήττες είναι διδακτικές όταν μπορείς να βελτιώσεις κάτι μετά. Ο Ολυμπιακός δεν έχει να μάθει κάτι μετά την κακή του εμφάνιση στην Βιτόρια. Κυρίως, το μοναδικό μάθημα που πήρε δεν τον βοηθάει διότι όσο κι αν δουλέψει, ο Ντάνστον, ο Χάντερ θα είναι πάντα πιο κοντοί από τους αντιπάλους τους, ο Πετγουέι δεν θα μπορεί να παίξει για πολύ ώρα σε αυτό το επίπεδο ούτε άμυνα ούτε επίθεση ακόμα ο καλός αμυντικός Ντάρντεν δεν ξεπερνά το 1,95. Είναι μία κοντή ομάδα που οικοδομήθηκε για να παίξει πιο γρήγορα από τους αντιπάλους της, αλλά τώρα αλλάζει στυλ.

Η Βιτόρια είτε με τα γρήγορα γκαρντ είτε με τους πολύ αθλητικούς ψηλούς της, έβαλε τον Ολυμπιακό στα καλάθια. Είχε πολύ μεγαλύτερη ζέση για την νίκη και την πήρε. Για τον Σφαιρόπουλο ήταν απλά η συνέχεια της πολύ δύσκολης επικράτησης επί της Βαλένθια.

Δεν έγινε σοφότερος διότι γνωρίζει άριστα τις αδυναμίες και αυτές οι αδυναμίες εκτίθενται όσο απουσιάζει ο Πρίντεζης αλλά και ο Λοτζέσκι.

Ο παράγοντας Ντιλέινι

Λένε πως η πρώτη εντύπωση είναι η σωστή και ο σχεδιασμός του Μπαρτζώκα το καλοκαίρι περιελάμβανε τον Μάλκομ Ντιλέινι στο ρόστερ. Ως τον έκτο γκαρντ αλλά κυρίως ως τον γκαρντ ο οποίος θα μπορεί να πετύχει ό,τι μόνο ο Σπανούλης: να σκοράρει με συνέπεια, να πάρει την δύσκολη επίθεση. Κοινώς; Να τραβήξει τους συμπαίκτες του στα δύσκολα.

Ο Ντιλέινι προτίμησε την καλύτερη οικονομικά πρόταση της Λοκομοτίβ Κούμπαν, ο Μπαρτζώκας δεν πολυπείστηκε από τον Μπάικς και τελικά ήρθε ο Ντάρντεν μία κίνηση μηδενικού ρίσκου.

Ντάρντεν και Λαφαγιέτ είναι παίκτες που μοιάζουν: ρολίστες, σοβαροί,σταθεροί, καλοί αμυντικοί αλλά… ρολίστες.

Περιμένει Πρίντεζη-Λοτζέσκι

Η απουσία του Πρίντεζη επηρεάζει πολύ το παιχνίδι του Ολυμπιακού και μπορεί να φαίνεται πως δεν έχασε από την επίθεση, αλλά όταν κράτησε την Λαμποράλ στους 70 έμεινε για τέσσερα λεπτά στους 59 με συνεχόμενες κακές επιθέσεις. Πλην Σπανούλη δεν υπήρξε καμία άλλη πραγματική λύση και αυτό δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει, λογκά ούτε και η τελευταία.

Η επιστροφή του Πρίντεζη, προς τα μέσα Δεκέμβρη και την άλλη εβδομάδα του Λοτζέσκι προσθέτει επιθετικές λύσεις και ίσως να μην φανεί τόσο η απουσία ενός παίκτη στυλ…Ντιλέινι.

Ακόμα όμως κι αν καλυφθεί το σκοράρισμα, που δεν είναι καθόλου εύκολο, η απουσία ψηλών…ψηλών δεν καλύπτεται. Το μίνι πάρτι του τραυματία και γενικά εκτός ρυθμού πέρυσι Μπέγκιτς, πρέπει να επιβεβαίωσε τους φόβους του Έλληνα τεχνικού.

Το… σχεδόν καμιά φορά κάνει την διαφορά

Όλα αυτά τονίζονται με γνώμονα τους υψηλούς στόχους που τέθηκαν από την αρχή της χρονιάς για επιστροφή στο φάιναλ φορ και στην κορυφή της Α1. Ο Ολυμπιακός έχει εξαιρετικές μονάδες και σχεδόν πλήρες ρόστερ. Το… σχεδόν καμιά φορά κάνει την διαφορά.

Αυτή την στιγμή το σκεπτικό είναι να μην γίνουν κινήσεις πριν επιστρέψουν οι τραυματίες. Πριν ο κόουτς δει όλους τους παίκτες (πλην Παπαπέτρου όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα) στο παρκέ και μετά να κρίνει αν χρειάζεται το οτιδήποτε.

Υπάρχει μεγάλη εμπιστοσύνη από τους διοικούντες στην φετινή ομάδα και στους παίκτες της οπότε στο τέλος της ημέρας δεν θα είναι εύκολη κάποια προσθαφαίρεση.

Διαβάστε ακόμη:

Μπασκόνια - Ολυμπιακός 89-70 (VIDEO)

News 24/7

24MEDIA NETWORK