Όχι άλλη κοινή λογική

O Τάσος Μαγουλάς σχολιάζει τους τρίτους αγώνες της ημιτελικής φάσης της Basket League ΣΚΡΑΤΣ, στέκεται στην απουσία του Βασίλη Σπανούλη για να πάρει ανάσες ενόψει των επόμενων υποχρεώσεων του Ολυμπιακού και χαρακτηρίζει κερδισμένο τον Παναθηναϊκό.

Όχι άλλη κοινή λογική
INTIME SPORTS

Επειδή γενικώς ως πρωτάθλημα κοροϊδευόμαστε και μην διερωτάται κανείς γιατί τα χρήματα έχουν μειωθεί τόσο ως έσοδα, απλά ρίξτε μία ματιά στους ημιτελικούς. Αγώνες ανάμεσα σε παραδοσιακούς αντιπάλους που έπρεπε να είναι ζωής ή θανάτου και τώρα είναι απλά παιχνίδια συντήρησης, προπονήσεις ακόμα κι έκτισης ποινών. Αυστηρό; Ακραίο; Υπερβολικό;

Μπορεί, αλλά όταν κάθεσαι να δεις τον Άρη με τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό ελπίζεις σε κάτι λιγότερο από την κοινή... λογική. Αρκετή έχουμε στην καθημερινότητα τα τελευταία χρόνια. Το μπάσκετ δεν ήταν ποτέ η λογική.

Όχι άλλη κοινή λογική

Ο Άρης στην Αθήνα προφύλαξε παίκτες και ο Ολυμπιακός στην Θεσσαλονίκη είπε να ξεκουράσει τον Σπανούλη. Σε ημιτελικό. Και βεβαίως οι προπονητές ορθά πράττουν, διότι πρέπει να αξιοποιήσουν τα πάντα. Ναι, ο Άρης νίκησε τους "ερυθρόλευκους" κι εξέτισε μία αγωνιστική από την ποινή του, έδωσε επιπλέον χρόνο στους απόντες του ενόψει ημιτελικών και παράλληλα ο Ολυμπιακός πήρε ανάσες για τον Σπανούλη. Ίσως αυτή η αναμέτρηση ήταν και η πιο αναμενόμενη αφού ο Άρης αρνήθηκε να προσπαθήσει καν στην Αθήνα. Τώρα που είχε ανάγκη προσπάθησε. Αν έμπαιναν περισσότερα από τα 6 στα 34 τρίποντα των φιλοξενούμενων τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά αλλά εδώ δεν υπάρχει ...αν.

Ο Σφαιρόπουλος ήθελε να ξεκουράσει τον Σπανούλη ενόψει των τελικών και παρά την ήττα, ξέρει πως η διαφορά είναι τεράστια στις ομάδες. Σίγουρα δεν περίμενε πως οι καλύτεροι σουτέρ του θα είχαν 3/19 τρίποντα, αλλά πάλι η ομάδα του χωρίς τον Σπανούλη πέφτει πολλά επίπεδα. Η αμυντική απάθεια, βεβαίως, αποτελεί άλλο ζήτημα.

Όχι άλλη κοινή λογική

Στην Πυλαία; Ο ΠΑΟΚ αποφάσισε πως δεν θέλει να παιδευτεί περισσότερο. Πείστηκε από τις δύο εύκολες ήττες του στην Αθήνα από τα... δεύτερα του Παναθηναϊκού, πείστηκε πως γενικά δεν έχει τύχη στην σειρά οπότε θα πρέπει να ετοιμαστεί για τον Άρη. Η απουσία του Βον, σίγουρα άλλαξε πολλά στον σχεδιασμό διότι ο δικέφαλος δεν διαθέτει την πληθώρα λύσεως και χρημάτων του Παναθηναϊκού, αλλά και πάλι η άμυνα στο πρώτο ημίχρονο και οι συνολικές αντιδράσεις ήταν παικτών με το μυαλό στη... συνέχεια.

Δεν αλλάζει τίποτε σε ό,τι αφορά στον σεβασμό προς τον ΠΑΟΚ, τον Μαρκόπουλο και όλα όσα έχουν πετύχει αυτά τα χρόνια γι αυτό και αξίζει να έχει τα εχέγγυα η συγκεκριμένη ομάδα να αντιμετωπίζει τους ημιτελικούς ως μία πραγματική κόντρα από την οποία μπορεί να βγει κερδισμένος.

Όχι άλλη κοινή λογική

Ο μοναδικός κερδισμένος όλης αυτής της κατάστασης είναι ο Παναθηναϊκός που μπήκε στην σειρά ως η πιο προβληματική ομάδα. Επειδή ο Ολυμπιακός δεν είναι ΠΑΟΚ σε ποιότητα και ποσότητα παικτών, οι "πράσινοι" κρατούν πως πλέον δείχνουν ομάδα, ακολουθούν συγκεκριμένο πλάνο από τον προπονητή και κυρίως ανέκτησαν ψυχολογία με τον Νέλσον να εξελίσσεται σε κλειδί και...τρανό σουτέρ. Ως εκεί. Ο Διαμαντίδης ψάχνει ακόμα τον ρυθμό του οργανωτικά κυρίως ποιος πιστεύει πως δεν θα είναι έτοιμος για τους τελικούς; Όμως έβγαλε την σειρά με έναν ψηλό και με πολλά ελεύθερα τρίποντα από την παθητική άμυνα του ΠΑΟΚ.

Το καλύτερο δώρο πάντως το έκανε ο Ολυμπιακός με την ήττα του κάτι που σημαίνει πως οι τελικοί θα καθυστερήσουν κατά τρεις ημέρες, άρα περισσότερος χρόνος στον Μπατίστα για αποθεραπεία.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Κατανοητή η ανάγκη επιβεβαίωσης αλλά αυτό δεν είναι ένα από τα ανταγωνιστικότερα πρωταθλήματα όλων των εποχών. Για την ακρίβεια δεν είναι πλέον πρωτάθλημα. Μία κλειστή λίγκα... δύο ομάδων που παίζουν και άλλων 12 που κοιτάνε και απλά περιμένουν μήπως βρεθεί ο... θείος από το Σικάγο ή το τέλος τους.

Διαβάστε ακόμη:

Άρης - Ολυμπιακός 84-74

ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός 65-83

News 24/7

24MEDIA NETWORK