Αυτός είναι ο... Μάτριξ

Ο Παναθηναϊκός διαλύοντας την Γαλατασαράι έκανε το πρώτο πραγματικό βήμα προόδου από την ημέρα που ήρθε ο Τσάβι Πασκουάλ. Έχει νικήσει και σε άλλες εντός έδρας αναμετρήσεις, αλλά πρώτη φορά παρουσίασε την εικόνα η οποία προσομοιάζει σε αυτά που θέλει να δει ο Καταλανός. Γράφει ο Τάσος Μαγουλάς.

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÐÁÏ - ÃÁËÁÔÁÓÁÑÁÉ / EUROLEAGUE / PANATHINAIKOS - GALATASARAY (Eurokinissi Sports / ÓÔÏËÇÓ ÂÁÃÃÅËÇÓ)
SINGLETON EUROKINISSI SPORTS

Ένας Παναθηναϊκός ο οποίος δεν περιμένει τον Μπουρούση ή για να είμαστε δίκαιοι δεν κολλάει όταν κάτι δεν λειτουργεί με τον Έλληνα σέντερ ή ο Τζέιμς δεν οργανώνει ως μία αξιόπιστη αλλαγή του Καλάθη.

Ο Πασκουάλ δεν μπορεί να περιμένει και πάει στη λογική να προχωρήσει η ομάδα με τις σταθερές της όσο θα περνούν οι αγώνες τρομερά ποιοτικοί παίκτες όπως οι δύο προαναφερθέντες θα μπουν στην εξίσωση. Λογικά βεβαίως βεβαίως.

ΔΥΟ ΤΑ... ΑΦΕΝΤΙΚΑ

Επί του παρόντος οι πράσινοι θέλουν νίκες και τις νίκες τους δίνει ο... Μάτριξ, ο Κρις Σίνγκλετον. Στα καλά χρόνια των Σανς ο Σον Μάριον είχε το παρατσούκλι Μάτριξ, διότι μπορούσε λόγω αθλητικών προσόντων και σωστής κατανόησης του παιχνιδιού να βρίσκεται παντού. Οπως ο Σίνγκλετον. Ηταν αυτός που καθάρισε τον αγώνα στα τέλη της 2ης περιόδου, όταν η Γαλατά γινόταν απειλητική και με τις άμυνες του στην 3ήμερο περίοδο όταν και σταμάτησε το πικ εν ρολ εν τη γενέσει του. Ηταν παντού σε άμυνα κι επίθεση κάτι που επέτρεψε στην δεύτερη σταθερά τον Νικ Καλάθη, με καθαρό μυαλό, να σκοράρει ακριβώς όπως ήθελε απέναντι στον λεπτοκαμωμένο Σμιθ. Ποστάρισμα; Γιατί όχι, πλην της σταθερότητας στο σουτ, δεν υπάρχουν πολλές ακόμα αδυναμίες στον ομογενή γκαρντ.

Ακριβώς όμως επειδή δεν διαθέτει σίγουρο σουτ και το ένας εναντίον ενός τον βολεύει όταν γίνεται σε υψηλές ταχύτητες κυρίως, χρειάζεται πάντα να έχει συμπαράσταση. Οι δυο τους λειτουργούν με απίστευτη ενέργεια και δυναμική κάτι που ιδιαίτερα την Παρασκευή, έκανε τον Παναθηναϊκό να φαίνεται πολύ καλύτερος από ό,τι είναι την δεδομένη στιγμή κι εξέθεσε μία...ομάδα με ψυχολογία και μπάσκετ πλημμύρας. Ασταθής, κακοφτιαγμένη, αλλά επικίνδυνη αν οι παίκτες της ατομικά πιστέψουν πως μπορούν. Οπως συνέβη στην β περίοδο με τα πικ εν ρολ του Τάιους.

Όπως για πρώτη φορά φέτος δεν συνέβη στο β μέρος στο ΟΑΚΑ όπου οι Τούρκοι όχι μόνο δεν επέστρεψαν στον αγώνα, αλλά επέστρεψαν στην Κωνσταντινούπολη με μία πολύ βαριά διαφορά, χρήσιμη για την ελληνική ομάδα δια παν ενδεχόμενο.

ΡΙΒΕΡΣ, ΟΚ. ΠΑΠΠΑΣ; ΝΙΚΟΛΣ;

Ο Πασκουάλ όμως έχει βρει και τον 3ο του πυλώνα, ο οποίος γνωρίζει άριστα να είναι πολύτιμος για τον...τρίτο ρόλο: ο Κέι Σι Ρίβερς αποτελούσε από το καλοκαίρι μία εξαιρετική κίνηση αλλά η παρουσία του Φελντέιν κάπου μπέρδευε τους προπονητές παρά την δεδομένη διαφορά επιπέδου με τον Δομινικανό. Ο Ρίβερς είναι ένας σταθερός παίκτης που θα προσφέρει κάθε βράδυ συγκεκριμένους πόντους και άμυνες όπως χρειάζεται μία ομάδα.

Από εκεί και πέρα όμως η επιτυχία δεν θα έρθει μόνο με αυτούς τους τρεις γι αυτό κι έγινε η προσπάθεια να πάρει ψυχολογία ο Γκάμπριελ με την παρουσία του στην πεντάδα μεν, αλλά ακόμα θέλει χρόνο. Αυτοί που σίγουρα θα χρειαστεί να μπουν άμεσα στην εξίσωση, να βρεθεί από τον προπονητή ρόλος συγκεκριμένος, είναι ο Παππάς και ο Νίκολς οι οποίοι μοιάζουν μπερδεμένοι. Τόσο οι ίδιοι όσο και ο Πασκουάλ προσπαθούν μεν, αλλά δεν βρίσκουν εκείνο το σημείο επαφής στο παρκέ που θα τους βάλει ξανά στις ...ράγες του ξεκινήματος τους.

Κοινώς; Υπάρχει πολύς δρόμος και πολύ δουλειά να γίνει εξαιτίας των συνεχόμενων αλλαγών τις οποίες έκαναν οι κυπελλούχοι. Αν δεν ήταν θέμα... Γαλατά, η ευρύτατη νίκη επί της τουρκικής ομάδας αποτελεί το πρώτο βήμα.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η πρόοδος του Γκιουλέρ, έστω και στο μέσο της καριέρας του θα μπορούσε να αποτελέσει καλό μάθημα για πληθώρα δικών μας παιδιών που μένουν στάσιμοι ή κάνουν βήματα πίσω όσο περνούν τα χρόνια. Στο μπάσκετ τα περιθώρια βελτίωσης υπάρχουν σε όλες τις ηλικίες αρκεί ο αθλητής να το επιθυμεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

O καλύτερος Παναθηναϊκός της σεζόν ήταν made in USA!
Η γκάφα του Μπουρούση στην δεύτερη περίοδο

News 24/7

24MEDIA NETWORK