Pasaran

Ο Τάσος Μαγουλάς γράφει για την αποτυχία του Ολυμπιακού σε περίπτωση αποκλεισμού από τη Ρεάλ Μαδρίτης, για τους "αόρατους" ανθρώπους του ρόστερ του και εξηγεί ότι με μία δύο καλές εμφανίσεις από ορισμένους παίκτες, η πρόκριση μπορεί να έρθει.

Pasaran
INTIME SPORTS

Το πλάνο άλλαξε, έγινε πιο αμυντικογενές, η Ρεάλ κατέρρευσε από την κούραση μετά από το 25', ο Λάσο, μέσα στον φόβο για την ήττα, έφτασε να παίζει ουσιαστικά με μία εξάδα και οι αθλητές του απλά να περιμένουν να τελειώσει το παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός έχασε μία μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση, μία τεράστια ευκαιρία για να ισοσκελίσει τη διαφορά σε ποιότητα, αλλά και το πλεονέκτημα έδρας των Μαδριλένων.

Οι πρωταθλητές Ευρώπης ρίσκαραν το καλοκαίρι μειώνοντας και άλλο τον προϋπολογισμό τους, πήγαν σε λύσεις με υψηλό ρίσκο, ο Μπαρτζώκας ήθελε ένα μεγάλο ρόστερ για μία μακρά σεζόν οπότε τα χρήματα για τους ξένους μοιράστηκαν.

Το αποτέλεσμα της συγκεκριμένης πρακτικής είναι και το δεύτερο παιχνίδι με την Ρεάλ. Μία αναμέτρηση στην οποία η ελληνική ομάδα έχασε 12 βολές, 10 ελεύθερα τρίποντα και στο ξεκίνημα όλες τις άμυνες.

Οι... αόρατοι άνθρωποι

Ο Έλληνας προπονητής διόρθωσε τις επιλογές του, γι' αυτό κι η άμυνα λειτούργησε κάπως καλύτερα, αλλά γνωρίζει πως δεν διαθέτει το υλικό για ένα σκληρό και αργό παιχνίδι. Οι "ερυθρόλευκοι" δεν διαθέτουν παιχνίδι στη ρακέτα για να υποστηρίξουν την περιφέρεια και δίπλα στον Σπανούλη κανένα γκαρντ δεν βοήθησε σε δύο παιχνίδια. Ο Μάντζαρης πήρε τον περισσότερο χρόνο από τους περιφερειακούς για να δώσει δύο πόντους, τέσσερις ασίστ, χωρίς κάποια ιδιαίτερα συνεισφορά στην άμυνα. Ο δε Σλούκας, μετά από τις πρώτες κακές άμυνές του, πέρασε στον πάγκο και αγωνίστηκε λίγο.

Ο Λοτζέσκι έφτιαξε τους αριθμούς του στο τελευταίο τρίλεπτο, αλλά μέχρι αυτό το σημείο ήταν σε ένα ακόμα κακό βράδυ, όπως μέχρι τώρα σε όλους τους μεγάλους αγώνες. Ο Σπανούλης περιμένει από αυτόν το καλό του σουτ για να του ανοίξει διαδρόμους, όμως ο Αμερικανός σουτ δεν βάζει.

Για τον Σερμαντίνι δεν χρειάζεται πολύ συζήτηση. Το γιατί ο Μπέγκιτς παροπλίστηκε κι έγινε τέτοια προσπάθεια να αποκτηθεί ο Γεωργιανός, ακόμα δεν εξηγείται βάσει εικόνας. Κακός στην ομαδική άμυνα, σκοράρει μόνο με τελειώματα από πικ εν ρολ.

Κάπου εκεί, σε αυτά τα ονόματα, βρίσκεται η απάντηση για την οποία ανατροπή σκηνικού. Όσο ο Ολυμπιακός δεν παίρνει ένα πραγματικά μεγάλο παιχνίδι από τους αρκετούς συμπληρωματικούς παίκτες του, δεν θα έχει καμία ελπίδα με την Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο Σπανούλης με τον Πρίντεζη έκαναν και κάνουν την δουλειά τους, ο Ντάνστον είναι θετικότατος, αλλά ξαφνικά σε ένα παιχνίδι που ο αντίπαλος διαλύθηκε από την κόπωση των 4 αγώνων σε 6 ημέρες, ο Ολυμπιακός μείωσε και αυτός τις αλλαγές του, προσπαθώντας να βγάλει το παιχνίδι με μία επτάδα.

Δεν είναι επιτυχία μία ήττα

Δεν αποτελεί καμία επιτυχία για την πρωταθλήτρια ομάδα της Ευρώπης το γεγονός ότι μείωσε στο τέλος. Οτιδήποτε εκτός από πρόκριση σε τρίτο σερί Final 4 είναι αποτυχία για την παρέα του Σπανούλη και αυτή η πίεση ίσως να είναι το μοναδικό κίνητρο που μπορεί να δώσει στον Ολυμπιακό τα δύο παιχνίδια στον Πειραιά.

Αγωνιστικά, ο Μπαρτζώκας περιμένει κάτι που δεν έχει συμβεί σε 7 μήνες, να πάρει λύσεις από πολλούς παίκτες ιδιαίτερα τους ξένους του. Μπασκετικά δεν φαίνεται πώς το 2-0 θα γίνει για πρώτη φορά 2-3 στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας.

Για οποιαδήποτε άλλη ομάδα, η σειρά θα είχε τελειώσει, αν κρίνουμε μόνο από το αγωνιστικό. Όταν όμως μπαίνει ο παράγοντας "εγωισμός του πρωταθλητή", κανείς δεν μπορεί να τελειώσει από τώρα την σειρά.

Διαβάστε ακόμη

Σχόλιο Σπύρου Καβαλιεράτου: Ποτέ στον Πειραιά

Ρεάλ - Ολυμπιακός 82-77

Μπαρτζώκας: "Σκεφτόμαστε τη Δευτέρα και μόνο"

News 24/7

24MEDIA NETWORK