Ποιος κυβερνά αυτό τον…τόπο;

Ο Τάσος Μαγουλάς σχολιάζει την αποχώρηση Μπαρτζώκα στον Ολυμπιακό, καταλήγοντας στο συμπέρασμα πως είναι μια απόφαση περισσότερο του κόσμου παρά των Αγγελόπουλων.

Ποιος κυβερνά αυτό τον…τόπο;
INTIME SPORTS

Στον Ολυμπιακό ισχύει το "αν κάτι δεν πηγαίνει καλά, τίποτε δεν πηγαίνει καλά". Μία νέα τροπή, θεωρητικά, παίρνει η απομάκρυνση του Γιώργου Μπαρτζώκα καθώς η ανακοίνωση της ΚΑΕ για την επίθεση που έλαβε χώρα σε βάρος της αποστολής κατά την άφιξή της το βράδυ της Πέμπτης, ουσιαστικά βάζει σε σκέψεις για δύο πράγματα.

Το πρώτο και το προφανές αφορά στο γεγονός ότι η καταδικασθείσα επίθεση έλαβε χώρα τα ξημερώματα της Παρασκευής και η ανακοίνωση καταδίκης δημοσιοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής.

Το δεύτερο αφορά στην παραίτηση του Γιώργου Μπαρτζώκα για την οποία είχε συζητηθεί πως μπορεί να ήταν απόρροια της πίεσης από τον κόσμο ιδιαίτερα δε από τα όσα συνέβησαν μετά τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό.

Τα πεπραγμένα της διοίκησης

Επικοινωνιακά ο Ολυμπιακός δείχνει να τρέχει, και με αργό βήμα, πίσω από τα γεγονότα καθώς πολύ απλά δεν γίνεται να καταδικάζεις ένα συμβάν που συνέβη κάποιες ημέρες πριν. Σύμφωνοι η επίσημη γραμμή μιλά για ηρεμία της ομάδας, αλλά άπαντες ήταν παρόντες όταν βρέθηκαν απέναντι σε αυτούς που οι ΚΑΕ περιγράφει ως "άνανδρους".Παρόντες και απροστάτευτοι. Μάλλον γνώριζαν πολύ καλύτερα ό,τι συνέβη. Όσο για τον κόσμο; Ο αγώνας με τον Απόλλωνα ήταν κεκλεισμένων των θυρών.

Ποιος κυβερνά αυτό τον…τόπο;
INTIME SPORTS

Η διοίκηση του συλλόγου δεν μπορεί να παραδεχθεί πως η αιτία αποχώρησης του κόουτς ήταν η επίθεση από φιλάθλους και ίσως γι αυτό να προσπάθησε να μείνει μακριά από το συμβάν, αλλά όλοι οι δρόμοι οδηγούν εκεί.

Και αυτή είναι μεγαλύτερη ήττα από οποιοδήποτε επικοινωνιακό τρικ. Γνωρίζουμε πως η αποχώρηση ήταν αποκλειστικά απόφαση του προπονητή και η διοίκηση βρέθηκε εξ’ απήνης καθώς παρά το αρνητικό αποτέλεσμα δεν υπολόγιζε στην αλλαγή προπονητή τόσο νωρίς.

Ο αξιοπρεπής Μπαρτζώκας

Ο ίδιος ο Μπαρτζώκας δεν το συζητούσε ανοικτά μέχρι να έρθει σε …επαφή με όσους απαράδεκτα έκριναν πως είναι η ώρα να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους.

Ένας άνθρωπος με αξιοπρέπεια αλλά κι επίγνωση της κατάστασης, γνώριζε πως θα ήταν δύσκολο να συνεχιστεί μία αγωνιστική καθημερινότητα με τον κόσμο να τον αμφισβητεί σε κάθε φάση.

Ποιος κυβερνά αυτό τον…τόπο;

Τον τελευταίο καιρό, ο Ολυμπιακός, ιδιαίτερα οι άνθρωποι που διαχειρίζονται τις τύχες του, μοιάζουν να ασχολούνται μόνομε την κόντρα με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο και λιγότερο με το μπάσκετ.

Το ίδιο απαθής παρέμεινε το βράδυ της επίθεσης και τελικά στην απόφαση του προπονητή. Δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς πως ο Ολυμπιακός δεν είχε επιλέξει την λύση της συνεργασίας διότι έχει κρατήσει όλο το τιμ και σκέφτεται να προχωρήσει με το υπάρχον δυναμικό στον πάγκο του διατηρώντας όλη την φιλοσοφία.

Η ικανοποίηση του κόσμου

Ο κόσμος ικανοποιήθηκε, θα υπάρξει μία επίπλαστη ηρεμία και αν ο Τόμιτς τα καταφέρει, όλοι χαρούμενοι. Αν μείνει και αποτύχει, δεν πειράζει διότι είναι σημαία.

Ουσιαστικά το πρόβλημα των Αγγελόπουλων δεν είναι η αποχώρηση του Μπαρτζώκα, αλλά το πώς έχουν επιλέξει τον τελευταίο καιρό να διαχειρίζονται τα προβλήματα της ομάδας τους.Το γεγονός πως δεν έλυσαν επιτυχώς το θέμα των επεισοδίων από συγκεκριμένη μερίδα, το βρήκαν τώρα μπροστά τους. Η κόντρα με τον Παναθηναϊκό ή την ομοσπονδία η οποία ποτέ δεν ολοκληρώνεται με κάποιο αποτέλεσμα, έρχεται πάλι στο προσκήνιο.

Το γεγονός ότι επέλεξαν να κρατήσουν τον προπονητή πέρυσι μετά από μία αποτυχημένη σεζόν, του ανανέωσαν την εμπιστοσύνη αλλά για έναν αγώνα, δείχνει πως κάτι δεν λειτουργεί πλέον.

Στο τέλος τηςημέρας, η απομάκρυνση ενός προπονητή όφειλε να είναι δική τους απόφαση και όχι του κόσμου.

Ποιος κυβερνά αυτό τον…τόπο;

Η επίθεση στην αποστολή, σε παράγοντές της, με μία διαφαινόμενη ανοικτή διένεξη με τους οργανωμένους οπαδούς, με έναν πάγκο που επί του παρόντος δεν είναι γνωστό ποιος θα μείνει και ποιος θα φύγει, ενώ η ομάδα ξεκινά την σεζόν της, τελικώς όλη η αναποφασιστηκότητα συγκεντρώνεται στην, με τρεις ημέρες καθυστέρησμένη ανακοίνωση. Στην οποία ειρήσθω εν παρόδω εν παρόδω δεν αναφέρεται ποιος δέχθηκε την επίθεση.

Οι Αγγελόπουλοι οφείλουν να πάρουν συγκεκριμένες αποφάσεις για την επόμενη ημέρα της ομάδας τους, όπως έκαναν κατά καιρούς στο παρελθόν. Αυτοί πληρώνουν, αυτοί αποφασίζουν.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για τους νέους, θυμίζουμε πως και η αποχώρηση του Πίνι Γκέρσον ήταν απόληξη έκρηξης του κόσμου και μάλιστα εντός γηπέδου μετά από αγώνα.

Διαβάστε ακόμη

Επιβεβαιώνει τα επεισόδια ο Ολυμπιακός

Έντονες αποδοκιμασίες στο ΣΕΦ (VIDEO)

News 24/7

24MEDIA NETWORK