Πού βρίσκεται και πού πάει ο Παναθηναϊκός

Ο Τάσος Μαγουλάς αξιολογεί την πρόκριση του Παναθηναϊκού στα πλέι οφ και γράφει για την επόμενη ημέρα.

Πού βρίσκεται και πού πάει ο Παναθηναϊκός

Είναι τεράστιο επίτευγμα για τον Παναθηναϊκό πως στην τρίτη χρονιά της... ανοικοδόμησης περιλαμβάνεται στις οκτώ καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Με τόσες ανακατατάξεις και αλλαγές το γεγονός πώς παραμένει μεταξύ των κορυφαίων καταδεικνύει πόσο σημαντική είναι η σταθερότητα όταν μιλάμε για ένα τέτοιο μέγεθος.

Όλα αυτά τα χρόνια έχουμε δει έτερους κολοσσούς στο διάστημα των μεγάλων αλλαγών τους να εξαφανίζονται για ένα διάστημα μέχρι να επανέλθουν. Εύκολα, ακόμα και για μία σεζόν όπως είχε συμβεί με την ΤΣΣΚΑ επί Βουγιόσεβιτς, έρχεται μία καταστροφική χρονιά.

Η διοίκηση του Παναθηναϊκού δεν το έχει επιτρέψει και αυτή είναι η μεγάλη επιτυχία. Η πρόκριση ήταν η επιτυχία ενός συνόλου που σέβεται το μέγεθός του, παρόλα αυτά και πάλι οι "πράσινοι" μπέρδεψαν κόσμο. Ο Ιβάνοβιτς έκανε καλή δουλειά σε αυτή την αναμέτρηση, πήγε περισσότερο με τους Έλληνες παίκτες και δικαιώθηκε.

Η αντίδραση των "πρασίνων" μετά το νωθρό ξεκίνημα ήταν απόρροια της ανάγκης άπαντες να ανταποκριθούν στο βάρος του ονόματος.

Μεταξύ μας δεν έχει καμία πρακτική σημασία η πρόκριση και η νίκη για μία ομάδα η οποία έθεσε ως στόχο να περάσει στους 16. Ο πραγματικός στόχος ήταν να τεθούν οι βάσεις για την επόμενη ημέρα. Να ετοιμαστεί και να δοθεί η σκυτάλη από τον Διαμαντίδη στους άλλους. Σε ποιους άλλους; Γιάνκοβιτς και Παππάς δεν τα πήγαν άσχημα στο Βελιγράδι, αν και αυτό δεν σημαίνει πως μόνοι τους θα φέρουν το επόμενο ευρωπαϊκό.

Ο Παναθηναϊκός τώρα... πληρώνει το τίμημα των θριάμβων την περασμένη δεκαετία όταν δεν κατάφερε να κρατήσει μία ισορροπία ώστε να αποκτήσει τους καλύτερους νέους Έλληνες. Τώρα προσπαθεί φιλότιμα να κρατηθεί και το γεγονός πως πέρασε στις οκτώ καλύτερες ομάδες, δίνει την ευκαιρία στον Ιβάνοβιτς να δουλέψει ακόμα πιο στοχευμένα.

Το βράδυ της Πέμπτης και ακόμα καλύτερα στο τέλος των πλέι οφ, ο πρωταθλητής Ελλάδας θα ξέρει πού βρίσκεται τώρα, αλλά το σημαντικότερο είναι να αποφασίσει πραγματικά πού πραγματικά θέλει να πάει.

Διαβάστε ακόμη:

Ερυθρός Αστέρας - Παναθηναϊκός 69-68

Το προφίλ της ΤΣΣΚΑ

News 24/7

24MEDIA NETWORK