Πρέπει ο Ολυμπιακός να παίξει με το εφηβικό;

Ο Τάσος Μαγουλάς γράφει για την απόφαση του αθλητικού δικαστή που κατακυρώνει στον Ολυμπιακό τον προημιτελικό με τον Παναθηναϊκό και... αναρωτιέται τι ακριβώς θα πράξουν από εδώ και στο εξής οι "ερυθρόλευκοι".

Πρέπει ο Ολυμπιακός να παίξει με το εφηβικό;

Ο Ολυμπιακός κέρδισε αυτό που επεδίωκε. Ακολούθησε τον δρόμο της δικαστικής οδού και πέτυχε να τιμωρήσει τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο και κατ’ επέκταση τον Παναθηναϊκό. Αυτό είναι το ένα σκέλος. Το άλλο αφορά στο… κέρδος και τι θα κάνει αν οριστεί από την ΕΟΚ ο ημιτελικός με τον ΠΑΟΚ, κάτι που λογικά θα πρέπει να γίνει άμεσα, εν αναμονή πάντα της προσφυγής του Παναθηναϊκού στο ΑΣΕΑΔ.

Οι Αγγελόπουλοι από την πρώτη τους στιγμή στη διοίκηση κατέστησαν σαφές πως θέλουν να ακολουθήσουν ένα διαφορετικό δρόμο και να μην συμπλεύσουν με το διαμορφωμένο μπασκετικό σύστημα. Το έκαναν με συνέπεια αλλά και αυτοί στου δρόμου τα μισά ενεπλάκησαν σε δηλώσεις, κόντρες και διαμάχες τις οποίες δεν άφησαν ποτέ στην άκρη.

Το...τυπικό της υπόθεσης

Ο Ολυμπιακός κερδίζει το παιχνίδι στα χαρτιά και κρίνοντας από τις δύο ώρες και 40 λεπτά συζήτησης στο Contra.gr, φαίνεται πως μέρος του κόσμου της ομάδας σκέφτεται την περίπτωση ο σύλλογος να κρατήσει το ηθικό σκέλος της δικαίωσης και να μην καρπωθεί αγωνιστικό όφελος.

Η αλήθεια είναι πως και κατά το παρελθόν είχε συζητηθεί το ζήτημα, αλλά η ΚΑΕ κατέστησε σαφές πως αν ο αγώνας κατακυρωθεί υπέρ της, θα παίξει κανονικά με τον ΠΑΟΚ. Αυτό οφείλει να το κάνει για λόγους τυπικούς καθώς προβλέπεται αφαίρεση βαθμών για αποχή ενώ αν κριθεί αλλοίωση αποτελέσματος με χρήση δεύτερης ομάδας, πάλι επισείεται παρεμφερής ποινή.

Η διοίκηση του Ολυμπιακού έχει ένα δίκιο στο εξής: πριν τον προημιτελικό έκανε ό,τι μπορούσε προκειμένου να μην πάει την υπόθεση παρουσίας του Δημήτρη Γιαννακόπουλου σε ενστάσεις και καταγγελίες. Ζητήθηκε από τον ίδιο, τον εκπρόσωπο της ΕΟΚ, της αστυνομίας, τον κομισάριο, όλοι δήλωσαν αναρμόδιοι. Στο ημίχρονο κατατέθηκε ένσταση με το σκορ στο +10.

Η απομάκρυνση Μπαρτζώκα, το πρόστιμο στους παίκτες αλλά και η παραδοχή πως δεν τίθεται θέμα για το αν ο Παναθηναϊκός κέρδισε δίκαια στο παρκέ, καταδεικνύει το διακύβευμα που δεν είναι άλλο από την τιμωρία του αντιπάλου ιδιοκτήτη.

Η ώρα του λαϊκού αισθήματος

Τώρα; Είναι ο Ολυμπιακός καλείται, ή μάλλον θα κληθεί, να εκμεταλλευτεί αυτή του την νίκη. Μπορεί να πάει να παίξει, είναι καλύτερη ομάδα από τον ΠΑΟΚ, να νικήσει και να πάρει το κύπελλο. Μπορεί να βρει ένα τρικ για να μην…νικήσει και να τονίσει πως ενδιέφερε η παραδειγματική τιμωρία της ανομίας και όχι το αγωνιστικό όφελος. Μπορεί βεβαίως και να ηττηθεί από το δικέφαλο και να υποστεί έναν βαρύ αποκλεισμό.

Η ΚΑΕ πάντως στην επιστολή της προς το Contra.gr ήταν ξεκάθαρη: θα αγωνιστεί κανονικά και θα επιδιώξει την πρόκριση.

Σε τέτοιες ιδιαίτερες περιπτώσεις μετρά πάντα και το λαϊκό αίσθημα και είναι ενδιαφέρον να δούμε αν θα… βαρύνει προς την μία ή την άλλη πλευρά. Είναι αυτές οι στιγμές που ο σύλλογος καλείται να μετρήσει την άποψη του κόσμου, όχι βεβαίως από ένα live chat. Γίνεται όμως κάτι τέτοιο;

Διαβάστε ακόμη

Δικαιώθηκε ο Ολυμπιακός, κερδίζει τον αγώνα

News 24/7

24MEDIA NETWORK