Ο επίλογος πλησιάζει

Ο Τάσος Μαγουλάς γράφει για τα όσα γίνονται στην ΑΕΚ, με τελευταίο παράδειγμα αυτό του Κούπερ και το βάρος που καλείται να σηκώσει στις πλάτες του ο Σάκοτα και τον οδηγεί στην πόρτα της εξόδου.

Ο επίλογος πλησιάζει

Τίποτε δεν είναι τυχαίο από όσα συμβαίνουν στην τιτάνια προσπάθεια της ΑΕΚ να επιστρέψει ως ομάδα κορυφής. Από τον Μενσά Μπονσού (ντοπέ), τον Ντελινινκάιτις (με τις περίφημες ατάκες για την ομάδα και την χώρα) και φέτος με τον πιο περίεργο σχεδιασμό που έκανε ποτέ ο δικέφαλος (ακόμα και στα χρόνια που δεν είχε μπάτζετ), είναι προφανές πως συγκεκριμένοι άνθρωποι φέρνουν τον ιδιοκτήτη της ομάδας στα όριά του.

Δεν είναι πρωτόγνωρο. Στην σύγχρονη ιστορία, μιλώντας από τις αρχές των 90ς, υπάρχουν πάνω από 10-12 παραδείγματα όπου σπαταλήθηκαν τεράστια ποσά τα πρώτα δύο χρόνια μίας προσπάθειας μέχρι να... μάθει ο ιδιοκτήτης.

Μαθαίνω και πληρώνω

Και φυσικά ανοιχτοχέρηδες είναι όσοι βρίσκονται πέριξ της ομάδας μετά χρήματα του αφεντικού το οποίο αγαπάει την ομάδα ή το σπορ, αλλά δεν ξέρει. Και πληρώνει για να μάθει, όπως είχαν πει κάποτε στον Παύλο Γιαννακόπουλο. Όσο κι αν φαίνεται απίστευτο εν έτει 2015, με τόση μπασκετική γνώση συγκεντρωμένη, να ζούμε πάλι το ξεκίνημα του Βεζυρτζή, του Κόκκαλη, του Γιανακόπουλου, του Φιλίππου, του Κυριακού, του μακαρίτη πια Μεσάικου, του Παπακαλιάτη (του Μανώλη), του Εμφιετζόγλου.

Είναι απίστευτο, και το είχαμε καταδείξει στο Contra.gr πριν δύο εβδομάδες, πως λειτουργούν δύο παράλληλοι κόσμοι στην φετινή ΑΕΚ. Ο ένας με τους Σάκοτα και την παλιά φρουρά του δικεφάλου σε όλα τα επίπεδα και ο άλλος με τον ιδιοκτήτη να σχεδιάζει από τώρα για την νέα χρονιά.

Από την προσθήκη Μανωλόπουλου στο τεχνικό τιμ, έγινε σαφές πως ο Ντράγκαν Σάκοτα(και το τιμ κοντά του που σχεδίασε την ομάδα) κρίνεται αποτυχημένος σε αυτό το σκέλος γι αυτό και η ομάδα αργά αλλά σταθερά ήθελε να προσθέσει κομμάτια. Σε αυτό το πλαίσιο ήρθαν δύο παίκτες που(το είχαμε υπογραμμίσει) δεν είχαν καμία σχέση με τις ανάγκες αυτή την στιγμή της ομάδας.

Προς επίλογο ο Σάκοτα

Ο Ντι Τζέι Κούπερ, με το κοινοτικό διαβατήριο και το ταλέντο, υπολογιζόταν ως μία εξαιρετική επιλογή για τον πάγκο της... νέας χρονιάς διότι το πικ εν ρολ παιχνίδι του δεν ταιριάζει αυτή την στιγμή. Δεν ελέγχθηκε τίποτε άλλο, ούτε καν είχε κάνει την χρήση κάποιας ουσίας και ήρθε το τελειωτικό κτύπημα. Ντοπέ και ραντεβού του χρόνου μόνο που η ΑΕΚ φαίνεται πως τελειώνει με αυτή την ιστορία.

Παράλληλα όμως με τον Κούπερ προσωπικά ο Ντράγκαν Σάκοτα με εισήγηση πολύ δικού του ανθρώπου, έφερνε τον Μάλκολμ Άρμστεντ θέλοντας να αλλάξει τον Γουόρεν τον οποίο έφερε με εισήγηση του ιδίου προσώπου. Όταν ήρθε ο Άρμστεντ από την Σάρατοφ, τότε έγινε γνωστό από τον μάνατζέρ του, πως ο Κούπερ φεύγει από την Ρωσία και πήρε προτεραιότητα αν και δεν θα βοηθούσε στην Ευρώπη αλλά ταίριαζε στον μελλοντικό σχεδιασμό.

Ο Σάκοτα που έψαχνε για έναν αθλητικό σέντερ να δώσει ανάσες στον Μαυροκεφαλίδη, είπε ναι στην προσθήκη Μαυροειδή(το ακριβώς αντίθετο) και άφησε το θέμα για το εγγύς μέλλον. Σχεδιασμός;

Η ΑΕΚ χωρίς ψηλό, χωρίς γκαρντ, κινδυνεύει να μείνει εκτός συνέχειας Ευρώπης αλλά η διοίκηση το αποδέχεται με την λογική της ανοικοδόμησης. Ο Ντράγκαν Σάκοτα, στην χειρότερη χρονιά του, μετά από καιρό στην αποστρατεία κλήθηκε να δημιουργήσει κάτι από την αρχή και απευθύνθηκε σε έναν πολύ στενό του κύκλο για βοήθεια. Η διοίκηση τον εμπιστεύτηκε τυφλά και όταν άνοιξε τα μάτια ήταν αργά. Αργά και ακριβά.

Το βάρος στον κόουτς

Τώρα; Η αποτυχία της περίπτωσης Κούπερ, περισσότερο βαρύνει τους υπευθύνους της ομάδας για την αμέλεια να ελέγξουν τον Αμερικανό, παρά τον προπονητή. Όλα τα υπόλοιπα βαραίνουν τον Σάκοτα και οι δύο βαριές ήττες μόλις ο Μαυροκεφαλίδης άρχισε να καταρρέει από την κούραση μοιάζουν ως η αρχή του επιλόγου. Η διοίκηση ήδη του χρεώνει το γεγονός πως δεν βρήκε τρόπο να δώσει ανάσες στον ηγέτη της ομάδας που έπρεπε να παίζει 35 λεπτά ακόμα και με τον Κόροιβο για να νικήσει η ΑΕΚ.

Ουσιαστικά υπάρχει μία διακριτική αναζήτηση διαδόχου, αλλά για να γίνει κάτι άμεσα, θα πρέπει να είναι ένας προπονητής που θα πείσει τον Μάκη Αγγελόπουλο πως μπορεί να υπηρετήσει τον σχεδιασμό για την ΑΕΚ των τίτλων. Μόλις βρεθεί, όλα θα αλλάξουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Γιαννάκης και Πεδουλάκης στο προσκήνιο

Ζήτησε συγγνώμη ο Κούπερ

ΑΕΚ: Η επιστροφή των... μοϊκανών

News 24/7

24MEDIA NETWORK