Σήμερα έχουμε πρωταθλητή

Ο Τάσος Μαγουλάς γράφει για τον 4ο τελικό των "αιωνίων" ο οποίος έχει φαβορί και αουτσάιντερ.

Σήμερα έχουμε πρωταθλητή
INTIME SPORTS

Δεν είναι λάθος η προσέγγιση του ο "νικητής τα παίρνει όλα" για τον τέταρτο τελικό. Στο τέλος της βραδιάς η Ελλάδα θα έχει πρωταθλητή με στέμμα ή πρωταθλητή σε… αναμονή.

Για το back door sweep

Ο Ολυμπιακός έχει το προβάδισμα και τον πρώτο λόγο να κάνει το 3-1, να ολοκληρώσει ένα φοβερό back door sweep και να επιστρέψει στην κορυφή της Α1. Φτάνοντας 40 λεπτά από το να στεφθεί πρωταθλητής, έχοντας πάρει την έδρα, νικώντας την παράδοση και παίζοντας καλύτερα, ξέρει ότι είναι φαβορί. Έχει μπροστά του μία μοναδική ευκαιρία να επιφέρει ένα πραγματικό κτύπημα στην ομάδα την οποία προσπαθεί να εκθρονίσει.

Σχεδόν όλα λένε Ολυμπιακό για το βράδυ. Η εικόνα των αντιπάλων, τα καλά τους παιχνίδια, ακόμα και το επιμέρους… σκορ των τριών νικών στους τέσσερις τελευταίους αγώνες για τους ερυθρολεύκους. Με ανεβασμένη ψυχολογία, μπροστά στο κοινό του, παίζοντας πολύ καλά στα επτά από τα οκτώ τελευταία δεκάλεπτα, προβάρει την άνοδό του στον θρόνο.

Ο πληγωμένος Παναθηναϊκός

Προβάρει, δεν έχει ανέβει κι έχει απέναντί του την μοναδική ομάδα με την οποία δεν μπορεί να αισθάνεται ασφαλής. Ο Παναθηναϊκός κατεβαίνει στον Πειραιά πληγωμένος, πνευματικά μπερδεμένος, αγωνιστικά σε πτώση αλλά και μόνο ότι θα βρεθεί στο ΣΕΦ, τον καθιστά ένα πολύ δυνατό αουτσάιντερ. Οι πράσινοι έχουν 40 λεπτά για να σώσουν την χρονιά τους, να γυρίσουν στο σπίτι τους σε ένα πέμπτο παιχνίδι όπου… θα πάρουν το πρωτάθλημα.

Αυτή είναι η σημασία του σημερινού αγώνα. Ο νικητής είναι και πρωταθλητής. Λογικό, αν είναι ο Ολυμπιακός αφού όλα τελειώνουν, αλλά ο Παναθηναϊκός σε περίπτωση ισοφάρισης θα κάνει σίγουρα το 3-2; Σε μεγάλο ποσοστό ακόμα και αυτός ο μετρίως μέτριος Παναθηναϊκός, ναι. Διότι θα έχει αλλάξει την ψυχολογία και θα φέρει τον Ολυμπιακό σε μία έδρα που ακόμα και στο καλύτερό του βράδυ, δεν αισθάνεται άνετα, όπως φάνηκε στον τρίτο τελικό, και κυρίως, ε, κάποια στιγμή θα παίξει πάνω από μία περίοδο μπάσκετ.

Δεν θα παιχθεί μπάσκετ

Τελικός υπάρχει, φαβορί και αουτσάιντερ δύο μεγάλες ομάδες, μπάσκετ δεν θα παιχθεί, και σε αυτή την αναμέτρηση θα έχουν δικαιολογία. Τι άλλο μπορεί να συμβεί; ξέρουμε ότι οι παράγοντες των αιωνίων είναι ανεξάντλητοι σε… ιδέες. Όπως και οι "χωρίς ήχο και φως".

News 24/7

24MEDIA NETWORK