Σλούκας: Το φαινόμενο του... ντόμινο

Ο Τάσος Μαγουλάς γράφει για την περίπτωση του Κώστα Σλούκα ο οποίος αποτελεί την πιο σημαντική περίπτωση για το καλοκαίρι του 2015.

Σλούκας: Το φαινόμενο του... ντόμινο
INTIME SPORTS

Η επιλογή του Ολυμπιακού να μην συζητά επεκτάσεις συμβολαίων μεσούσης της χρονιάς στηρίζεται σε μία πολύ συγκεκριμένη λογική: Οι πρόεδροί του θέλουν τόσο η ομάδα όσο και οι αθλητές να μιλούν με γνώμονα το μέλλον της συνεργασίας τους όχι μόνο το παρόν. Οι φιναλίστ της Ευρωλίγκας, μιλούν πάντα με την προοπτική του πρότζεκτ και γι αυτό επιθυμούν να μην παρασύρονται από όσα συμβαίνουν μέσα στην χρονιά είτε θετικά είτε αρνητικά.

Θέλουν μία καθαρή συζήτηση όπου ο σύλλογος θα ζητήσει συγκεκριμένα πράγματα από τον παίκτη αλλά και ο παίκτης έχει το ελεύθερο να θέσει τους όρους τους.

Η περίπτωση του Σλούκα αποτελεί την πιο σημαντική περίπτωση για το καλοκαίρι του 2015 και το θέμα της παραμονής του ή μη συζητείται ευρέως. Οι αριθμοί δεν λένε πάντα την αλήθεια και ο Ολυμπιακός δεν λειτουργεί με γνώμονα τα στατιστικά. Ο Σλούκας στο αγωνιστικό πλάνο της ομάδας, από το ξεκίνημα του κτισίματός της επί Ίβκοβιτς, έχει μία πολύ συγκεκριμένη αποστολή ερχόμενος από τον πάγκο.

Αυτή η αποστολή φάνηκε πολύ καλύτερα στο φάιναλ φορ ως ο πιο σταθερός περιφερειακός και στις δύο αναμετρήσεις. Ακόμα και άποντος να έμενε, η ομάδα θέλει να τον κρατήσει όμως η αλήθεια είναι πως οι μετοχές του ανέβηκαν μετά τα δύο παιχνίδια.

Το ζήτημα της παραμονής του θα συζητηθεί 10-15 ημέρες μετά το τέλος των τελικών και ασχέτως αποτελέσματος. Η πλευρά του παίκτη ήδη έχει καταστήσει σαφείς τις προθέσεις της, όπως είχαμε αναφέρει και παλαιότερα, σε ότι αφορά στο ποσό εκκίνησης.

Για την πλευρά του Ολυμπιακού, το συμβόλαιο του Μάντζαρη αποτελεί την... κόκκινη γραμμή κάτι που ισχύει σε έναν βαθμό και για τους εκπροσώπους του Σλούκα οι οποίοι θα επιδιώξουν να κινηθούν πάνω από τα φημολογούμενα 600 χιλιάρικα της συμφωνίας του 25χρονου πλέι μέικερ.

Ο ηγέτης της επόμενης ημέρας;

Μία άλλη παράμετρος που μπήκε πρόσφατα ήταν η δήλωση του Θεσσαλονικιού αναφορικά με τον ρόλο του στην ομάδα. Και βεβαίως δεν αφορά στο παρόν με δεδομένη την παρουσία Σπανούλη, αλλά πέραν της προσεχούς διετίας και στο αν θα πάρει τον πρωταγωνιστικό ρόλο που επιθυμεί. Αυτό αποτελεί και το μοναδικό "αγκάθι" για μία άμεση συμφωνία αν πάντως επιμείνει σε αυτή την συζήτηση.

Για τον Σλούκα τα πράγματα ίσως είναι διαφορετικά, σε σχέση με τον Μάντζαρη, ανάλογα με την κίνηση των γκαρντ στην... ανατολική Ευρώπη όπου δηλαδή υπάρχουν προπονητές που γνωρίζουν κι εκτιμούν το παιχνίδι του. Τα πάντα όμως φαίνεται πως θα εξαρτηθούν από το φαινόμενο του ... ντόμινο. Ή το φαινόμενο του Τεόντοσιτς.

Ο Σέρβος μετά από μία ακόμα αποτυχία η οποία του φορτώνεται (δικαίως ή αδίκως) φαίνεται πως είναι έτοιμος να μετακινηθεί. Ο Ομπράντοβιτς τον θέλει διακαώς εδώ και δύο χρόνια, ενώ ο Ίβκοβιτς είναι αυτός που τον δημιούργησε. Αν φύγει από την ΤΣΣΚΑ, το συμβόλαιό του πληρώνεται μόνο από τις δύο τουρκικές ομάδες οπότε όπου καταλήξει, θα μείνουν δύο οι οποίοι ψάχνουν έμπειρο παίκτη από Ευρωλίγκα με προοπτική για τα επόμενα χρόνια.

Ακολουθώντας τον... Μίλος

Ο Σλούκας, άσχετα με την φημολογία για την Φενέρ, θα δεχθεί το ενδιαφέρον ανάλογα με το πού θα καταλήξει ο Τεόντοσιτς και ποια θέση θα αφήσει κενή.

Σε αυτή την περίπτωση η διαπραγμάτευση θα είναι δύσκολη για τον Ολυμπιακό διότι, όπως στην περίπτωση Χάινς και Περπέρογλου, δεν θα ξεπεράσει τα... εσκαμμένα, έχοντας συγκεκριμένο ποσό στον προϋπολογισμό για τον παίκτη του. Με βάση τα τωρινά δεδομένα, φαίνεται πως η βούληση του Σλούκα είναι να παραμείνει στην ομάδα του αλλά δεν θα το πράξει πριν εξετάσεις τις προσφορές που θα λάβει από Τουρκία και ΤΣΣΚΑ.

Ο Ολυμπιακός δεν μπαίνει συνήθως σε τέτοιου είδους πλειστηριασμούς οπότε θα ζητήσει άμεση απάντηση μόλις καλέσει τον παίκτη του και μόνο σε μία τέτοια περίπτωση πίεσης, είναι πιθανό να χαλάσει μία συμφωνία την οποία θέλουν και οι δύο πλευρές.

Διαβάστε ακόμη:

Βόμβα από την Τουρκία: "Συμφωνία Σλούκα με Φενέρμπαχτσε"

Σλούκας: "Τον πρώτο λόγο τον έχει ο Ολυμπιακός"

Αγγελόπουλοι: "Ο Μάνος Παπαδόπουλος είναι πρόεδρος-παγκίτης"

News 24/7

24MEDIA NETWORK