Spanoulisball

O Τάσος Μαγουλάς σχολιάζει τον Ολυμπιακό, ο οποίος παίζει... Spanoulisball και αποτελεί ασφαλή μέθοδο για να φτάσει προς την επιτυχία, εν προκειμένω τον τελικό του Final Four της Turkish Airlines Euroleague.

Spanoulisball
INTIME SPORTS

Το σκεφτόμασταν στα φάιναλ φορ αλλά δεν ήταν εύκολο να το... ξεστομίσουμε. Αυτό που παίζει ο Ολυμπιακός λέγεται Spanoulisball. Είναι σαφέστατα τρόπος για να νικήσεις. Η ομάδα παλεύει για 37 λεπτά παίζει όλες τις άμυνες, κυνηγάει κάθε φάση, σπάει το παιχνίδι του αντιπάλου, το καταστρέφει και το -9 είναι μία καλή διαφορά για να την γυρίσει σε τρία λεπτά ο καλύτερος παίκτης της Euroleague.

Διότι δεν έβαλε μόνο τους 11 πόντους στην μεγάλη ανατροπή, αλλά και μία τρομερή τάπα στον Ντεκολό στο 37' σε αιφνιδιασμό. Τα τελευταία 3,50 είναι δικά του. Απλά οι συμπαίκτες του πρέπει να κρατήσουν ως εκεί.

ΟΚ, μιλάμε για τον ορισμό της υπεραπλούστευσης αλλά τα καλάθια που βάζει στο τέλος και παίρνει τον αγώνα δεν μπαίνουν από κάποιο σύστημα αλλά από την καρδιά, και κάτι άλλο, ενός τεράστιου νικητή.

Εννέα πόντους μπροστά η ΤΣΣΚΑ, αποφασισμένη πως δεν θα την ξαναπατήσει και τελικά την πάτησε. Την πάτησε ο Σπανούλης, αφού πρώτα η τακτική του Σφαιρόπουλου την έβγαλε από το παιχνίδι της. Ο Ολυμπιακός πήρε τα ριμπάουντ, κυνήγησε κάθε φάση, έπαιξε καταστροφικό μπάσκετ. Ακόμα κι έτσι, μέχρι να πάρει μπροστά ο αρχηγός του, το σκορ ήταν 63-54 υπέρ των Ρώσων. Μια χαρά για τον Σπανούλη.

Spanoulisball
INTIME SPORTS

Η ελληνική Γιουγκοπλάστικα

Ο προπονητής του Ολυμπιακού ακολούθησε την μέθοδο της αναμέτρησης στην Μόσχα με την διαφορά πως τώρα είχε τον Σπανούλη οπότε μπορούσε να ελπίζει. Κάτι καλύτερο από αυτό το -9 δεν μπορούσε να γίνει με δεδομένο πως ο Σφαιρόπουλος έχει αποφασίσει να κρύψει την μεγάλη αδυναμία του ρόστερ: τους ξένους. Πλην των 19.38 του Ντάνστον, οι άλλοι μέτρησαν από 13 (Λοτζέσκι), 12 (Πέτγουεϊ), οκτώ (Χάντερ), εννέα (Λαφαγιέτ) και τέσσερα (Ντάρντεν). Τους έδωσε ρόλους στην άμυνα, αλλά τα υπόλοιπα ανήκαν στους Έλληνες.

Πιθανώς από τα χρόνια της Γιουγκοπλάστικα να έχουμε να δούμε ομάδα να παίζει κυρίως με τους ντόπιους και να φτάνει να παίζει τελικό. Υπερβολή; Ναι αλλά αξίζει γιατί αυτό που έκανε ο Σφαιρόπουλος δείχνει την πίστη που έχει στον εαυτό του και την ομάδα. Γι αυτό και οι 17 από τους 70 πόντους ήρθαν από τους έξι ξένους. Τουλάχιστον δεν ήταν αρνητικοί.

Spanoulisball
INTIME SPORTS

Είναι σαφές πως ο Ολυμπιακός πηγαίνει με πρώτο στόχο να καταστρέψει το παιχνίδι του αντιπάλου και ξέρει πως αν το παιχνίδι είναι κοντά, ο Σπανούλης ή ο Πρίντεζης, ή ο Σλούκας ή ο Μάντζαρης θα πάρουν και θα βάλουν τα μεγάλα σουτ. Οι ερυθρόλευκοι είναι απίστευτα διαβασμένοι και σταματούν τα ατού των αντιπάλων τους ξεκινώντας από διαφορετική προςέγγιση σε σχέση με τα προηγούμενα ευρωπαϊκά τους.

Τί θα κάνουν στον τελικό; Κόντρα στην Ρεάλ, θα προσπαθήσουν με την ίδια σκληρή και συνεπή άμυνα να της καταστρέψουν το παιχνίδι ελπίζοντας πως δεν θα έχουν διαιτησία όπως στο ξεκίνημα όπου δεν τους επετράπη να αμυνθούν.

Όποιος και αν είναι, παίζοντας απέναντι στον δύο φορές πρωταθλητή Ευρώπη την τελευταία τριετία και κόντρα στον άνθρωπο που έχει 7/7 σε σε αγώνες φάιναλ φορ, δεν θα αισθάνεται καθόλου άνετα.

Διαβάστε ακόμη:

Final Four: ΤΣΣΚΑ - Ολυμπιακός 68-70

Το καθοριστικό τρίποντο του Σπανούλη από το... παρκέ. Δείτε VIDEO

Final Four: Τα καλάθια του Σπανούλη που "σκότωσαν" την ΤΣΣΚΑ (VIDEOS)

Οι πανηγυρισμοί για την πρόκριση του Ολυμπιακού στον τελικό του Final Four (VIDEO)

Ο Σλούκας φιλά την μπάλα πριν από την εύστοχη βολή (VIDEO)

Π. Αγγελόπουλος: "Απόψε ο αδερφός μου δεν έκανε σπριντ, έκανε άλματα στην πλάτη μου" (VIDEOS)

O Τζινόμπιλι "υποκλίθηκε" στον Σπανούλη

News 24/7

24MEDIA NETWORK