Τελικός για εθισμένους

Ο Τάσος Μαγουλάς γράφει για τον Ολυμπιακό με ή χωρίς Σπανούλη και σχολιάζει το αίτημα της ΠΑΕ Παναθηναϊκός για έλεγχο ντόπινγκ σε όλους τους αθλητές των τελικών της Α1, καλώντας το κράτος να υπερασπιστεί την αξιοπρέπεια των παικτών.

Τελικός για εθισμένους
INTIME SPORTS

Όπως θα παρατηρήσατε η λέξη εθισμένους δεν έχει εισαγωγικά και βεβαίως δεν απευθύνεται σε ανθρώπους οι οποίοι παλεύουν με τους δαίμονές τους και χρειάζονται όλη μας την υποστήριξη. Αφορά στην κατάσταση η οποία δημιουργείται για μια ακόμα φορά με θύματα τους καλύτερους αθλητές της χώρας που αντιμετωπίζονται ως ναρκομανείς.

Τι έγινε στο Άρης - Ολυμπιακός; Δεν χρειάζεται καμία ανάλυση. Χωρίς Σπανούλη -10, με Σπανούλη +20. Ουδεμία έκπληξη. Είναι η πρώτη φορά που μία τόσο καλή ομάδα, εξαρτάται τόσο από έναν παίκτη και αυτό, δεν αλλάζει για φέτος, αλλά σίγουρα θα αποτελέσει το βασικό θέμα για τον Ολυμπιακό της επόμενης χρονιάς.

Τελικός για εθισμένους
INTIME SPORTS

Μακάρι ο Άρης να βρει... κίνητρο από το γεγονός πως οι "ερυθρόλευκοι" τους πήραν στο... ψιλό και αποφάσισαν να ξεκουράσουν τον αρχηγό τους στο τρίτο παιχνίδι θεωρώντας πως θα περάσουν δια περιπάτου. Μακάρι αυτοί να είναι οι τελευταίοι ημιτελικοί που ο μεγάλος Άρης θα είναι αδιάφορος. Περισσότερο από τον ίδιο το σύλλογο το χρειάζεται το ίδιο το μπάσκετ. Καλοί οι μικροί τελικοί με τον ΠΑΟΚ, αλλά η μοναδική ευχή κάποιου που αγαπάει το άθλημα, είναι σύντομα οι αιώνιοι της Θεσσαλονίκης να γυρίσουν στους τελικούς.

Να μπει μπροστά η αξιοπρέπεια

Ας γυρίσουμε όμως στους εθισμένους. Στην περίφημη ατάκα του Σπανούλη στον τρίτο τελικό του 2013 στον Πεδουλάκη όταν του έδειχνε τα χέρια και την κίνηση απογοήτευσης του Έλληνα προπονητή.

Ο Παναθηναϊκός ζήτησε 24 αθλητές να ελέγχονται με τον πλέον σκληρό τρόπο. Γιατί; Για να παίξει με το μυαλό του Ολυμπιακού αφήνοντας υπονοούμενα. Το πρόβλημα ειλικρινά δεν είναι η διοίκηση της κάθε ομάδας και το πώς θα προσπαθήσει να κερδίσει μία σειρά. Το πρόβλημα αφορά σε εκείνους που θα πειστούν να το κάνουν πράξη.

Αν ο Παναθηναϊκός, ουσιαστικά, δεν εμπιστεύεται τους αθλητές συμπεριλαμβανομένων και των δικών του, αποτελεί υποχρέωση της διοργανώτριας και του κράτους αφού το μπλέξαμε πάλι, να υπερασπιστεί την αξιοπρέπεια κορυφαίων παικτών. Την αξιοπρέπεια του ίδιου του μπάσκετ. Την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Αν υπάρχει κάτι επιλήψιμο, αν υπάρχει τέτοια πληροφόρηση, απαιτείται να κινηθούν άμεσα όλες οι αρχές και να βρεθούν οι παραβάτες. Όχι όμως μετά τα παιχνίδια διότι η ελάχιστη γνώση για τα περί ντόπινγκ, λέει πως όποιος έχει κάνει χρήση, δεν την ξεκινά για τρία με πέντε παιχνίδια.

Όχι δημόσια πριν γίνει το οτιδήποτε. Είναι ντροπή και θα είναι μεγαλύτερη αν συμφωνήσει ο Ολυμπιακός και ο ΕΣΑΚΕ το αποδεχθεί.

Τελικός για εθισμένους

Θέμα... θεόστραβου γιαλού

Όχι, εδώ δεν τίθεται θέμα "γυναικός του Καίσαρα". Εδώ είναι θέμα θεόστραβου γιαλού. Από την στιγμή που οι σύλλογοι δεν καταλαβαίνουν πόσο στραβά αρμενίζουν, είναι η ώρα της πολιτείας να μαζέψει τα "καράβια" και να τα στείλει στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη. Να τους αλλάξουν καπετάνιους και τα... φώτα αν χρειαστεί.

Θα ξεκινήσουν αυτοί οι τελικοί με τεράστιο μπασκετικό ενδιαφέρον και μετά το πρώτο παιχνίδι, θα περιμένουν όλοι οι αθλητές στη σειρά με απλωμένα τα χέρια για να τους πάρουν αίμα, ούρα, ιδρώτα, DNA., νύχια.

Κάποτε ο σοφός Στερν είχε επιβάλει έλεγχο ντόπινγκ, στο ξεκίνημα της σεζόν για όλα τα μέλη των ομάδων που βρίσκονται στον πάγκο. Φέρτε τον εδώ και δεν θα σταματήσει εκεί.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Είναι κρίμα αν ο Παναθηναϊκός πάρει το πρωτάθλημα, να υπάρξουν εκείνοι που θα κλείνουν το μάτι και θα λένε πως αυτοί... καθάρισαν. Κρίμα διότι θα επιβεβαιώνει πως δεν έμαθαν τίποτα από τις μεγάλες επιτυχίες του 2013 και του 2014 και πώς αυτές ήρθαν. Αν το κατανοήσουν έστω και αργά, θα επιλέξουν και τους κατάλληλους ανθρώπους για το μέλλον αυτού του τεράστιου μεγέθους.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ 2: Μέχρι τώρα οι δημοσιογράφοι έχουν μείνει να παλεύουν για τα συμφέροντα και την αξιοπρέπεια των Ελλήνων μπασκετμπολιστών. Ίσως για αλλαγή, να προσπαθήσουν μία φορά οι ίδιοι να υπερασπιστούν τους εαυτούς τους. Τους κόπους τους. Τις θυσίες τους. Την αξιοπρέπειά τους.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ 3: Πολύ σωστή η υπενθύμιση των "πρασίνων" πως θα πρέπει να διευρευνηθούν όλα τα αίτια πίσω από τον εμπρησμό του αυτοκινήτου ενός διαιτητή. Το μπάσκετ δεν μπορεί να είναι έρμαιο φημών, παραφιλολογίας και στοχοποιήσεων. Μία πραγματική έρευνα θα δώσει όλες τις απαντήσεις που ψάχνουμε.

Διαβάστε ακόμη:

Άρης - Ολυμπιακός 62-79

Κορυφαίος πασέρ στην ιστορία του Ολυμπιακού ο Σπανούλης

Παρουσία Κοντονή και έλεγχο ντόπινγκ στους τελικούς ζητά ο Παναθηναϊκός

News 24/7

24MEDIA NETWORK