Τέλος στα ημίμετρα

Ο Τάσος Μαγουλάς σχολιάζει την επιλογή του Σούλη Μαρκόπουλου αντί του Μίλαν Τόμιτς που δεν εμπιστεύεται η διοίκηση του Ολυμπιακού, αλλά υπογραμμίζει ότι όποιος κι αν είναι ο διάδοχος του Γιώργου Μπαρτζώκα θα απαιτήσει αλλαγές στην ομάδα.

Τέλος στα ημίμετρα
INTIME SPORTS

Είναι δύσκολο να χαθούν δύο προπονητές μέσα σε λίγες ώρες και όμως ο Ολυμπιακός μάλλον το κατάφερε. Το "μάλλον" πηγαίνει σε μία απροσδιόριστη ελπίδα, αφενός του εκπροσώπου του Μαρκόπουλου, αφετέρου στην πιθανότητα να υπάρξει νέα σκέψη για τον Τόμιτς.

Βάσει όλων των δεδομένων όμως, ο Τόμιτς από το βράδυ της Κυριακής δεν είναι ο πρώτος προπονητής του Ολυμπιακού και ο Μαρκόπουλος παραμένει στον ΠΑΟΚ.

Πιο σωστά, αποδείχθηκε εμπράκτως πως ο Τόμιτς δεν χαίρει της εμπιστοσύνης της διοίκησης, η οποία έψαξε να βρει τον μόνιμο αντικαταστάτη του Μπαρτζώκα σε μία καλή, αλλά και πολύ δύσκολη επιλογή.

Δεν μπορεί ο Τόμιτς

Από τις κινήσεις τόσο με τον Κολέ όσο και με τον Μαρκόπουλο αποδεικνύεται πως η διοίκηση του Ολυμπιακού δεν ήθελε σε καμία περίπτωση να διώξει τον Μπαρτζώκα, γι' αυτό και βαδίζει απλά ακολουθώντας προτάσεις μάνατζερ. Προσπάθησε με ζέση να αποκτήσει τον Γάλλο Βενσάν Κολέ που σίγουρα είναι καλός προπονητής, αλλά σίγουρα δεν θα έκανε προετοιμασία στον Ολυμπιακό τα επόμενα δύο χρόνια. Όπως και ο Ίβκοβιτς δηλαδή, αλλά μιλάμε για τον Ίβκοβιτς.

Μετά ήρθε η διάθεση να μείνει ο Τόμιτς, με τους παίκτες να τον αποθεώνουν και τον κόσμο να δείχνει πως θέλει να πάρει η ευκαιρία. Παράλληλα, η αναζήτηση πρέπει να συνεχίστηκε σιωπηρά, μέχρι που ήρθε η ήττα από την ΑΕΝΚ για να δείξει το προφανές:

Το υπάρχον προπονητικό τιμ δεν μπορεί να διαχειριστεί αυτή την ομάδα. Μπορεί να είναι οι καλύτεροι κόουτς του κόσμου, αλλά δημιουργήθηκε ένας Ολυμπιακός με μία πολύ προσωπική σφραγίδα με συγκεκριμένες δυνατότητες και αδυναμίες, τις οποίες ένα άπειρο τιμ δεν γίνεται να κουμαντάρει εύκολα.

Δεν ξέρουμε ακριβώς ποιες ήταν οι διαπραγματεύσεις με τον Μαρκόπουλο, αλλά ένας τόσο καλός κι έμπειρος προπονητής, μαθημένος να φτιάχνει τις ομάδες με τις οποίες πετυχαίνει, σίγουρα θα θελήσει να αλλάξει πράγματα σε αυτό το σύνολο.

Προπονητής να αλλάξει την ομάδα

Ουσιαστικά αυτή είναι η συζήτηση, παράλληλα με τον προπονητή: η διοίκηση του συλλόγου είναι έτοιμη να δαπανήσει όσα χρειάζονται για να αλλάξει πρόσωπο η ομάδα ανάλογα πώς θα την θέλει ο διάδοχος του Μπαρτζώκα;

Ο Μαρκόπουλος, για παράδειγμα, παίζει σχεδόν πάντα με βαρείς σέντερ. Ο Ολυμπιακός δεν διαθέτει τέτοια επιλογή πλην του Καββαδά.

Όποιος κι αν έρθει, ξέρει πως χρειάζεται την προσθήκη ενός παίκτη που να μπορεί να διακόπτει το πάρτι σέντερ όπως ο Μπατίστα ή ο Μαυροειδής.

Αυτήν την στιγμή οι Αγγελόπουλοι, οφείλουν να πάρουν αποφάσεις και όχι ημίμετρα. Ή θα πάρουν προπονητή να φτιάξει μέσα στη χρονιά την ομάδα όπως αυτός θέλει ή συμφωνούν πως χάθηκε η σεζόν και απλά θα αναζητούν τον κατάλληλο άνθρωπο μέχρι το καλοκαίρι να ξαναχτίσει τον Ολυμπιακό. Δεν έχουν άλλο δρόμο, ούτε άλλο χρόνο.

Διαβάστε ακόμη

Ανακοίνωση για το θέμα Μαρκόπουλου, δεν τον αφήνει να φύγει ο ΠΑΟΚ

Συμφώνησε με Ολυμπιακό ο Μαρκόπουλος

ΚΑΕ: Μένει ο Μαρκόπουλος, φταίει ο μάνατζερ

Κηφισιά - Ολυμπιακός 68-67

News 24/7

24MEDIA NETWORK