Θρίαμβος πάθους!

O Tάσος Μαγουλάς γράφει για την πολύ μεγάλη νίκη του Ολυμπιακού επί της Εφές και υπογραμμίζει το ρόλο του Παπαπέτρου αλλά και του Σφαιρόπουλου.

Θρίαμβος πάθους!

Για τον Ολυμπιακό αυτή η νίκη ήταν η μεγαλύτερη της χρονιάς. Για τους περισσότερους λόγους και βαθμολογικούς, αυτό το παιχνίδι και ο τρόπος που κερδήθηκε οφείλει να εξελιχθεί σε παρακαταθήκη για το μέλλον.

Ήταν όμως και μία υποχρέωση των παικτών προς τον αρχηγό τους. Χρωστούσαν στον Σπανούλη οι υπόλοιποι να πάρουν έναν αγώνα χωρίς αυτόν. ΟΚ, σύμφωνοι, τα πράγματα έγιναν πιο δύσκολα διότι έλειπε και ο Σλούκας, αλλά το βράδυ της Πέμπτης ήταν μία ακόμα επιβεβαίωση των επιλογών νέων παικτών όπως ο Παπαπέτρου, ο Αγραβάνης αλλά και του Σφαιρόπουλου.

Αυτό ήταν ένα παιχνίδι που ανήκε στον Έλληνα προπονητή που έκανε εξαιρετική δουλειά προετοιμάζοντας τον Ολυμπιακό, εμπιστευόμενος τον Λαφαγιέτ και τον Παπαπέτρου για τα κρίσιμα, πηγαίνοντας τον αγώνα σε υψηλό ρυθμό. Δεν άλλαξαν πολλά βεβαίως και πάλι τα τρίποντα έκριναν το παιχνίδι όμως και χωρίς αυτά, οι ερυθρόλευκοι ήταν πραγματικά ανταγωνιστικοί έστω κι αν η Εφές δεν αποτελεί ακριβώς φόβητρο.

Ένα παιχνίδι που μπορούσε να στραβώσει εύκολα στην τέταρτη περίοδο κατέληξε σε θρίαμβο πάθους και αποφασιστικότητας ενός παιδιού που περισσότερο έχει να παλέψει με την κακοδαιμονία παρά οτιδήποτε άλλο. Ο Παπαπέτρου είναι μαζί με τον Αντετοκούνμπο ο καλύτερος παίκτης της γενιάς του αλλά ακόμα οι τραυματισμοί στο ξεκίνημα κάθε περιόδου δεν τον άφησαν να ανασάνει. Γι αυτό και κάθε τέτοιο μεγάλο παιχνίδι που κάνει μετράει τριπλά για τον ίδιο αλλά και διπλά για την ομάδα που βλέπει πως διάβασε... σωστά όταν τον έφερνε από το Τέξας.

Το ζητούμενο για τον Ολυμπιακό είναι να επαναφέρει υγιή τον Σπανούλη και τους υπόλοιπους απόντες και να πάει στην Μόσχα για το πλεονέκτημα έδρας. Η νίκη με την Εφές δεν χάνει την αξία της, διότι έδωσε στον Λαφαγιέτ ξανά την εμπιστοσύνη στον εαυτό του, σε όλη την ομάδα την πίστη πως αν συνεχίσει να παίζει έτσι με τον Σπανούλη και τον Σλούκα μπορεί να περάσει την ΤΣΣΚΑ και να πετύχει.

Η σημαντική νίκη επί της Εφές του Ντούντα, δεν αλλάζει ή διορθώνει λάθη, παραλείψεις και κακοτυχίες, όμως μετά από συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα, επιστρέφει τον ενθουσιασμό σε παίκτες και κόσμο κάτι που μπορούσε να χαθεί με μία ακόμα εντός έδρας ήττα.

Διαβάστε ακόμη

Ολυμπιακός-Εφές 86-75

News 24/7

24MEDIA NETWORK