Τί ετοιμάζουν Κατσικάρης και ΕΟΚ. Δέσμευση Σπανούλη, προβλήματα οι ΝΒΑερς

Ο στόχος της Εθνικής του Κατσικάρι είναι το Eυρωμπάσκετ του 2015 και ως... συνέπεια η συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016. Γι' αυτό ο Ελληνας προπονητής θέλει να δει σε ποιους θα υπολογίζει. Τι γίνεται με Σπανούλη και Μπουρούση, αλλά και τους ΝΒΑers. Ρεπορτάζ: Τάσος Μαγουλάς.

Τί ετοιμάζουν Κατσικάρης και ΕΟΚ. Δέσμευση Σπανούλη, προβλήματα οι ΝΒΑερς

Το Μουντομπάσκετ δεν ήταν ο βασικός στόχος αυτής της προσπάθειας που ξεκινά η εθνική. Στην συμφωνία του Κατσικάρη με την ομοσπονδία, ήταν σαφές πως γίνεται μία αρχή στα γήπεδα της Ισπανίας, αλλά ο στόχος είναι το Eυρωμπάσκετ του 2015 και ως… συνέπεια η συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016.

Εκεί όπου ο Σπανούλης, ο Ζήσης, ο Μπουρούσης, ο Καϊμακόγλου και κάποιοι ακόμα, έχουν ενημερώσει πως σταματούν την πορεία τους με την εθνική.

Σπανούλης; Παρών

Η προετοιμασία, ξεκινά από τώρα με τον Κατσικάρη να καταστρώνει τα πρώτα σχέδια με τον Σπανούλη. Η συζήτηση του παίκτη με την ομοσπονδία μετά την ξεκούραση του περυσινού καλοκαιριού, οδήγησε σε συμφωνία ο αρχηγός του Ολυμπιακού να αγωνιστεί κανονικά στις δύο επόμενες διοργανώσεις και μετά να αποχωρήσει.

Ήταν απαραίτητο για τον Έλληνα προπονητή να γνωρίζει από νωρίς ποιοι θα είναι διαθέσιμοι και ας μας χωρίζουν εννέα μήνες ακόμα. Από την ομοσπονδία κατέστησαν σαφές στον κόουτς, πως η περίπτωση Σπανούλη έχει κλείσει οριστικά για τις επόμενες διοργανώσεις.

Τί ετοιμάζουν Κατσικάρης και ΕΟΚ. Δέσμευση Σπανούλη, προβλήματα οι ΝΒΑερς

Το πρόβλημα όμως προκύπτει από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού και φέτος ο Κατσικάρης πιέζει ήδη να υπάρξουν συγκεκριμένες δεσμεύσεις για να μην επαναληφθεί η υπόθεση του Κουφού ή ακόμα και του Αντετοκούνμπο με την εθνική νέων ανδρών.

Φαίνεται πως μετά από τα περυσινά παθήματα οι παράγοντες της ομοσπονδίας είναι τρομερά φειδωλοί στο θέμα τριών από τους τέσσερις. Ο Νικ Καλάθης θεωρείται ως η πιο εύκολη περίπτωση διότι μετά την βοήθεια που του παρείχε πέρυσι η ΕΟΚ, τόνισε πως θα δηλώνει πάντα παρών στις προσκλήσεις της ομάδας. Βεβαίως από τα λόγια ως τα έργα υπάρχει δρόμος, όμως ο ομογενής γκαρντ θα βρίσκεται σε τέτοιες συνθήκες που λογικά θα παίξει.

Στου... Κουφού την πόρτα

Αντιστρόφως ανάλογα είναι τα πράγματα για τον έτερο ομογενή. Η συμμετοχή του Κώστα Κουφού θα είναι πραγματικά περίπλοκη αυτό το καλοκαίρι και η πλευρά του δεν πρόκειται να δεσμευθεί σε τίποτα πριν τον Ιούνιο. Δεν έχει συμβόλαιο, οπότε από τις αρχές Ιουλίου θα γνωρίζει πού θα παίξει με την πιθανότητα, ως αναπληρωματικός ψηλός, να αργήσει να βρει δουλειά. Όποιες προσπάθειες κι αν γίνουν νωρίτερα, με τις …γνωστές επισκέψεις του Ιανουαρίου όπως κάθε χρόνο, δεν εξασφαλίζει τίποτε διότι είναι σαφές πως ο Κουφός βάζει την παραμονή του στο ΝΒΑ πάνω από την εθνική.

Ο Παπανικολάου πρέπει να περιμένει

Ο Παπανικολάου έχει το ζήτημα με τους Χιούστον Ρόκετς και αν θα κάνουν χρήση της ρήτρας. Ανάλογα με το πώς θα κυλήσει η σεζόν, το Χιούστον όχι μόνο θα κρίνει για το αν πρέπει να του δώσει τον δεύτερο χρόνο της συμφωνίας, αλλά αν το πράξει, τους όρους. Η μοναδική περίπτωση να του ανάψουν το πράσινο φως για να παίξει με την εθνική, είναι μία πολύ καλή χρονιά και βελτίωση του παιχνιδιού του μέχρι το τέλος της περιόδου. Αν ο Έλληνας φόργουορντ μείνει στάσιμος, τότε η παραμονή του, συνεπάγεται καλοκαίρι στις ΗΠΑ και σημαντικά προσκόμματα για την συμμετοχή στο Ευρωμπάσκετ.

Τί ετοιμάζουν Κατσικάρης και ΕΟΚ. Δέσμευση Σπανούλη, προβλήματα οι ΝΒΑερς

Το Μιλγουόκι πέρυσι έκανε ένα από τα δύο χατήρια του Γιάννη Αντετοκούνμπο. Δεν τον άφησε να αγωνιστεί στην εθνική νέων ανδρών προκειμένου να τον έχει στο ρόστερ του σάμερ λιγκ. Ο Κιντ δεν είναι φανατικός της συμμετοχής σε διεθνής διοργανώσεις και πολλά κρίνονται από την εικόνα των Μπακς φέτος. Ο Αντετοκούνμπο και οι εκπρόσωποί του, από πέρυσι έχουν καταστήσει σαφές πως αποτελεί επιθυμία να βοηθάει την εθνική ομάδα της πατρίδας του αλλά…

Το ΝΒΑ δεν θέλει το Ευρωμπάσκετ

Το αλλά αφορά στο γεγονός πως οι ομάδες του ΝΒΑ αντιμετωπίζουν το Ευρωμπάσκετ ως την πιο αδιάφορη διοργάνωση. Εκεί πατούν οι περισσότερες για να αποτρέψουν τους παίκτες τους από ένα ακόμα καλοκαίρι πίεσης και σκληρών προπονήσεων σε βάρος της ξεκούρασης και της ατομικής βελτίωσης.

Το αν ένας παίκτης ενισχύσει την εθνική ομάδα, αποτελεί καθαρά δική του βούληση. Στο τέλος. Οι ομάδες όμως πάντα βρίσκουν τρόπους να τους αποτρέψουν από μία περιπέτεια ιδιαίτερα στα Ευρωμπάσκετ.

Θα κτυπήσουν την πόρτα των ομάδων;

Πολλοί άνθρωποι κοντά στην ομοσπονδία, προσπαθούν να πείσουν τον Βασιλακόπουλο εκτός από τους παίκτες, να υπάρξει επαφή και με τους γενικούς διευθυντές των ομάδων στις οποίες ανήκουν οι Έλληνες παίκτες. Διότι στο τέλος της ημέρας αυτοί θα αποφασίσουν από την στιγμή κατά την οποία τα δικά μας παιδιά δεν έχουν την παρουσία ενός Νοβίτσκι, ενός Πάρκερ, ενός Γκασόλ (ή δύο…Γκασόλ) που εν πολλοίς αποφασίζουν κατά το δοκούν.

Τί ετοιμάζουν Κατσικάρης και ΕΟΚ. Δέσμευση Σπανούλη, προβλήματα οι ΝΒΑερς

Εκείνο το οποίο ζήτησε μετ’ επιτάσεως ο Φώτης Κατσικάρης είναι να γίνουν συγκεκριμένες κινήσεις και το προπονητικό τιμ να έχει συγκεκριμένη εικόνα από τον Απρίλιο για το ρόστερ που θα μπορεί να διαχειριστεί. Η παρουσία του Σπανούλη λύνει τα χέρια, αλλά την ώθηση θα την δώσουν οι τέσσερις ΝΒΑερς.

News 24/7

24MEDIA NETWORK