Το μπάσκετ ξανά πρωτοσέλιδο

Ο Τάσος Μαγουλάς γράφει για τη μεγάλη επιστροφή της ΑΕΚ και το ενδιαφέρον που αναζωπυρώνεται στην Basket League στη "μάχη" με ΠΑΟΚ και Άρη για τις θέσεις 3-5.

Το μπάσκετ ξανά πρωτοσέλιδο
INTIME SPORTS

Τα τελευταία χρόνια το πρωτάθλημα είχε γίνει καθαρά...εποχιακό. Όλο το ενδιαφέρον επικεντρωνόταν στο τέλος Μαΐου στα 4,5 παιχνίδια Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού. Αυτό ήταν. Ελάχιστοι ενδιαφέρονταν για τα όσα είχαν προηγηθεί, οι περισσότεροι δεν γνώριζαν τί συνέβαινε.

Λένε πως το μεγαλύτερο μέρος των αναγνωστών στο διαδίκτυο είναι μεταξύ 15 και 25. Ως αποτέλεσμα η...πλειοψηφία μας πιθανότατα είτε δεν θα ήταν καν στην σκέψη των γονέων της είτε θα σουλατσάριζε στον παιδικό σταθμό, όταν η Α1 εξελισσόταν στο πρώτο αθλητικό προϊόν της Ελλάδας.

Δεν έχει εικόνα για τα χρόνια που το πρωτάθλημα ήταν τόσο δυνατό ώστε ακόμα και το ποδόσφαιρο είχε κάνει στην άκρη.

Το δίπολο ΠΑΟΚ-Άρη, είχε ανοίξει στον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό, την ΑΕΚ, τον Πανιώνιο, τον Ηρακλή, το Περιστέρι και αυτές ήταν μόνο οι ομάδες οι οποίες διεκδικούσαν τίτλους ή εξόδους στην Ευρώπη. Εκείνα τα χρόνια η Ευρωλίγκα δεν ερχόταν καθόλου εύκολα, όπως συμβαίνει τώρα, αλλά η χώρα ζούσε στον ρυθμό του μπάσκετ 12 μήνες τον χρόνο.

Επέστρεψαν

Τα πρωτοσέλιδα για την ΑΕΚ, από πέρυσι οι εμφανίσεις του ΠΑΟΚ στους πηχυαίους τίτλους, οι γκρίνιες του Άρη στην Ρόδο δείχνουν πως κάτι αλλάζει. Κάτι αρχίζει και κινείται στην Α1 ή όπως αλλιώς την λέμε στις ημέρες μας.

Με όλο το σεβασμό στους αιωνίους και στις ομάδες της περιφέρειας, το πρωτάθλημα δεν υπήρχε όσο αυτοί οι τρεις ήταν αδρανείς, χρεωκοποημένοι ή υποβιβασμένοι.

Τώρα ναι, έχουμε ένα υποκατάστατο να κινηθούμε. Η ΑΕΚ έχει μπει απότομα στην ζωή μας με παίκτες του υψηλότερου ευρωπαϊκού επιπέδου. Τα τελευταία τρία παιχνίδια της ήταν ένα σοκ και δέος απέναντι σε δουλεμένες ομάδες οι οποίες δεν άντεξαν ούτε ένα δεκάλεπτο στην φούρια του Μπονσού, του Χέρστον, του Ίγκλις να επιβεβαιώσουν την καριέρα τους.

Μέσα στην ραστώνη, βλέπουμε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, μία πραγματική κόντρα για τις θέσεις τρία έως πέντε. Ποιος θα πάρει το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ, ποιος θα έχει την ελπίδα να παίξει μέχρι τον Ιούνιο. Το μέγεθος ενός Άρη, ενός ΠΑΟΚ, μίας ΑΕΚ τους παρασύρει σε όνειρα και σκέψεις. Τα πλέι οφ αποκτούν ξανά σημασία. Μάλλον τα παρελθόντα μεγαλεία συλλόγων που στήριξαν το μπάσκετ στα χρόνια που ήταν το πιο αγαπημένο κρυφό...μυστικό του ελληνικού αθλητισμού, δημιουργούν ένα τεράστιο ενδιαφέρον.

Κούρσα στο πουθενά μεν, αλλά...

Τόσο μεγάλες ομάδες, ώστε μέσα στην φούρια τους, ευτυχώς για όλους εμάς, δεν αντιλαμβάνονται πως τρέχουν προς το ...πουθενά σε ό,τι αφορά στους στόχους. Σσσς, μην τους ξυπνήσουμε. Ευρωλίγκα δεν υπάρχει για τον τρίτο και το γιούροκαπ ίσως χωρέσει και τους τρεις οπότε παίζει για την δόξα. Το όνομά τους. Και αυτό είναι πολύ όμορφο. Αυτό είναι που μας είχε λείψει όλα αυτά τα χρόνια.

Ένα πρωτάθλημα που θα δώσει κίνητρο στον κόσμο να ασχοληθεί μαζί του και πλέι οφ τα οποία θα μας ζεσταίνουν μέχρι τους τελικούς οι οποίοι πια δεν θα μας...πέφτουν βαρείς.

Βρισκόμαστε ακόμα στην αρχή ενός δρόμου που δεν ξέρουμε πόσο μακριά θα μας πάει, αλλά στο τέλος όλοι θέλουμε να πιστεύουμε πως θα βρούμε ένα πρωτάθλημα όπου Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός θα κρατούν...δυνάμεις στην Ευρωλίγκα, σε κάποια παιχνίδια, γιατί έχουν ντέρμπι σε Αλεξάνδρειο, Πυλαία ή ΟΑΚΑ.

Στο φινάλε, έχουμε το δικαίωμα στο όνειρο.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Κάτι κερδίζεις, κάτι χάνεις στον αθλητισμό σε μία χώρα σε κρίση. Δυστυχώς χάνουμε τον μεγάλο Πανιώνιο και τους πιο ιδιαίτερους(σε όλα τους καλά και κακά) φιλάθλους στην Ελλάδα. Θέλει μεγάλη προσοχή διότι η ΑΕΚ μπορεί να γύρισε και να σαρώνει, αλλά ο Ηρακλής ακόμα χαροπαλεύει και οι κυανέρυθροι οφείλουν να μετρήσουν τα πράγματα και να δουν τις δυσκολίες του Γηραιού και όχι τον πλούτο της Ένωσης.

Διαβάστε ακόμη:

ΑΕΚ - Κηφισιά 97-73

News 24/7

24MEDIA NETWORK