Χαμένα ριμπάουντ, κερδισμένος… Σπανούλης

Ο Τάσος Μαγουλάς γράφει για τη νίκη του Ολυμπιακού κόντρα στη Νεπτούνας και αναλύει τα θετικά και τα αρνητικά της ομάδας του Γιάννη Σφαιρόπουλου στο παρκέ.

Χαμένα ριμπάουντ, κερδισμένος… Σπανούλης
INTIME SPORTS

Μετά τον ΚΑΟΔ, ήρθε η Νεπτούντας να υπενθυμίσει στον Ολυμπιακός πως τα βράδια των εύκολων νικών με πιο αδύναμες ομάδες από αυτόν, στέλνουν πολύ ενδιαφέροντα μηνύματα για ένα σύνολο που θέτει ως στόχο την επιστροφή στο φάιναλ φορ.

Δεύτερο συνεχόμενο καλό παιχνίδι από τους ερυθρολεύκους στην επίθεση, με ποικιλία στο σκοράρισμα, με εξαιρετική κυκλοφορία της μπάλας, σχεδόν τέλειες επιλογές για σουτ αλλά πάλι οι αντίπαλοι ψηλοί έστησαν πάρτι στην ρακέτα. Αποτελεί θέμα για προβληματισμό πώς σε συνεχόμενα παιχνίδια, οι παίκτες του Σφαιρόπουλου χάνουν τα ριμπάουντ και ως αποτέλεσμα περιορίζονται σημαντικά τα δικά τους εύκολα καλάθια ενώ οι αντίπαλοι ανανεώνουν επιθέσεις μένοντας στο παιχνίδι περισσότερο από όσο… αξίζουν.

Να καλύψει την αδυναμία του

Το ζήτημα για τον σύλλογο του Πειραιά είναι αν θα καταφέρει στο τοπ-16 όταν θα κρίνονται νίκες-πλεονέκτημα έδρας, να καλύψει την πλέον κτυπητή αδυναμία του. Μία αδυναμία η οποία δεν θα βελτιωθεί με την επιστροφή των απόντων αλλά μόνο με περισσότερη ομαδική δουλειά.

Δεδομένο το πρόβλημα από την αρχή της σεζόν καθώς ο Ολυμπιακός είναι πολύ κοντή ομάδα και όσα μπλοκ άουτ κι αν γίνουν, στερείται δύναμης και ύψους από το «3» , το «4», το «5».

Παράλληλα οι περιφερειακοί του δεν είναι αυτοί που θα κυνηγήσουν τα ριμπάουντ με ζέση. Σίγουρα η δουλειά θα εντατικοποιηθεί και ίσως σε πιο κρίσιμα παιχνίδια να ανέβει η ένταση αλλά και πάλι μένει μία πραγματική αδυναμία την οποία δεν γίνεται να κρύψει ένας προπονητής με τρυκ όπως θα έκανε με έναν κακό αμυντικό ή έναν παίκτη με κακό σουτ.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ο Βασίλης Σπανούλης είναι ο κορυφαίος Ευρωπαίος, Ευρωλίγκας βεβαίως βεβαίως, γκαρντ των τελευταίων ετών. Πλέον 3ος σκόρερ και στο τέλος της χρονιάς, αν όλα του πάνε καλά, 2ος σκόρερ και 3ος πασέρ όλων των εποχών. Και με λιγότερους αγώνες(πλην Μάρκους Μπράουν) από όσους πέρασε ή κυνηγάει). Για …παρτάκιας, μάλλον καλά πάει.

Πέραν της διάθεσης για χιούμορ, δεν γίνεται τώρα επειδή κάποιοι αριθμοί αποδεικνύουν, να ανακαλύπτεται πόσο σπουδαίος είναι γιατί είναι ο μοναδικός στην Ευρωλίγκα που σκοράρει και πασάρει σε υψηλούς αριθμούς. Πάντα εκεί …ήταν ο αρχηγός του Ολυμπιακού.

Διαβάστε ακόμη:

Ολυμπιακός - Νεπτούνας 89-79 (VIDEO)

News 24/7

24MEDIA NETWORK