Young kid on the block

Ο Τάσος Μαγουλάς, παρά τη νίκη επί της Τσεντεβίτα στην πρεμιέρα της Ευρωλίγκας, αξιολογεί ως μεγάλο το ρίσκο που έχει πάρει εφέτος ο Ολυμπιακός.

Young kid on the block
Γιανγκ Ολυμπιακός

Μοιάζει ο Ολυμπιακός με μία ομάδα πολύ καινούργια. Το δείγμα θα γίνει πιο ασφαλές τη Δευτέρα το βράδυ, αλλά αυτό δεν είναι ένα σύνολο που πατάει στην περυσινή επιτυχία, που διορθώνει τα ελαττώματα του για να κυνηγήσει το απόλυτο. Φταίει ο Τύπος ή οι φίλαθλοι που πάντα ζητούν περισσότερα; Μήπως η ίδια η ομάδα δεν ήταν σαφής για το εφετινό πλάνο;

Ο Σπανούλης παίζει για τον Γιανγκ

Η σχετικά δύσκολη νίκη επί της θεωρητικά αδύναμης Τσεντεβίτα είχε πολλά στοιχεία από την ήττα στο κύπελλο. Αργό παιχνίδι, απίστευτη αστοχία στα τρίποντα, κακές αμυντικές αντιδράσεις. Η διαφορά ήταν ο Σπανούλης που πήρε περισσότερο χρόνο συνεχόμενο κι αισθάνθηκε σαφώς καλύτερα.

Αυτό ευνόησε τον Γιανγκ προκειμένου δείξει ένα μικρό μέρος των τεράστιων δυνατοτήτων του. Θέλει την μπάλα κοντά στο καλάθι, δεν είναι ειδικός στο πικ εν ρολ, παίζει ακόμα με το ένστικτο. Παλεύει κάθε φάση, άλλα πρέπει να τον καθοδηγεί η περιφέρεια στην επίθεση, ενώ θέλει χρόνο να μάθει την άμυνα.

Ο Πρίντεζης ό,τι κι αν συμβεί αποτελεί παράγοντα σταθερότητας οπότε; Οπότε πρέπει να μπουν τα σουτ από τον Στρόμπερι και ο Χάκετ να πάρει περισσότερες ευθύνες. Ο Λοτζεσκι επέστρεψε στο ρόλο του και τα δικά του τρία τρίποντα άλλαξαν την ιστορία του αγώνα από το 28' ως το 33'.

Το επιθετικό παιχνίδι των πρωταθλητών από τη στιγμή που και εφέτος δεν έχουν τον σέντερ που θα παίζει συνέχεια με πλάτη για τραβάει την άμυνα μαζί του, εξαρτάται από τα ντράιβ του Σπανούλη και τα τρίποντα. 2/15 στο πρώτο μέρος και ντέρμπι. Στο δεύτερο μισό 5/10 και η διαφορά σταθερά διψήφια. Συνολικά βεβαίως το 28% είναι τραγικό, άλλα κρύβει και την ελπίδα πως δεν θα γίνει χειρότερο διότι ούτε ο Σπανούλης ούτε ο Στρόμπερι θα συνεχίσουν να βρίσκουν στεφάνι.

Το ρίσκο του Σφαιρόπουλου

Αυτό που ίσως δεν προβάλλαμε πολύ αφορά στο γεγονός πως οι "ερυθρόλευκοι" επιλέγουν να στηρίξουν πολύ τους Έλληνες παίκτες, να τους αναδείξουν και αυτό κοστίζει σε άμεσες λύσεις. Στο "4" για παράδειγμα ο Αγραβάνης όχι απλά θα παίξει, αλλά αν πάει καλά όπως στην Κρήτη ανεβάζει την ομάδα του. Θα υπάρξουν κι εκείνες οι αναμετρήσεις που δεν θα τα καταφέρει κι εκεί θα εμφανιστεί πρόβλημα.

Ο Σφαιρόπουλος παίρνει το ρίσκο να οικοδομήσει από το μηδέν μια έτοιμη ομάδα θέλοντας να βάλει τη σφραγίδα του σε όλα. Και όταν κτίζεις, πιο εύκολο είναι να παίξεις άμυνα. Αυτό θα δούμε μέχρι να είναι όλα έτοιμα. Τότε; Τότε θα αποδειχθεί αν το ρίσκο ήταν μεγάλο ή μικρό. Δείχνει μεγάλο, καθώς πρέπει να ακολουθήσει απαιτήσεις για δυο μεγάλους τίτλους. Μεγάλες ομάδες όμως μεγάλα και τα ρίσκα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Ολυμπιακός - Τσεντεβίτα 76-61

Σφαιρόπουλος: "Το πρέπει έφερε έξτρα πίεση"

News 24/7

24MEDIA NETWORK