Το έσβησε και το ξαναέγραψε

Ο Ολυμπιακός θριάμβευσε (ξανά) γιατί είχε συμπαίκτες, όχι παίκτες. Η δύναμη του πληθυντικού, των MMS και των μπουγέλων. Οι Rolling Stones του Πειραιά. «Αει γ…..υ εσύ και ο MVP σου» . O Γιάννης Ντεντόπουλος γράφει από το Λονδίνο.

Το έσβησε και το ξαναέγραψε
spanoulis.jpg INTIME SPORTS

-Γιατί κατέκτησε κι αυτήν την Ευρωλίγκα ο Ολυμπιακός;

Η απάντηση είναι πολύ απλή: γιατί στην πιο μακριά σεζόν της ιστορίας (έδωσε 31 αγώνες) , απέδειξε στο παρκέ καθαρά και ξάστερα ότι ήταν η καλύτερη ομάδα.

-Γιατί ήταν η καλύτερη ομάδα;

Γιατί η συνολική δύναμής της, κατάφερε να γίνει πολύ μεγαλύτερη από το άθροισμα των δυνάμεων των επί μέρους μελών της.

-Τι σημαίνει μέλος μιας ομάδας;

Αυτός που αποδέχεται την δέσμευση ότι πρώτα θα είναι συμπαίκτης και μετά παίκτης. Αυτός που αντιλαμβάνεται την ισότητα της διαφοράς. Άλλος είναι ο πρόεδρος, άλλος ο προπονητής , άλλος είναι ο σταρ, άλλος ο ρολίστας, άλλος ο χαμάλης. Όλοι όμως είναι first class.

-Πώς το καταλαβαίνει κανείς ότι αποδέχθηκε τη δέσμευση;

«Όταν συνειδητοποιεί πως όταν μιλάει μετά από μεγάλες χαρές-νίκες ή μετά από μεγάλες λύπες-ήττες είναι σα να μη διδάχθηκε ποτέ στο σχολείο το πρώτο ενικό (εγώ) αλλά μόνο το πρώτο πληθυντικό (εμείς).

Ε’ λοιπόν γι αυτό κατέκτησε κι αυτήν την Ευρωλίγκα ο Ολυμπιακός.

Το έσβησε και το ξαναέγραψε

Άντεξαν στην πίεση

Τον Σπανούλη τον πίεζαν να μιλήσει για τα ατομικά τρόπαια που φόρτωσε στην βαλίτσα του κι από αυτή τη διοργάνωση (MVP και του φάϊναλ φορ) κι ενώ ξέρει ότι πλέον είναι ό,τι πιο ακριβό κυκλοφορεί στην αγορά αυτή την εποχή, απένειμε τα εύσημα στον Κατσίβελη και τον Σλούκα που μπήκαν στη θέση του, μέχρι εκείνος να ηρεμήσει, να διαβάσει τον τρόπο που τον αντιμετώπιζαν οι αντίπαλοι , ώστε στο δεύτερο ημίχρονο να βγει και να πάρει το σκαλπ της Ρεαλ.

Τον Γιώργο Μπαρτζώκα τον πίεζαν για να καμαρώσει που έγινε ο πρώτος Έλληνας προπονητής που κατακτά το κύπελλο πρωταθλητριών και μάλιστα στην παρθενική του παρουσία σε φάϊναλ φορ. Κι εκείνος, αντί να κάνει το κομμάτι του για το αριστοτεχνικό κοουτσάρισμά του , αντί να χλευάσει όσους τόσο καιρό τον χλεύαζαν, κατέβασε το κεφάλι κάτω με ταπεινότητα και επέμεινε: «ήμουν τυχερός που βρέθηκα στην κατάλληλη ομάδα την κατάλληλη στιγμή». Και η πλάκα ήταν ότι το να αναλάβεις τον Ολυμπιακό μετά τον Ιβκοβιτς και το περσινό κατόρθωμα δεν ήθελε μόνο άγνοια κινδύνου , αλλά κυρίως άντερα . Σε ανάλογη περίπτωση το 1998 ούτε ο ίδιος ο Ιβκοβιτς κατάφερε να διαδεχθεί τον εαυτό του. Σε αυτές τις περιπτώσεις το δύσκολο δεν είναι να βγάλεις δυο τρία συστήματα , αλλά για να αντέξεις όλους τους φωτεινούς παντογνώστες να λένε ανέξοδα το κοντό τους και το μακρύ τους, άλλοι από άγνοια και άλλοι (πολλοί άλλοι) από ανεξήγητη εμπάθεια.

Τους αδελφούς Αγγελόπουλους τους πίεζαν να κηρύξουν την έναρξη της αυτοκρατορίας του Ολυμπιακού και εκείνοι αντί να ζητήσουν χλαμύδα, αφιέρωναν το τρόπαιο στον πατέρα τους, τον Κωνσταντίνο, που γι αυτούς είναι το πρότυπο μαχητή της ζωής.

Το έσβησε και το ξαναέγραψε
INTIME SPORTS

Μπουγέλα και ΜΜS

Ομάδα είναι το ΜΜS που του έστειλε πριν μερικούς μήνες ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος , από την συναυλία για τα 50χρονα των Rolling Stones, που έγινε στην Ο2 του Λονδίνου και από κάτω του έγραφε : εδώ θα είμαστε τον Μάιο για να πάρουμε το κύπελλο. Όπως αποκάλυψε ο κοουτς, πάνω –κάτω τα ίδια μηνύματα του έστελνε μετά από κάθε ήττα από εκείνες που αποδείχθηκαν πρόβες για την παράσταση που έδωσε ο Ολυμπιακός αφήνοντας άφωνη την Ευρώπη.

Ομάδα είναι το τραινάκι που σχημάτισαν οι συμπαίκτες και ξεκίνησε από τα από τα αποδυτήρια για να φτάσει μέχρι την αίθουσα Τύπου για να ρίξει μπουγέλο στον αρχηγό, στον κόουτς, στον πρόεδρο. Πρώτος-πρώτος ο Γκετσεβίτσιους που δεν χρησιμοποιήθηκε δευτερόλεπτο.

Ομάδα είναι να πέφτει στο παρκέ ο ανεκτίμητος κύριος Χάϊνς για να κερδίσει άλλη μια μονομαχία, όπως μόνο αυτός ξέρει και να κάνουν σπριντ να τον σηκώσουν.

Ομάδα είναι να φεύγει ο Ντόρσει , να τραυματίζεται ο Μάντζαρης και να έχουν παίξει σε έναν τελικό Ευρωλίγκα οι 11 από τους 12 από το πρώτο ημίχρονο.

Ομάδα είναι αυτό που παραστατικά περιέγραψε ο αξεπέραστος δάσκαλος του Μπάσκετ Νταν Πίτερσον, μόλις τελείωσε το φάϊναλ φορ: «όταν ήρθε η ώρα να ψηφίσω τον MVP, έγραψα πρώτα Χάϊνς. Μετά το έσβησα και έγραψα Σπανούλης. Μετά το ξανάσβησα και έγραψα Αντιτς. Το ξαναέσβησα και έγραψα Περπέρογλου, μετά Λο, μετά Σερμαντίνι, μετά Παπανικολάου, μετά Πρίντεζης.»

Σαν τον Ολυμπιακό καλή ώρα. Έσβησε τον περσινό άθλο και τον ξανάγραψε για να τον μάθει καλύτερα.

Πες το Mr Dan, δεν μας ακούει κανείς πια : «Ε, αει γ…..υ εσύ κι ο MVP σου…»

Δείτε την εκπομπή Super Basketball με συνεντεύξεις και ρεπορτάζ από το Λονδίνο:

Διαβάστε ακόμη:

Οι αδερφοί Αγγελόπουλοι στη Super BasketBALL

Σπανούλης και Μπαρτζώκας στη Super BasketBALL

Λάσο: "Λυπούμαστε, αλλά είμαστε περήφανοι"

Συγχαρητήρια της ΠΑΕ στον πρωταθλητή Ευρώπης

Πανηγυρισμοί στο Πασαλιμάνι

Εικόνες από την απονομή του πρωταθλητή Ευρώπης Ολυμπιακού

Παπανικολάου στη SuperbasketBALL: "Μαγικό"

Στις 18:30 ώρα Ελλάδας στην Αθήνα η αποστολή των θριαμβευτών

Αγγελόπουλοι: "Όπως το θέλαμε και το ονειρευόμασταν!"

Ολυμπιακός - Ρεάλ 100-88 (videos)

News 24/7

24MEDIA NETWORK