Το "ιμιτασιόν" ροτέισον και ο Μπέντο που εξέθεσε τον Καρντόσο!

Ο Αλέξης Βιρβίλης γράφει για την επιμονή του Πάουλο Μπέντο να εκθέτει τον Όσκαρ Καρντόσο, επιμονή που σε μεγάλο βαθμό οδήγησε στην κυριακάτικη ήττα από την ΑΕΛ.

Το "ιμιτασιόν" ροτέισον και ο Μπέντο που εξέθεσε τον Καρντόσο!

Να τη λοιπόν η πρώτη "γκέλα" για τον Ολυμπιακό. Και ήρθε νωρίς-νωρίς και μάλιστα με μία ομάδα που επέστρεψε εφέτος στα "σαλόνια" της Super League. Και από Σεπτέμβρη μήνα κιόλας άρχισε και η κριτική στον Πάουλο Μπέντο για τις επιλογές του.

Ας παραθέσουμε όμως κάποια στοιχεία με μία... μικρή δόση από τα όσα λέει το ρεπορτάζ από το προπονητικό κέντρο του Ρέντη. Ο Πορτογάλος προπονητής πράγματι έχει μία... λατρεία προς το 4-4-2! Ναι, ακούγεται περίεργο, ακούγεται παράξενο και εύλογα μπορεί να αναρωτηθεί ο κόσμος ότι π.χ. "ο Φορτούνης πώς μπορεί να παίζει αριστερό εξτρέμ σε αυτό το σύστημα"; Βλέπετε, το 4-4-2 θέλει να το παίξει με δύο επιθετικούς (Ιντέγε - Καρντόσο) και όχι με "ψευτοεννιάρια" τύπου Φορτούνη, Τσόρι ή Μάριν, όπως το είχε στο μυαλό του για παράδειγμα ο Βίκτορ.

ΦΟΝΙΑΣ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΕΤΟΙΜΟΣ

Σκοπεύει (ή τουλάχιστον μέχρι την Κυριακή σκόπευε) λοιπόν να το κάνει με τους Ιντέγε και Καρντόσο. Το θέμα όμως είναι άλλο: ο Καρντόσο "φωνάζει" ότι δεν είναι έτοιμος. Και δεν το έδειξε μόνο στο παιχνίδι του Καυτανζογλείου με τον Ηρακλή. Αυτό "διαρρέει" και από τις προπονήσεις του Ρέντη. Ο Παραγουανός είναι παικταράς, είναι φονιάς, είναι "μπόμπερ", μπορεί ο οποιοσδήποτε να του δώσει όποιον χαρακτηρισμό γουστάρει, αλλά η αλήθεια προς το παρόν είναι μία: είναι ανέτοιμος και θέλει ακόμα 15-20 ημέρες για να φτάσει στον επιθυμητό βαθμό ετοιμότητας.

Ο Μπέντο επί της ουσίας... εκθέτει τον Καρντόσο και δίνει και πάτημα στον καθένα να αρχίσει να λέει ότι είναι "βετεράνος", "παλαίμαχος" και οτιδήποτε άλλο μπορείτε να φανταστείτε. Δεν λέμε ότι θα εξελιχθεί στην πορεία σε Κοβάσεβιτς. Αλλά ας φτάσει στο 100% και τότε ας κριθεί ο Παραγουανός. Όχι τώρα που ζήτημα είναι να βρίσκεται στο 50%.

ΜΟΝΟ Ο ΜΑΡΙΝ ΕΚΤΟΣ

Στο μεταξύ, γίνεται πολύς λόγος για ροτέισον από πλευράς Μπέντο στο ματς με την Λάρισα. Για ποιο ροτέισον μιλάμε; Επειδή έμεινε έξω ο... Μάριν, τον οποίο έχει στο μυαλό του ο κόουτς για ένα 60λεπτο με ΑΠΟΕΛ και για άλλο ένα 60λεπτο το πολύ με την ΑΕΚ και δεν μπορεί να αντέξει τρίτο 60λεπτο μέσα σε μία εβδομάδα; Ή επειδή έπαιξε ο Τσιμίκας αντί του τραυματία Ντε Λα Μπέγια;

Κι επίσης, μία γενική "ερμηνεία" του ροτέισον δεν είναι ότι παίρνουν ανάσες οι βασικοί; Με συγχωρείτε, αλλά τόσα χρόνια οι προπονητές και οι ποδοσφαιριστές, κάπως έτσι ερμηνεύουν την περίφημη λέξη "ροτέισον". Πλην του Μάριν πήρε κάποιος άλλος βασικός ανάσα; Εκτός κι αν λογίζονται ως βασικοί οι Τσόρι, Πάρντο, Μαρτίνς, Καρντόσο (ως μοναδικός φορ στο 4-2-3-1 στην παρούσα φάση) που ξεκίνησαν στο Καυτανζόγλειο.

Πλην του Καπίνο (είναι μία απόφαση εξ αρχής του προπονητή να αγωνίζεται στην Ευρώπη ο Λεάλι), του Καρντόσο και του Τσιμίκα, όλοι οι υπόλοιποι αναμένεται να βρεθούν στην ενδεκάδα με τον ΑΠΟΕΛ. Αν για παράδειγμα ο Ντε Λα Μπέγια ήταν υγιής, να είστε σίγουροι ότι θα ξεκινούσε στο ματς στη Λάρισα. Ουσιαστικά ροτέισον έγινε μόνο στον... Μάριν.

Πάμε να τους δούμε έναν-έναν:

Ο Μιλιβόγεβιτς δεν είναι βασικός; Έχει μπροστά του ΑΠΟΕΛ, ΑΕΚ και Μολδαβία, Αυστρία με την Εθνική Σερβίας. Δηλαδή θα έχει πέντε ματς μέσα σε διάστημα δύο εβδομάδων! Και μία εβδομάδα αργότερα ακολουθούν Πανιώνιος στη Νέα Σμύρνη, Αστάνα στο Καραϊσκάκη και ΠΑΟΚ στο Φάληρο.

Ο Καμπιάσο είναι ο βασικός στη θέση "8" για τον Μπέντο τόσο στο 4-4-2 όσο και στο 4-2-3-1 που σκοπεύει να κατεβάσει την Πέμπτη (29/9).

Ο Πάρντο που δεν παίζει με τον ΑΠΟΕΛ, έμεινε στην Αθήνα και δεν ακολούθησε την αποστολή στη Λάρισα για να αγωνιστούν ξανά οι Σεμπά - Ελιουνούσι, οι οποίοι θα βρεθούν και την Πέμπτη (29/9) στην ενδεκάδα κόντρα στην κυπριακή ομάδα. Για την ιστορία ο Κολομβιανός έπαιξε στη Θεσσαλονίκη με τον Ηρακλή επειδή ο Ελιουνούσι έχοντας στην πλάτη του τα ματς με Βέροια και Γιουνγκ Μπόις (σ.σ. πήρε και στα δύο φανέλα βασικού), δεν μπορούσε να αντέξει για τρίτο σερί αγώνα, γιατί και αυτός ακόμα δεν είναι στο 100%. Αυτά είναι γνωστά πράγματα για όσους έχουν κάνει έστω και μισό... τηλέφωνο στο Ρέντη.

Στην άμυνα, εξαιρουμένου του Τσιμίκα που έπαιξε αναγκαστικά, οι υπόλοιποι τρεις είναι αυτοί που έχει στο μυαλό του ο προπονητής των Πειραιωτών ενόψει της συνέχειας. Οι πληροφορίες εδώ και μέρες ανέφεραν ότι ο Μποτία θα περνούσε σιγά-σιγά στην άκρη, γιατί για τον Μπέντο το προβάδισμα στο κέντρο της άμυνας το έχουν οι Ντα Κόστα – Βιάνα.

ΔΕΝ ΞΕΚΟΥΡΑΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ

Εν κατακλείδι, περισσότερο με ροτέισον-μαϊμού μοιάζει αυτό που έκανε ο Μπέντο. Ροτέισον θα ήταν να άφηνε έξω τον Μιλιβόγεβιτς ή τον Καμπιάσο. Και ειδικά τον Σέρβο που φαινόταν από τις προπονήσεις στο Ρέντη ότι θα ήταν... αλλού για αλλού στη Λάρισα. Ροτέισον θα ήταν ν' άφηνε έξω έναν εκ των Σεμπά ή Ελιουνούσι. Με λίγα λόγια ροτέισον έκανε στο Καυτανζόγλειο, εκεί όπου όντως ξεκούρασε βασικά "εργαλεία". Στη Λάρισα έμειναν έξω μόνο οι Ντε Λα Μπέγια (τραυματίας) και Μάριν (για να τον προφυλάξει ενόψει ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ).

Εννιά στους έντεκα που αγωνίστηκαν, προς το παρόν θεωρούνται βασικοί για τον Μπέντο. Κάποιοι έβαλαν κάτω την ενδεκάδα του Καυτανζογλείου, είδαν νέα πρόσωπα στο ματς με τους "βυσσινί" ορισμένους βασικούς (σ.σ. δηλαδή τους Καμπιάσο, Ελιουνούσι, Ντα Κόστα, Ιντέγιε) και αμέσως μίλησαν για ροτέισον.

Δηλαδή αν ο Ολυμπιακός έβαζε μία ενδεκάδα αναπληρωματικών σε αγώνα Κυπέλλου με ομάδα Β' Εθνικής και τέσσερις μέρες αργότερα έβαζε τη βασική του ενδεκάδα κόντρα στον... Παναθηναϊκό, θα λέγαμε ότι έκανε ροτέισον με το "τριφύλλι"; Είναι ακραίο βέβαια το παράδειγμα που φέρνουμε, αλλά κάπως έτσι συνέβη σε μικρότερο βαθμό φυσικά στα ματς με Ηρακλή και Λάρισα.

Η ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ... 40 ΛΕΠΤΩΝ

Και για την ιστορία θα σας αποκαλύψουμε και κάτι άλλο που έχει σχέση με αυτό το "ιμιτασιόν" ροτέισον που αναφέρουμε παραπάνω: Ο ίδιος ο Μπέντο ξεκαθάρισε με... πράξεις το Σάββατο (24/9) ότι δεν θα προχωρούσε σε πολλές αλλαγές κόντρα στην ΑΕΛ σε σχέση με την βασική ενδεκάδα που έχει γενικότερα στο μυαλό του. Οι παίκτες που αγωνίστηκαν στην "AEL FC Arena" έκαναν προπόνηση μόλις για... 40 λεπτά και όπως τους ενημέρωσε, θα πάνε συντηρητικά και στις προπονήσεις που ακολουθούν, έτσι ώστε να είναι "φρέσκοι" με τον ΑΠΟΕΛ!

ΥΓ: Για να προλάβουμε και ορισμένους περίεργους με όλα αυτά που γράφουμε για το "ιμιτασιόν" ροτέισον, οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές που διάβασαν όλα αυτά που γράφτηκαν στον Τύπο περί ροτέισον, έλεγαν ότι η μοναδική αλλαγή είχε να κάνει με το σύστημα και όχι με τα πρόσωπα.

ΥΓ2: Για τον Πασιένσια ο Μπέντο επέμενε τέλη Αυγούστου ότι ως φορ περιοχής μπορεί να προσφέρει πολλά γκολ στον Ολυμπιακό. Στη Λάρισα πάτησε τελικά την αντίπαλη περιοχή; Μάλλον όχι. Και φυσικά σε αυτό δεν φταίει ο 22χρονος Πορτογάλος επιθετικός...

ΥΓ3: Τεράστιες ευθύνες του Μπέντο που δεν έδωσε φανέλα βασικού σε παίκτες που και περισσότερη όρεξη θα είχαν, και μεγαλύτερο κίνητρο, και κυρίως δεν θα φοβόντουσαν να βάλουν τα πόδια τους στη φωτιά μη τυχόν και χάσουν τον ΑΠΟΕΛ ή την ΑΕΚ. Ίσως με... ροτέισον να βλέπαμε έναν πιο ορεξάτο Ολυμπιακό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Κόουτς, Φορτούνης και Μάριν δεν μπορούν μαζί;
Η ΑΕΛ σόκαρε τον Ολυμπιακό στο 92'

News 24/7

24MEDIA NETWORK