Στοίχημα η άμυνα στον Παναθηναϊκό

Στην τελική ευθεία μπαίνει από σήμερα με την επιστροφή των διεθνών η προετοιμασία του Παναθηναϊκού για το μεγάλο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό το Σάββατο. Τα πλάνα του Φερέιρα και το στοίχημα για το τριφύλλι στην προσπάθεια του να φύγει με το διπλό από το Καραϊσκάκη. Ο Γιώργος Τριανταφυλλίδης σχολιάζει.

Στοίχημα η άμυνα στον Παναθηναϊκό

48 ώρες απέμειναν για το κρίσιμο ντέρμπι στο Φάληρο με έπαθλο την πρώτη θέση στον βαθμολογικό πίνακα της Σούπερ Λίγκα. Θεωρητικά ο Παναθηναϊκός βολεύεται και με τον βαθμό της ισοπαλίας προκειμένου να παραμείνει στην κορυφή και στο +2 αλλά οι παίκτες του τριφυλλιού γνωρίζουν καλά πως με νίκη στο Καραϊσκάκη θα ξεφύγουν με 5 βαθμούς και θα στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα για τη μάχη του τίτλου.

Οι "πράσινοι" θα έχουν να αντιμετωπίσουν μία καυτή ατμόσφαιρα στο Καραϊσκάκη και το στοίχημα για εκείνους είναι η προσήλωση τόσο στο στόχο όσο και στο παιχνίδι τους.

Καθοριστική για την έκβαση του ντέρμπι θα είναι η αμυντική λειτουργία του Παναθηναϊκού. Περιθώρεια για λάθη δεν υπάρχουν, χρειάζεται μεγάλη προσοχή στα στημένα και όπως φάνηκε και στο τελευταίο ματς με την ΑΕΚ, η ομάδα δέχεται εύκολα γκολ.

Από τη μέση και μπροστά ο Παναθηναϊκός δείχνει να λειτουργεί εξαιρετικά. Άλλωστε από την καθιέρωση του 4-4-2, μετρά 13 γκολ σε 4 ματς: 3 στην Ξάνθη, 4 με τον Εργοτέλη στο ΟΑΚΑ, 3 στην Τούμπα και 3 με την ΑΕΚ. Αντίθετα έχει δεχτεί 5 γκολ στα 4 αυτά παιχνίδια και η εστία του δεν παραβιάστηκε μόνο στον αγώνα με τον Εργοτέλη.

Ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει αλλά ο Φερέιρα έχει ένα δίλημμα για το δεξί άκρο της άμυνας, ο Βύντρα ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετώπιζε και διεκδικεί με αξιώσεις τη θέση του Μαρίνου.

Η 11αδα του Παναθηναϊκού στο Καραϊσκάκη θα αποτελείται όπως όλα δείχνουν από τους: Καπίνο, Βύντρα ή Μαρίνο, Σπυρόπουλο, Σαριέγκι, Μπουμσόνγκ, Σιμάο, Κατσουράνη, Ζέκα, Κουίνσι, Κλέιτον και Λέτο.

News 24/7

24MEDIA NETWORK