Αν σκάσει ο ΠΑΟ στα χέρια του Αλαφούζου...

Δεν υπάρχει τρίτος δρόμος. Ο Τσάρλι αποκρυπτογραφεί την ανακοίνωση της «πράσινης» ΠΑΕ με την έμμεση αποδοχή Αλαφούζου ότι θα βρει την άκρη του νήματος για να μην υποβιβαστεί στα χέρια του ο ιστορικός σύλλογος. Αν όχι, η ζημιά θα είναι πολύ μεγαλύτερη από τα 3 εκατομμύρια που πρέπει να πληρώσει άμεσα...

Αν σκάσει ο ΠΑΟ στα χέρια του Αλαφούζου...

Ο Παναθηναϊκός έχει φθάσει στο σημείο μηδέν. Αυτές τις ώρες, ο Γιάννης Αλαφούζος είναι υποχρεωμένος να κάνει όλες τις απαραίτητες προσπάθειες για να μην στιγματιστεί με τον υποβιβασμό του Παναθηναϊκού. Ο ίδιος, αργά το βράδυ της Δευτέρας, δεσμεύτηκε μέσω της ανακοίνωσης που έβγαλε η ΠΑΕ πως ο Παναθηναϊκός δεν θα υποβιβαστεί. Είναι ντροπιαστικό για την ιστορία του συλλόγου, αλλά η ανακοίνωση που βγήκε αργά χθες το βράδυ αποτελεί και το μοναδικό αισιόδοξο νέο.

ΕΙΧΑΝ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ, ΑΛΛΑ...

Η πληροφόρηση μου είναι πως στον Παναθηναϊκό αιφνιδιάστηκαν, είχαν πάρει διαβεβαιώσεις πως η Λίγκα, θα κοιτάξει το πραγματικό της συμφέρον και θα περάσει την τροποποίηση του κανονισμού. Δεν έχει και λόγο να μην το κάνει. Όπως θα γνωρίζετε χρειάζονταν 12 ψήφοι, για να κάνει την θετική εισήγηση η Λίγκα την οποία έμενε τυπικά να επικυρώσει η ΕΠΟ. Το τελικό αποτέλεσμα -μαθαίνω πως- αιφνιδίασε τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού, καθώς υπήρχε διαβεβαίωση από μέλη της Λίγκα πως «θα το περάσουμε».

Οι επόμενες ώρες ήταν χαοτικές. Βλέπετε, όλο αυτό το διάστημα, έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος και οι ημερομηνίες στενεύουν. Ο κόσμος του Παναθηναϊκού ήταν μουδιασμένος και περίμενε μία αντίδραση. Αυτή ήρθε με την ανακοίνωση- δέσμευση της ΠΑΕ, πως ο Παναθηναϊκός δεν πρόκειται να υποβιβαστεί.

Ανακοίνωση που δείχνει το πού έχει φθάσει ο σύλλογος. Στο σημείο που βρισκόμαστε, όμως, το σημαντικό είναι να σωθεί η ομάδα. Το πρώτο βήμα της σωτηρίας, είναι η παραμονή στην Σούπερ Λιγκ. Σε αυτήν την κατεύθυνση, η δέσμευση του Γιάννη Αλαφούζου μέσω της ανακοίνωσης της ΠΑΕ, με κάνει να πιστεύω πως έστω και την ύστατη ώρα θα βρεθεί τρόπος να την γλιτώσει ο Παναθηναϊκός. Μιλάμε για έναν τεράστιο σύλλογο, η επικοινωνιακή ζημιά που θα πάθει ο Γιάννης Αλαφούζος, αν αφήσει τον Παναθηναϊκό να υποβιβαστεί, γιατί δεν φρόντισε να δώσει 3 εκατομμύρια για να ρυθμίσει τις οφειλές και να πάρει άδεια, θα είναι τεράστια.

ΟΥΤΕ ΣΑΛΙΑΡΕΛΗΣ, ΟΥΤΕ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΑΚΗΣ

Εδώ δεν μιλάμε για παράγοντα κάποιας μικρής ομάδας, που δεν έχει δυναμική και έναν σύλλογος που απευθύνεται σε μία μικρή μερίδα κόσμου. Ο Γιάννης Αλαφούζος δεν είναι Παπαθανασάκης, που ήρθε από τον Καναδά, δεν είναι Σαλιαρέλης, αλλά ένας σημαντικός παίκτης στη σύγχρονη Ελλάδα, εφοπλιστής και ιδιοκτήτης ενός πολύ σημαντικού ομίλου ΜΜΕ, που του επιτρέπει να κάνει τις συμμαχίες του, να δίνει την δική του γραμμή και να προσπαθεί να έχει σημαντική επιρροή στις πολιτικές εξελίξεις και όχι μόνο. Δεν είναι απλό, να σκάσει στα χέρια του ο Παναθηναϊκός.

Αυτόματα αποδυναμώνεται ο ίδιος σημαντικά και δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ο Παναθηναϊκός είναι ο σύλλογος που σε μεγάλο βαθμό εκπροσωπεί μια αστική τάξη. Δεν είναι όσο απλό γράφεται να υποβιβαστεί στα χέρια του Αλαφούζου ο Παναθηναϊκός και από την ανακοίνωση που έβγαλε, φαίνεται πως και ο ίδιος το καταλαβαίνει. Πρώτα απ' όλα το να υποβιβαστεί γιατί δεν έδωσε 3 εκατομμύρια ευρώ η μεγάλη ομάδα της πρωτεύουσας, ο Παναθηναϊκός, θα είναι ένα πολύ μεγάλο χτύπημα στο προφίλ του ίδιου.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΡΙΤΟΣ ΔΡΟΜΟΣ

Αν ο δρόμος της παραμονής, θα περάσει μέσω της ΕΠΟ, ή θα αναγκαστεί να βάλει περισσότερο το χέρι στην τσέπη από ότι υπολόγιζε, δεν το ξέρω.

Μαθαίνω πως στις συζητήσεις που γίνονταν μετά από την ψηφοφορία, άφηναν πολλές πιθανότητες και πως είναι ανοιχτό η ΕΠΟ να εγκρίνει τελικά την αλλαγή του κανονισμού. Άλλωστε, έτσι κι αλλιώς, άπτεται στις δικές της αρμοδιότητες. Εισήγηση παίρνει από την Λίγκα και επειδή το τελικό αποτέλεσμα ήταν 7-6 υπέρ της πρότασης της ΑΕΚ, δηλαδή μπορεί να μην προέκυψε το «δεσμευτικό» νούμερο 12, αλλά υπερίσχυσε η πρόταση για τροποποίηση, είναι πολύ ανοιχτό το ενδεχόμενο να περάσει την αλλαγή η ΕΠΟ την ερχόμενη Πέμπτη.

Αν δεν συμβεί αυτό, τότε είναι μονόδρομος για τον Γιάννη Αλαφούζο να ζητήσει η Ομοσπονδία, να πάρει άδεια για παράταση 15 ημερών από την ΟΥΕΦΑ και να πληρώσει, ώστε να ρυθμίσει τα χρέη του. Για μένα αυτοί οι δύο δρόμοι υπάρχουν, δεν μπορώ να φανταστώ πως θα τολμήσει ο Γιάννης Αλαφούζος να ρίξει τον Παναθηναϊκό στην δεύτερη κατηγορία, από την στιγμή που με τον υποβιβασμό επί της ουσίας δεν κερδίζει και τίποτα. Ούτε από τον Παναθηναϊκό απαλλάσσεται, ούτε από τα χρέη.

Το τελευταίο καιρό κράτησε μία επικοινωνιακή στάση, η οποία ήταν της λογικής ότι «δεν με ενδιαφέρει ακόμη κι αν υποβιβαστεί η ομάδα». Στάση που καταλαβαίνω πως αφορούσε περισσότερο όσους διεκδικούν χρήματα που τους οφείλονται, σε μία λογική του «πρέπει να ρίξετε τις απαιτήσεις σας, γιατί αν δεν το κάνετε, εγώ δεν έχω πρόβλημα να ρίξω την ομάδα στην δεύτερη κατηγορία», περιμένοντας και την τροποποίηση της ποινής. Αν αυτή δεν έρθει ούτε από την ΕΠΟ, η δική μου εκτίμηση είναι πως αυτός που θα τρέχει θα είναι ο Γιάννης Αλαφούζος και στο τέλος θα την βρει την άκρη, γιατί είναι σημαντικό μέγεθος για να λερωθεί μόνιμα τόσο πολύ, με τον υποβιβασμό του Παναθηναϊκού.

News 24/7

24MEDIA NETWORK