Αντιαισθητικό και άδικο να ξεκινά ο Χάρα

Ο Τσάρλυ γράφει για την ήττα του Ολυμπιακού από τον ΠΑΣ και τον αντιαισθητικό Χάρα.

Αντιαισθητικό και άδικο να ξεκινά ο Χάρα

Ο ΠΑΣ είχε ισχυρό κίνητρο, έβγαλε ψυχή χτύπησε κάθετα στην κόντρα και πέτυχε μία τεράστια νίκη. Αποτέλεσμα που αν φροντίσει ο Χριστοβασίλης να τακτοποιήσει τις οικονομικές εκκρεμότητες που ταλαιπωρούν τον σύλλογο τα τελευταία χρόνια, βάζει στο κόλπο την ομάδα των Ιωαννίνων για διεκδίκηση ευρωπαϊκού εισιτηρίου.

Ο Ολυμπιακός έχει πάρει έναν πολύ εύκολο τίτλο και η ήττα από την ομάδα του Πετράκη δεν έχει κόστος ούτε συνέπειες. Αφήνουμε έξω όμως την εικόνα του παιχνιδιού που έβγαλε αρκετές αδυναμίες που μέσα στην σεζόν τις είχαμε επισημάνει έγκαιρα.

Πού αλλού θα έπαιζε βασικός;

Αυτό που θα πρέπει να προβληματίσει τη διοίκηση του συλλόγου και θα πρέπει να μεριμνήσει ώστε να διορθωθεί το καλοκαίρι, είναι η πολύ χαμηλή ποιότητα που υπάρχει στο ρόστερ. Στους Ζωσιμάδες, είδαμε τον Ολυμπιακό για ακόμα ένα παιχνίδι να έχει στην κορυφή της επίθεσης τον Χάρα. Την ίδια ώρα ο ΠΑΣ Γιάννινα με πολύ χαμηλό μπάτζετ είχε στο γήπεδο τρεις πολύ ανώτερους επιθετικούς. Είναι απίστευτο, αλλά ο σέντερ φορ του Ολυμπιακού είναι χειρότερος ποδοσφαιριστής από τους τρεις φορ που είχε στην βασική του ενδεκάδα ο Πετράκης. Ο ΠΑΣ έπαιζε στην επίθεση με τους Μανιά, Τσάβες, Ίλιτς και οι ερυθρόλευκοι είχαν τον Χάρα στην κορυφή. Κάποιος πρέπει να πει στον Περέιρα πως αυτό το παραμύθι πρέπει να σταματήσει, είναι αντιαισθητικό και άδικο.

Ο Μπενίτες στις λίγες ευκαιρίες που έχει πάρει έχει δείξει πως τουλάχιστον μπορεί να κρατήσει την μπάλα ψηλά. Για την μεταγραφή του Μπενίτες, είχα κάνει κριτική, καθώς πιστεύω πως ο Ολυμπιακός έχει σαν κλαμπ την δυνατότητα να φέρνει πραγματικά μεγάλα ταλέντα από την Λατινική Αμερική, αλλά δεν είναι δυνατόν να συγκριθεί με τον Φράνκο Χάρα. Για λόγους που έχουν να κάνουν με εσωτερικά θέματα του Ολυμπιακού συντελείται μία μεγάλη αδικία. Πιθανότατα, επειδή ο Μπενίτες υπήρξε επιλογή, Μίτσελ και ο Χάρα του νυν προπονητή, μπορεί να παίζουν ρόλο άλλοι λόγοι, όμως είναι φανερό πως παίζει ο χειρότερος. Είναι και οξύμωρο στην κορυφή της επίθεσης της καλύτερης ελληνικής ομάδας, με το μεγαλύτερο διαθέσιμο μπάτζετ να παίζει ένας φορ που δεν θα ξεκίναγε σε κανέναν σύλλογο της Σούπερ Λιγκ. Κάνω μία ερώτηση και περιμένω από κάτω τις απαντήσεις σας. Σε ποια ομάδα από τις 16 που συνεχίζουν στην Σούπερ Λιγκ θα ξεκίναγε βασικός ο Χάρα; Η δικιά μου απάντηση είναι σε καμία.

Δυσλειτουργικό δίδυμο

Υπάρχουν και άλλα αγωνιστικά συμπεράσματα που βγήκαν στις Ζωσιμάδες, που αν ο Ολυμπιακός είχε αγώνες με πίεση μέσα στην σεζόν θα έπρεπε να κοιτάξει να διορθώσει. Πλέον υπάρχουν 5 διαδικαστικοί αγώνες για το πρωτάθλημα, τα δύο παιχνίδια για τα ημιτελικά του Κυπέλου με τον Απόλλωνα και εκτός απροόπτου ο τελικός. Φιλολογικά συζητώντας, το δίδυμο Εντινγκά-Μιλιβόγιεβιτς είναι δυσλειτουργικό. Όταν παίζεις με δύο κεντρικά χαφ πρέπει ο ένας να μπορεί να παίζει κάθετα, οι Εντινγκά-Μιλιβόγιεβιτς είναι και οι δύο καθαρά εξάρια. Δεν πάνε επιθετικά στο μαρκάρισμα και στερούν ποδοσφαιριστή από την κάθετη ανάπτυξη. Δεν είναι τυχαίο πως από το 65ο λεπτό που βγήκε ο Εντινγκά οι ερυθρόλευκοι κέρδισαν μέτρα και πίεσαν τον ΠΑΣ.

Ο Πετράκης βρήκε τρία γκολ με τον ίδιο τρόπο. Χρησιμοποίησε ένα επιθετικό σχήμα με τρεις φορ. Αξιοποιώντας την ικανότητα των Ίλιτς, Τσάβες να παίξουν σε σύνθετους ρόλους και να πρεσάρουν στο ύψος της σέντρας. Τακτική που την στήριξε με το αποτελεσματικό δίδυμο στον άξονα των Τσουκαλά-Χαρίση. Ο ΠΑΣ έχτισε ένα παιχνίδι με στόχο να χτυπήσει στην κόντρα μετά από κάθε κλέψιμο. Και το υποστήριξε παίζοντας με τέσσερις ποδοσφαιριστές ικανούς να τελειώσουν, αλλά και να δημιουργήσουν φάσεις. Το 1-0 έγινε από κλέψιμο σε πάσα του Μιλιβόγιεβιτς, τρέξιμο μπάλας Ακόστα και ασίστ στον Ίλιτς. Στο δεύτερο γκολ την ασίστ την έκανε ο Ιλιτς και το γκολ το πέτυχε ο Μανιάς, και το 3ο τέρμα ήρθε έπειτα από εξαιρετική κούρσα του Τσάβες και πάσα σε σωστό χρόνο και με την κατάλληλη δύναμη στο κόψιμο του Ακόστα.

Με τον ίδιο τρόπο ανάπτυξης ο ΠΑΣ πέτυχε τρία γκολ, ανέδειξε τις ανασταλτικές αδυναμίες του Ολυμπιακού και πέτυχε μία τεράστια νίκη που δίνει την δυνατότητα για ευρωπαϊκά όνειρα στους φίλους του.

News 24/7

24MEDIA NETWORK