Δανεικός επιθετικός; Πλάκα μας κάνετε;

Ο Τσάρλυ αρχίζει και ανησυχεί με τις επιλογές του Μαρίνου Ουζουνίδη που παρότι είδε πως οι μεταγραφές που επέλεξε το καλοκαίρι απέτυχαν, θέλει δανεικό επιθετικό για... δέκα παιχνίδια! Ποια είναι η λύση; Να εξελίξει ένα νεαρό από τις ακαδημίες, είτε να βρεθεί ένα ταλέντο με προοπτική από χαμηλότερες κατηγορίες.

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΑΟ - ΛΑΜΙΑ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ouzounidis EUROKINISSI

Ο Παναθηναϊκός προσπαθεί να βγάλει την σεζόν έχοντας ως μοναδικό στόχο την οικονομική επιβίωση. Τα πολλά προβλήματα, το γεγονός πως ο σύλλογος λειτουργεί χωρίς ιδιοκτήτη, αλλά και τα πολλά λάθη του καλοκαιριού οδήγησαν σε μία χρονιά που αγωνιστικά δεν υπάρχει κανένας στόχος.

Μετά τον αποκλεισμό από το κύπελλο αυτό που χρειάζεται να κάνει το τεχνικό επιτελείο είναι να βγάλει με όσο λιγότερη ταπείνωση γίνεται τη χρονιά και το πιο σημαντικό είναι να βρεθούν χρήματα. Να μειωθούν όσο μπορούν περισσότερο οι μελλοντικές υποχρεώσεις της ΠΑΕ με στόχο και ελπίδα να βγει η φετινή χρονιά και το καλοκαίρι να υπάρξει ενδιαφέρον και πρωτοβουλίες για την διάσωση του συλλόγου.

ΧΩΡΙΣ ΣΤΟΧΟ

Είναι δεδομένο πως ο Μαρίνος Ουζουνίδης είναι ένας πού καλός προπονητής για τα ελληνικά δεδομένα και η περσινή δουλειά του δημιούργησε προσδοκίες, όπως επίσης δεδομένο είναι ότι το καλοκαίρι έκανε πολλές λανθασμένες επιλογές, οι όποιες δυσκόλεψαν πολύ το φετινό του έργο.

Αυτά είναι συμπεράσματα που έγραψαν. Άφησαν το στίγμα τους και δεν μπορούν να ανατραπούν το επόμενο διάστημα μέχρι το τέλος της σεζόν, καθώς δεν υπάρχει κάποιος πραγματικός στόχος που να μπορεί να κυνηγήσει ο Παναθηναϊκός. Έμεινε εκτός κυπέλλου, απέχει 14 βαθμούς από την 4ή θέση, ενώ αν δεν προκύψουν τιμωρίες αγωνιστικά δεν γίνεται να υποβιβαστεί. Από την προτελευταία θέση η διαφορά είναι 8 βαθμοί και ο Πλατανιάς με την Κέρκυρα είναι πραγματικά πολύ χαμηλού επιπέδου ομάδες.

ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ

Αγωνιστικά αυτό που πρέπει να κοιτάξει να πετύχει ο Μαρίνος Ουζουνίδης, είναι να δημιουργήσει συνθήκες προόδου με αυτούς που ανήκουν στον Παναθηναϊκό για τα επόμενα χρόνια. Να μάθει την ομάδα να είναι ανταγωνιστική με μικρό μπάτζετ, να δομήσει ένα σύνολο ποδοσφαιριστών που θα αποτελούν μία βάση για το επόμενο καλοκαίρι και να ανεβάσει μέσα από δουλειά την αγωνιστική και οικονομική αξία κάποιον ποδοσφαιριστών.

Τα γράφω αυτά γιατί μου κάνει έκπληξη που διαβάζω στα ρεπορτάζ πως ο Παναθηναϊκός κοιτάει να πάρει δανεικό επιθετικό μέχρι το καλοκαίρι. Μιλάμε για πράγματα τα οποία είναι αδικαιολόγητα. Δεν έχει κανέναν λόγο αυτή την στιγμή να βγει έστω και ένα ευρώ από το ταμείο για ποδοσφαιριστή που θα ανήκει σε άλλο σύλλογο.

Προσέξτε για να μην παρεξηγηθώ, δεν ασπάζομαι την ρητορική που καλλιεργήθηκε για παράδειγμα στην απόκτηση του Οικονόμου και είναι της λογική, πως από την στιγμή που χρωστάς σε ποδοσφαιριστές δεν μπορείς να κάνεις μεταγραφές.

ΟΧΙ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ 10 ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

Ο Παναθηναϊκός σωστά έκανε και πήρε ελεύθερο τον Οικονόμου, σωστά θα πράξει και θα πάρει τον ελεύθερο Τσουκαλά αν πουληθεί ο Κουρμπέλης. Είναι υποχρεωτικό να υπάρχει υλικό. Αυτές είναι αναγκαστικές κινήσεις στην λογική να μειωθεί το κόστος για έξοδα μισθοδοσίας του συλλόγου. Πρέπει άλλωστε να υπάρχουν και κάποιοι να αγωνίζονται. Το να πάει όμως στην λογική να δώσει έστω και 100 χιλιάρικα που με την εφορία θα ξεπερνούν σε έξοδα τα 150, σε ποδοσφαιριστή που δεν του ανήκει για δέκα αδιάφορα παιχνίδια πρωταθλήματος, είναι εκτός λογικής. Και για μένα αν υπήρχε σοβαρό Δ.Σ. θα έπρεπε να απορρίψει, να κόψει την συγκεκριμένη κίνηση.

Μου κάνει εντύπωση αυτή η απόφαση του Μαρίνου Ουζουνίδη και του συνεργάτη του, ειδικά από τη στιγμή που είδαν στην πράξη και το πλήρωσαν, ότι οι συνθήκες που υπάρχουν στον σύλλογο δεν βοηθούν στο να δημιουργηθεί κίνητρο για να δουλέψουν σωστά παίκτες που ξέρουν πως είναι προσωρινοί στην ομάδα.

Προσέξτε, δεν λέω να μην πάρει επιθετικό ο Παναθηναϊκός. Αλλά αυτά τα 100 χιλιάρικα που υπάρχουν να τα δώσει για έναν ελεύθερο που θα τον αποκτήσει και θα μπορεί να υπάρξει κάποιο μελλοντικό κέρδος από την εξέλιξη του. Για μένα το σωστό θα ήταν να κάνουν μία έρευνα αγοράς σε μικρότερες κατηγορίες και να έφερναν κάποιο νέο παιδί με ταλέντο και μέσα από την δουλειά να εξελιχτεί και το καλοκαίρι να είναι έτοιμος να προσφέρει.

ΠΟΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ;

Αυτήν την εποχή που το κάθε ευρώ είναι πολύτιμο στον Παναθηναϊκό δεν εξυπηρετεί σε τίποτα να αποκτήσει η ομάδα δανεικό παίκτη. Ρωτάω το απλό. Πείτε πως η μεταγραφή βγει. Έρθει ένας δανεικός φορ για τα επόμενα παιχνίδια, αποδείχθηκε πως πρόκειται αυτή την φορά για ορθή επιλογή, είναι σε καλή αγωνιστική κατάσταση και προσαρμόστηκε άμεσα και έπαιξε 10 παιχνίδια και έβαλε 5 γκολ. Ο Παναθηναϊκός αντί για να τερματίσει 11ος , τερμάτισε 9ος. Πείτε πως όλα αυτά συμβούν και ένα ιδεατό με ελάχιστες πιθανότητες σενάριο γίνει πραγματικότητα. Ε και; Ποιο θα είναι το κέρδος για τον Παναθηναϊκό; Κανένα. Ο μόνος που θα έχει κέρδος από αυτήν την εύκολη κίνηση είναι ο Ουζουνίδης.

Το ξαναλέω, αν παιζόταν κάτι, να πήγαινε ο Παναθηναϊκός στην αγορά των δανεικών να ψάξει για έτοιμη λύση και να κάνουν και ένα σταυρό πως αυτή την φορά θα γίνει καλή επιλογή και θα βγει καλός χαρακτήρας ώστε να συνεχίσει να δουλεύει όταν θα καθυστερεί η δόση του.

Από την στιγμή όμως που δεν υπάρχει ούτε καν η δυνατότητα να διεκδικήσει την 4η θέση που θα μπορούσε να δώσει το δικαίωμα στο σύλλογο, με την προϋπόθεση πως θα είχε Ευρωπαϊκή άδεια, να διεκδικήσει χρήματα το καλοκαίρι για ποιόν λόγο να μπει ο Παναθηναϊκός σε αυτήν την διαδικασία;

Προτιμότερο είναι να βγει 11ος και να πάρει 8 παιχνίδια ο Πίσπας και 3-4 ο Εμμανουηλίδης, παρά να τερματίσει 9ος και να κοπεί χρόνος από τα νέα παιδιά και να βγουν 100 χιλιάρικα από τα ταμεία.

Το γεγονός πως σε ένα διάστημα που ο Παναθηναϊκός προσπαθεί να απαλλαγεί από τους δανεικούς που πήρε το καλοκαίρι, να βάζει στόχο να πάρει άλλον καταντά ενοχλητικό. Η εύκολη λύση εξυπηρετεί μόνο τον Μαρίνο Ουζουνίδη που το συμβόλαιο του λήγει το καλοκαίρι, όχι τον σύλλογο. Στις ανάγκες του Παναθηναϊκού αυτήν την στιγμή δεν γίνεται να είναι η απόκτηση δανεικού ποδοσφαιριστή.

News 24/7

24MEDIA NETWORK