Δεν σεβάστηκε τους ποδοσφαιριστές του Ατρομήτου ο Δελφάκης

Το τέλειο σκάουτινγκ Κορακάκη και η εφαρμογή του, οι διαφορετικές οδηγίες του Μπέντο σε Φορτούνη, Ιντέγιε που έφεραν το γκολ του Ολυμπιακού και ο Δελφάκης που με τους βοηθούς του αλλοίωσαν το αποτέλεσμα στο πρώτο ημίχρονο.

Δεν σεβάστηκε τους ποδοσφαιριστές του Ατρομήτου ο Δελφάκης

Ο Δελφάκης και οι βοηθοί του δεν σεβάστηκαν τον ιδρώτα των επαγγελματιών ποδοσφαιριστών του Ατρομήτου και την προσπάθεια του τεχνικού του επιτελείου. Ήταν ξεκάθαρο πως υπήρχε ευνοϊκή αντιμετώπιση στον Ολυμπιακό και με τον τρόπο που διαχειρίστηκαν το παιχνίδι δεν επέτρεψαν στην ομάδα του Περιστέριου να έχει το προβάδισμα που άξιζε στο πρώτο ημίχρονο.

Δεν ξέρω τι θα συνέβαινε στην επανάληψη, το παιχνίδι ήταν αλλοιωμένο, με κανονική διαιτησία ο Ατρόμητος θα ήταν μπροστά στο σκορ στο πρώτο 45 λεπτό.

ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΣΚΑΟΥΤΙΝΓΚ ΑΠΌ ΚΟΡΑΚΑΚΗ

Ο Γιώργος Κορακάκης ήταν πολύ καλά διαβασμένος, είχε κάνει τέλειο σκάουτινγκ στον Ολυμπιακό και οι ποδοσφαιριστές του εκτέλεσαν άψογα την τακτική του.

Ο νέος τεχνικός του Ατρομήτου έδειξε πως έχει ταλέντο και ικανότητα στο διάβασμα του αντιπάλου. Γνώριζε πως το όπλο του φετινού Ολυμπιακού είναι ο άξονας και φρόντισε να κάνει την ζωή δύσκολη στους Μιλιβόγεβιτς, Μάρτινς. Στην αμυντική τακτική του Ατρομήτου ο Κειτά είχε αναλάβει τον Μιλιβόγεβιτς και ο Ούμπιδες τον Μάρτινς. Τα πήγαν υπέροχα και κατάφεραν να τους βγάλουν εκτός παιχνιδιού σε ολόκληρο το πρώτο μέρος.

ΑΠΟΜΟΝΩΣΕ ΜΙΛΙΒΟΓΕΒΙΤΣ, ΜΑΡΤΙΝΣ

Απομονώνοντας τους Μιλιβόγεβιτς, Μάρτινς, κρατώντας τους σε χώρους που δεν ήταν επικίνδυνοι και δεν μπορούσαν να πάνε το παιχνίδι στον δικό τους ρυθμό, κατάφερε να αναδείξει τις αδυναμίες των ερυθρολεύκων.

Η ομάδα του Μπέντο δεν μπορούσε να πάρει σωστές επιλογές από τους ακραίους μπακ. Ο Ρέτσος, δεν μπορεί το παιδί να δημιουργήσει ρήγματα από την πλευρά του και ο Φιγκέιρας σε άμυνα και επίθεση ήταν μία καταστροφή.

Ο Ολυμπιακός προσπαθούσε να επιτεθεί μόνο με επιλογές του Φορτούνη και με ατομικές προσπάθειες του Ελιονούσι. Ο Ελιονούσι είχε όρεξη και τρεξίματα, τον πήγε όμως πολύ καλά ο νεαρός Κατράνης. Ο Φορτούνης ήταν η μοναδική πηγή έμπνευσης παρότι ο Μπάγκα έκανε ένα εντυπωσιακό παιχνίδι στην θέση 6, τόσο τακτικά στις αμυντικές καλύψεις, αλλά και στις επιλογές για αρχική ανάπτυξη.

ΑΛΛΟΙΩΜΕΝΟ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

Ο Ατρόμητος είχε ένα τέλειο σχέδιο αναχαίτισης το οποίο δούλευε και με την καλή ποιότητα που διαθέτουν με την μπάλα οι παίκτες του Κορακάκη κατάφερε σε πολλές περιπτώσεις να χτυπήσει τα κενά μέτρα και τις αδυναμίες της άμυνας του Ολυμπιακού.

Ο Δελφάκης οι βοηθοί του και η αστοχία του Στόιτσεφ σε δύο περιπτώσεις, μετά από εκπληκτική δημιουργία του Λε Ταλέκ, δεν επέτρεψαν στον Ατρόμητο να έχει το σκορ που άξιζε στο πρώτο ημίχρονο.

Είναι ξεκάθαρο πως το 0-0 του πρώτου ημιχρόνου είναι προϊόν αλλοίωσης. Τα πρώτα 45 λεπτά άνηκαν στον Ατρόμητο και με κανονικούς διαιτητές το σκορ θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερο από 1-0.

Στην επανάληψη, μία πολύ όμορφη δημιουργία από τον Φορτούνη που κινήθηκε προς τα δεξιά, έφερε το τέρμα για τον Ολυμπιακό και μετά το 1-0 το παιχνίδι άλλαξε.

Οι διαφορετικές οδηγίες σε Ιντέγε και Φορτούνη

Ο Ολυμπιακός πέτυχε ένα τέρμα στο οποίο έχει μερίδιο και ο Μπέντο. Ο Πορτογάλος τεχνικός έχει αλλάξει φανερά 3 πράγματα στο επιθετικό παιχνίδι του Ολυμπιακού σε σχέση με τον τρόπο που δούλευε την ανάπτυξη ο Σίλβα.

Α) Κρατά τον Ιντέγε ανάμεσα από τα στόπερ και δεν του ζητά να κάνει κινήσεις προς τα πίσω και να ακουμπά την μπάλα εκτός περιοχής. Είναι ξεκάθαρο πως ο Ιντέγε βολεύεται που βρίσκεται διαρκώς ανάμεσα από τα στόπερ, περιμένει βαθιά από τους συμπαίκτες του να του περάσουν την μπάλα στον χώρο δράσης του, χωρίς να χρειάζεται αυτός να τραβιέται έκτος περιοχής για να βοηθά στην ανάπτυξη, όπως γινόταν επί Σίλβα. Είναι αστείο να λέμε πως ο Ιντέγε παίζει καλά επειδή ήρθε ο Καρντόσο και να νομίζουμε πως βρήκαμε την αιτία. Υπάρχουν φανερά διαφορετικές οδηγίες από τον νέο του προπονητή, που ταιριάζουν στα χαρακτηριστικά του και δεν τον εκθέτουν.

Β) Ο Μπέντο έχει δώσει στον Φορτούνη την εντολή να μένει ψηλά και οι κινήσεις απελευθέρωσης για να πάρει την μπάλα, να είναι προς τα άκρα και όχι προς τα χαφ. Είδαμε τον Ολυμπιακό να δυσκολεύεται υπερβολικά να μεταφέρει την μπάλα στο πρώτο ημίχρονο όμως ο Φορτούνης δεν κατέβαινε για να δώσει μία επιπλέον βοήθεια. Έμενε κοντά στην αντίπαλη περιοχή και πήγαινε στα άκρα για να μπορέσει να φτάσει η μπάλα σε αυτόν ψηλά.

Γ) Ζητά από τα εξτρέμ του να παίρνουν την μπάλα πάνω στο τρέξιμο τους και δεν επιθυμεί να ακουμπά στα πόδια τους, όταν η αντίπαλη άμυνα είναι οργανωμένη και να περιμένει από αυτούς δημιουργία, κάτι που συνέβαινε με Σίλβα και Περέιρα.

Από τις δύο πρώτες αλλαγές που έχει φέρει ο Μπέντο ήρθε το τέρμα του Ολυμπιακού. Ο Φορτούνης στο 54o λεπτό βρήκε χώρο κινούμενος ψηλά στα δεξιά, έκανε μία όμορφη σέντρα και βρήκε τον Ιντέγε στην μικρή περιοχή. Ένα γκολ ακριβώς όπως το έχει στο μυαλό του ο Μπέντο αλλάζοντας τον τρόπο που κινούνται οι δύο ποδοσφαιριστές του.

ΑΛΛΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕΤΑ ΤΟ 54'

Μετά το τέρμα του Ολυμπιακού το παιχνίδι στο Περιστέρι άλλαξε. Η λογική Κορακάκη βασιζόταν στην πίεση στην προσπάθεια να αναπτυχθεί ο Ολυμπιακός, από την στιγμή που ο Ολυμπιακός προηγήθηκε ο Ατρόμητος δεν ήθελε έξυπνο πλάνο αναχαίτισης, αλλά χρειαζόταν κατοχή και δημιουργία σε έναν αντίπαλο που έπαιζε πιο συντηρητικά. Ο Ολυμπιακός ήταν πιο οργανωμένος πίσω από την μπάλα μετά το τέρμα του Φορτούνη και δεν προσέφερε κενά. Μία φάση έβγαλε ο Ατρόμητος για να ισοφαρίσει, αλλά ο Στόιτσεφ που διάβαζε τους χορούς που του πρόσφερε η άμυνα για 3η φορά δεν εκτέλεσε σωστά.

ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΙΝΤΖΟΓΛΟΥ ΤΟ ΕΙΧΕ ΤΙΜΩΡΗΣΕΙ

Ο Δελφάκης είναι ο ίδιος διαιτητής που είχε χρεώσει πέναλτι στον Ιντζόγλου, στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό όταν ο ποδοσφαιριστής του Ηρακλή πήγε να κλοτσήσει την μπάλα και αυτή χτύπησε στο χέρι του. Πραγματικά δεν γίνεται ο ίδιος άνθρωπος που δεν θεώρησε ακούσιο το χέρι του Ιτζόγλου, να θεωρεί ακούσιο τα χέρι του Ντα Κόστα.

Είναι δεδομένο πως μετά την ήττα στην Λάρισα, άλλαξε η αντιμετώπιση των διαιτητών στα παιχνίδια του Ολυμπιακού και το γεγονός αυτό έχει χαλάσει το πρωτάθλημα και έχει δώσει σημαντικό προβάδισμα στους "ερυθρόλευκους". Οι άλλες ομάδες, πιθανότατα να έχουν μεγαλύτερα προβλήματα από τους πρωταθλητές, αλλά όταν μπλοκάρονται οι παθογένειες τους βγαίνουν και στα αποτελέσματα. Τον Ολυμπιακό ο Δελφάκης δεν τον άφησε να βρεθεί πίσω στο σκορ στο πρώτο ημίχρονο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Αν είχαν και οι άλλοι την τύχη του Ολυμπιακού
Ο Δελφάκης δεν μας επέτρεψε να λύσουμε την απορία...
Η δικαίωση του Μπέντο και η άμυνα - φάντασμα

News 24/7

24MEDIA NETWORK