Εκτός λογικής να ξεκινά ο Μπούι αντί του Νίνη

Ο Τσάρλυ κατακεραυνώνει τον Γιάννη Αναστασίου για την εμμονή του στον Ουασίμ Μπούι και το... σαμποτάζ που κάνει στον Σωτήρη Νίνη, αντί να τον βοηθήσει με συνεχόμενα λεπτά συμμετοχής.

Εκτός λογικής να ξεκινά ο Μπούι αντί του Νίνη
INTIME SPORTS

Το ποδόσφαιρο μπορεί να σε κάνει να απορείς, πολλές φορές και να αγανακτείς, με κάποιες αποφάσεις και επιλογές πέρα από την λογική. Ανεξάρτητα του τι πιστεύει κανείς για την ποδοσφαιρική αξία του Νίνη και πόσο τον θεωρεί ικανό να προσφέρει στον Παναθηναϊκό, υπάρχει κανείς που θεωρεί πως είναι προτιμότερο να πάρει δύο συνεχόμενα παιχνίδια βασικού ο Μπούι από το να τα πάρει ο Έλληνας μέσος;

Υπάρχει μία ήρεμη χρονική περίοδος, δίχως το άγχος του αποτελέσματος μέχρι να ξεκινήσουν τα πλέι οφ. Αντί ο τεχνικός του Παναθηναϊκού να εκμεταλλευτεί αυτό το διάστημα για να βοηθήσει να πάρει ρυθμό ο μοναδικός δημιουργικός μέσος του που μπορεί να δώσει μία σωστή πάσα, αποφασίζει να επαναφέρει στην ομάδα τον Μπούι, απόφαση που είναι επίσης άδικη και για τους Ντίνα - Δώνη που ξαφνικά εξαφανίστηκαν.

Πιστεύει ο κόσμος πως υπάρχει ρήτρα συμμετοχών

Είναι τόσο παράλογη και εκτός ποδοσφαιρικής λογικής αυτό που συμβαίνει με τον Μπούι που μεγάλη μερίδα κόσμου έχει πειστεί πως ο ποδοσφαιριστής έχει υπογράψει ρήτρα συμμετοχών.

Αν αυτό έχει συμβεί, αποτελεί μία απόδειξη ερασιτεχνισμού, καθώς δεσμευτήκαν να δώσουν μπόνους συμμετοχών σε ποδοσφαιριστή που δεν γνώριζαν μόνο και μόνο για να κάνουν δουλειά με τον μάνατζέρ του (Ιραόλα).

Είναι απίστευτο, αλλά το μοναδικό άλλοθι που μπορεί να δοθεί στον Αναστασίου για την χρησιμοποίηση του Μπούι είναι μήπως το καλοκαίρι ενήργησε σαν ερασιτέχνης και επιπόλαια. Οφείλω, όμως, να πω ότι η πιθανότητα να έχει ρήτρα συμμετοχών ο Μπούι δεν επιβεβαιώνεται από κανένα ρεπορτάζ.

Το πήρε πάνω του το καλοκαίρι

Αν δεν συμβαίνει κάτι που επιμελώς έχει κρυφτεί, πρόκειται περί εμμονής που προέρχεται από εγωισμό του Έλληνα προπονητή. Για την ιστορία, ο Αναστασίου το καλοκαίρι ήταν ο άνθρωπός που ισχυρίστηκε πως γνωρίζει τον ποδοσφαιριστή Μπούι και μπορεί να καλύψει τα δικά του λάθη.

Δεν είναι ο πρώτος προπονητής που λάθεψε σε μία μεταγραφική επιλογή ούτε ο τελευταίος. Δεν γίνεται, όμως, ένας ποδοσφαιριστής που φανερά δεν μπορεί να δώσει το παραμικρό και η εικόνα του στο γήπεδο αποτελεί προσβολή για όσους πληρώνουν εισιτήριο, να παίρνει περισσότερες ευκαιρίες από παιδιά που θα πρέπει να επενδύσει πάνω τους ο Παναθηναϊκός.

Ο Μπούι έχει 735 λεπτά συμμετοχής και ο Ντίνας μόλις 617 λεπτά. Ο Αναστασίου του δίνει δύο συνεχόμενα παιχνίδια στη βασική ενδεκάδα, όταν στον Νίνη έχει φροντίσει να δώσει μόλις ένα παιχνίδι ως βασικός.

Σαμποτάρει τον Νίνη!

Ο Αναστασίου έχει φερθεί στον Νίνη με μεγάλη εμπάθεια, σαν σαμποτέρ. Παρακολουθώντας χρόνια ποδόσφαιρο μπορεί να γίνει αντιληπτό πότε ένας προπονητής θέλει να αβαντάρει έναν ποδοσφαιριστή του και πότε δεν έχει σκοπό να τον βοηθήσει.

Ο Νίνης βρίσκεται στον Παναθηναϊκό από τον Νοέμβριο και αποκτά δικαίωμα να αγωνιστεί τον Ιανουάριο. Κάνει ένα καλό παιχνίδι κυπέλλου με τα Χανιά και παθαίνει θλάση με το που μπαίνει στον αγώνα με τον Εργότέλη. Στην επιστροφή του αγωνίζεται στο 2ο ημίχρονο στις 15/2 στο Γεντί Κουλέ και όχι μόνο συμβάλει στην ανατροπή, αλλά είναι ο καλύτερος παίκτης.

Ένας προπονητής που θέλει να βοηθήσει τον Νίνη να βρει τον εαυτό του, θα έψαχνε ένα αβανταδόρικο παιχνίδι να τον χρησιμοποιήσει. Ο Αναστασίου τον αγνοεί εντελώς στα δύο ντέρμπι με Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ και παρότι στο παιχνίδι με τον Εργοτέλη είχε πολλούς χώρους και προσφερόταν για να δώσει χρόνο σε ποδοσφαιριστή που έχει ανάγκη να βρει ρυθμό, του έδωσε 5 λεπτά στο τέλος.

Όπως ο Όσιμ στον Μπορέλι

Το παράξενο είναι πως αποφάσισε να του δώσει φανέλα βασικού σε έναν ιδιαίτερο αγώνα. Στη Βέροια, ο Παναθηναϊκός δεν σκίστηκε για να κερδίσει για λόγους δικούς του, σε γήπεδο βούρκο. Ο Αναστασίου χρησιμοποίησε σαν βασικό τον Νίνη, έχοντας πίσω του για στηρίγματα τον Μέντες και τον Πράνιτς.

Η επιλογή του να χρησιμοποιήσει για πρώτη και μοναδική φορά μέχρι σήμερα βασικό τον Νίνη στη Βέροια, μου θύμισε την αντιμετώπιση που είχε ο Όσιμ στον Μπορέλι. Ο Βόσνιος πίεζε τον Γιώργο Βαρδινογιάννη να αντικαταστήσει τον Αργεντινό με τον δεξιό μπακ του Ηρακλή Έρακ και όποτε έβλεπε βαρύ γήπεδο που δεν παιζόταν η μπάλα, χρησιμοποιούσε τον Μπορέλι για να τον εκθέσει.

Αντί για στήριξη, τιμωρία

Στη συνέχεια, επέλεξε να του χρεώσει την ήττα και να τον αφήσει εκτός αποστολής με τον Αστέρα στη Λεωφόρο. Απόφαση φαιδρή, αν σκεφτεί κανείς πως πρόκειται για ποδοσφαιριστή που είχε να αγωνιστεί βασικός σε παιχνίδι περισσότερο από έναν χρόνο. Αντί για στήριξη, ο Αναστασίου επέλεξε να τον τιμωρήσει χρεώνοντάς του την ήττα.

Επανήλθε για περίπου 25 λεπτά με την Ξάνθη και έδωσε μία ποιοτική νότα σε αυτά τα λίγα λεπτά. Δεν έκανε τίποτα εντυπωσιακό, απλά ήταν ήταν ο μόνος στο γήπεδο που γνώριζε με ποιόν τρόπο, με πόση δύναμη και με τι χτύπημα να πασάρει την μπάλα.

Είναι φανερό πως αδικείται από τον προπονητή του που προτιμά τη θέση αυτή να την καλύπτει ο βαρύς, ακατάλληλος για χαφ Πέτριτς, ο φιλότιμος αλλά άτεχνος για δημιουργικό ρόλο Ατζαγκούν και να παίρνει πιο εύκολα ευκαιρίες ο Μπούι από αυτόν...

Διαβάστε ακόμη

Παναθηναϊκός - Ξάνθη 2-0

News 24/7

24MEDIA NETWORK