Ο Παναθηναϊκός του Αλαφούζου έκανε κακό στον Μπεργκ

Ο Τσάρλυ γράφει όσα (απογοητευτικά) είδε από τον Μάρκους Μπεργκ στην πρεμιέρα του στο Euro 2016.

Ο Παναθηναϊκός του Αλαφούζου έκανε κακό στον Μπεργκ

Το ευρωπαϊκό συνεχίζεται. Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία πήραν τον χώρο που δικαιωματικά τους ανήκει στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και έδειξαν πως έχουν την στόφα, με το δικό τους ποδόσφαιρο να διεκδικήσουν τις πιθανότητες τους για διάκριση.

Προσωπικά, όμως, στεναχωρήθηκα με την εικόνα του Μπεργκ. Μπορεί ισχυριστεί κανείς να πει πως η παρουσία του στον Παναθηναϊκό του επέτρεψε να επιστρέψει σε υψηλό επίπεδο και να βρεθεί στο ρόστερ της Εθνικής του. Αυτή όμως είναι η μισή αλήθεια, μία κουβέντα που ισχύει μόνο για τον Μπεργκ της πρώτης χρονιάς.

Τη σεζόν 2013-14 που υπήρχε υγεία, προσδοκία και σωστό σχέδιο από τον Παναθηναϊκό, ο παικτάρας Μπεργκ έδειξε την αξία του, σήκωσε την ομάδα του και φυσικά την καριέρα του. Δεν χρειάζεται να κουράζουμε αναλύοντας τι συνέβη από εκεί και πέρα στον Παναθηναϊκό. Ο σύλλογος έχασε το αγωνιστικό του πλάνο, έγιναν λανθασμένες επιλογές, δεν κατάφερε να βρει χώρο στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, ούτε να διεκδικήσει τίτλους στο ελληνικό. Η διοίκηση του Παναθηναϊκού συστηματικά μικραίνει τον σύλλογο και όπως πολλές φορές έχουμε αναφέρει στο Contra.gr, τον έχει κάνει ομάδα η καλύτερα οργανισμό διαμαρτυρίας.

ΣΥΝΗΘΙΣΕ ΤΟ ΧΑΜΗΛΟ ΕΠΙΠΕΔΟ

Από την στιγμή που ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να σηκωθεί, να βρει τον χώρο που πραγματικά ανήκει αυτός ο μεγάλος σύλλογος, ήταν φυσιολογικό έναν ποδοσφαιριστή που ανήκει σε πιο ψηλό επίπεδο να τον συμπαρασύρει.

Το ποδόσφαιρο μας είναι χαμηλού επιπέδου, βλέπουμε τον Μάρκους Μπεργκ να είναι φανερά χειρότερος, να έχει λιγότερη χαρά όταν παίζει ποδόσφαιρο, να κάνει σαφώς λιγότερα πράγματα στο γήπεδο, αλλά οι στόχοι που του έχουν τεθεί και το επίπεδο που αγωνίζεται να είναι πολύ κατώτεροι από το πραγματικό του επίπεδο και να του επιτρέπουν να κάνει ακόμα την διαφορά.

Έχει χάσει, όμως, την ζωντάνια του, το μυαλό του έχει χαλάσει και από έναν αθλητή που την πρώτη χρονιά με την συμπεριφορά του ήταν υπόδειγμα και έμοιαζε σαν ο καλύτερος δυνατός συμπαίκτης, παρακολουθούμε έναν άνθρωπό που δεν ευχαριστιέται αυτό που κάνει και είναι συνέχεια μέσα στα νεύρα.

ΦΤΑΙΕΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Δεν τα ρίχνω όλα στον Παναθηναϊκό, φταίει και το συνολικό περιβάλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου, ο τρόπος που αυτό διεξάγεται, το πώς λειτουργούν στα παιχνίδια οι διαιτητές. Είναι δεδομένο, όμως πως ο ποδοσφαιριστής ανήκει στον Παναθηναϊκό και όφειλε να τον έχει προστατέψει. Με τον τόπο που λειτουργεί ο σύλλογος τους ποδοσφαιριστές τους αρρωσταίνει. Πέρα όμως από την χαλασμένη ψυχοσύνθεση του Μπεργκ, ο Σουηδός πήρε την σεβαστή επιλογή, επειδή αρέσει η ζωή στην Ελλάδα στην γυναίκα του, επειδή περνά καλά η οικογένεια του στην χώρα μας να συνεχίσει να αγωνίζεται στην χώρα μας, σε ένα επίπεδο πολύ χαμηλότερο από ό,τι ανήκει.

Σε αυτές τις περιπτώσεις δύο τινά συμβαίνουν: ή ο ποδοσφαιριστής ανεβάζει επίπεδο την ομάδα που αγωνίζεται ή το περιβάλλον τον συμπαρασύρει.

Δυστυχώς αυτό που βλέπαμε την περασμένη σαιζόν στην Ελλάδα, μεγάλωσε όταν ο Μάρκους πήγε να παίξει στο πιο υψηλό ποδόσφαιρο. Στο παιχνίδι με το ΕΪΡΕ ήταν φανερό πως του λείπει η δράση. Λυπάμαι που το λέω, αλλά τα Παναθηναϊκός-Πλατανιάς, τα παιχνίδια που μπορεί να περπατάει, να μουρμουράει στους διαιτητές, να γκρινιάζει στους αντίπαλους, που τον μαρκάρουν, να μην κάνει κινήσεις για να ξεμαρκαριστεί, να παίζει περισσότερο με το στόμα από ό,τι να τρέχει και παρόλα αυτά να σκοράρει, του έχουν κάνει κακό.

ΤΟΥ ΛΕΙΠΕΙ Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

Ήθελα να δω πολύ τον Μπεργκ, να είναι καλά και να δείχνει την αξία του. Όμως παρακολουθήσαμε έναν αθλητή που ήταν εκτός δράσης. Χρόνια μακριά από τα παιχνίδια, με πραγματική ένταση και ρυθμό. Ο Μπεργκ, ήταν μακράν ο χειρότερος ποδοσφαιριστής από όσους έχουν αγωνιστεί στην διοργάνωση. Ο μόνος από όσους έχουν ξεκινήσει στην βασική ενδεκάδα και στην ουσία δεν έπαιξε.

Έμοιαζε σαν αθλητής που έχει να αγωνιστεί πολλά χρόνια, λόγω κάποιου μεγάλου προβλήματος τραυματισμού. Μπήκε και δεν ήξερε τι κινήσεις έπρεπε να κάνει, πώς να ξεμαρκαριστεί, πως να συμμετέχει στο παιχνίδι! Και η αλήθεια είναι πως ο Παναθηναϊκός του Αλαφούζου τον έχει μόνιμα εκτός ποδοσφαίρου.

ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΡΕΚΟΡ

Ο Μπεργκ έκανε αρνητικό ρεκόρ στην διοργάνωση, έπαιξε 59 λεπτά και ήρθε μόνο σε 9 απλές επαφές μπάλας! Είναι νούμερο, πολύ δύσκολο να συναντήσεις στο ποδόσφαιρο. Πολύ θα γράψουν στα σχόλια για να υπερασπιστούν τον Μπεργκ, πως δεν τροφοδοτήθηκε. Το πρόβλημα είναι όμως πως σε όλο το παιχνίδι κρυβόταν με τις θέσεις που έπαιρνε και τις κινήσεις που δεν έκανε, ήταν αδύνατον να φτάσει η μπάλα σε αυτόν. Ο Ιμπραχίμοβιτς έκανε μεγάλη προσπάθεια για να κρατήσει την μπάλα ψηλά, όμως όσο είχε μπροστά του τον Μπεργκ, δεν γινόταν να συμβεί. Με την έξοδό του από το παιχνίδι και την είσοδο του Γκουτέτι κερδήθηκαν μέτρα.

Με αυτά που γράφω, δεν θέλω να μειώσω τον επιθετικό του τριφυλλιού. Ο Μάρκους είναι μεγάλος φορ, σαν πάστα ποδοσφαιριστή κανονικά ανήκει σε αυτό το επίπεδο, δυστυχώς όμως, ο Παναθηναϊκός του Αλαφούζου του έχει κάνει πολύ κακό και τον έχει αφήσει ανενεργό.

Έμοιαζε σαν ψάρι έξω από τα νερά του, καθώς έχει ξεχάσει, πως είναι να αγωνίζεται σε παιχνίδια που πρέπει να μάχεσαι για την κάθε μπάλα, για την κάθε επαφή. Δυστυχώς παίζοντας ο Μπεργκ επί 3 χρόνια σε μία ομάδα άρρωστη, που έχει σταματήσει να έχει μεγάλους στόχους, κατάντησε στο μεγάλο ραντεβού της καριέρας του, να μην μπορεί να ανταποκριθεί και να είναι μακράν ο ποδοσφαιριστής με την μικρότερη συμμετοχή στο παιχνίδι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ιρλανδία - Σουηδία 1-1

News 24/7

24MEDIA NETWORK