Συγκινητικοί οι Ιταλοί, πέρασε η καλύτερη ομάδα

Ο Τσάρλυ γράφει για τον τρομερό προημιτελικό της Γερμανίας με την Ιταλία και εξηγεί γιατί τα "πάντσερ" πήραν άξια την πρόκριση.

Συγκινητικοί οι Ιταλοί, πέρασε η καλύτερη ομάδα

Oι Γερμανοί έσπασαν στα πέναλτι την κατάρα με τους Ιταλούς και πήραν μία πρόκριση που άξιζαν. Η προσπάθεια των παικτών του Κόντε ήταν συγκινητική, θα μπορούσε να δώσει και την πρόκριση, καθώς στην διαδικασία των πέναλτι βρέθηκαν αρκετές φορές σε πλεονεκτική θέση. Όμως οι Γερμανοί ήταν καλύτεροι.

"ΜΙΚΡΗ ΙΤΑΛΙΑ"

Ο Κόντε μετά το τέλος του παιχνιδιού άφησε να εννοηθεί πως θέλει κάποια στιγμή να επιστρέψει στον πάγκο της Εθνικής Ιταλίας, επίσης δήλωσε πως η Γερμανία έπαιξε σαν μικρή Ιταλία. Αλήθεια σε αυτό, υπάρχει μόνο από πλευράς τακτικής. Στην ροή του παιχνιδιού τον ρόλο του αφεντικού τον πήραν φυσιολογικά οι Γερμανοί, οπότε δεν μπορεί να ευσταθεί και ο όρος μικρή Ιταλία.

Αυτό που συνέβη ήταν ότι ο Λεβ διέγνωσε το πλεονέκτημα που παίρνουν οι Ιταλοί στην αντεπίθεση παίζοντας με δύο φορ, ανεβάζοντας ψηλά όταν κλέβουν την μπάλα τα δύο μπακ και χτυπώντας με αυτήν την λειτουργία πασάροντας στην κίνηση τους.

ΤΟΥΣ ΔΙΑΒΑΣΕ Ο ΛΕΒ

Οι Ιταλοί, ήταν άτυχη, γιατί φάνηκαν πολύ με τους Ισπανούς και έχασαν το πλεονέκτημα του αιφνιδιασμού. Ο Λεβ κατάλαβε πως έπρεπε να τους αντιμετωπίσει με διαφορετικό τρόπο από ότι τα υπόλοιπα παιχνίδια του τουρνουά. Για να μην επιτρέψει το 2 με 2 στους Πελέ, Έλντερ το οποίο με το κόψιμο, των χαφ και των ακραίων μόλις ακουμπά στην πλάτη του Πελέ, δίνει και αριθμητικό πλεονέκτημα, έβαλε τρεις στόπερ και έδωσε πλευρά στους Κίμιχ, Έκτορ.

Ήταν φανερό πως το παιχνίδι για τους Ιταλούς, δεν είχε καμία σχέση με αυτό που έδωσαν την περασμένη Δευτέρα, με τον ανέτοιμο Ντελ Μπόσκε. Οι χώροι μικρότεροι, η αντεπίθεση δεν έβγαινε εύκολα και το παιχνίδι με πλάτη του Πελέ, είχε εξουδετερωθεί. Η Ιταλία ακουμπούσε την μπάλα στην πλάτη του Πελέ, αλλά ούτε η κατοχή ερχόταν εύκολα, ούτε υπήρχαν διάδρομοι για να υπάρξει ελεύθερη πάσα.

Το αμυντικό πλάνο των Γερμανών, βγήκε αλλά η πρόκριση ήρθε πιο δύσκολα από ό,τι έδειχνε η ροή του παιχνιδιού. Ο Λεβ θυσίασε εν γνώση του πράγματα από την ανάπτυξη της ομάδας του, για να βγει το αμυντικό πλάνο, όμως ήρθε ένα γκολ το οποίο η Γερμανία το δουλεύει.

Κίνηση του Οζίλ μέσα σε οργανωμένη άμυνα, όταν η μπάλα είναι στα άκρα και αξιοποίηση της ικανότητας που έχει να εκτελεί με την μία σε μικρό χώρο. Βοήθησε που στα άκρα την ατομική ενέργεια την έκανε ο Γκόμεθ, καθώς χάλασε την λειτουργία της άμυνας των Ιταλών.

ΙΣΟΦΑΡΙΣΑΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΤΕΘΟΥΝ

Η ανωτερότητα των Γερμανών φάνηκε ξεκάθαρα όταν πήραν προβάδισμα στο σκορ. Κατάφεραν και διατήρησαν τον έλεγχο του παιχνιδιού και φαινόταν αδύνατον να απειληθούν. Οι παίκτες του Κόντε βρήκαν την ισοφάριση με ένα γκολ από ένα αδικαιολόγητο ατομικό λάθος του Μπόατενγκ. Ισοφάρισαν παρότι δεν μπορούσαν να χτίσουν οι ίδιοι συνθήκες για να βρουν το τέρμα που θα οδηγήσει το παιχνίδι στην παράταση.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΙΤΑΛΙΚΗ ΤΡΙΑΔΑ

Από την στιγμή που το γκολ ήρθε, θύμισαν σε όλους τον τρόπο που έρχονται οι μεγάλες ιταλικές επιτυχίες. Η τριάδα των Κιελίνι, Μπονούτσι, Μπαρτσάλι λειτούργησε εντυπωσιακά και οι Γερμανοί δεν μπορούσαν να εκμεταλλευτούν τα μέτρα που είχαν πάρει και την κατοχή μπάλας που είχαν επιβάλει.

Η διαφορά των Γερμανών από τους Ιταλούς ήταν πως παρότι τα συστήματα τους ήταν κοντινά, μπορούσαν οι ποδοσφαιριστές του Λεβ να κρατήσουν την μπάλα και να επιβάλουν το δικό τους παιχνίδι και τον ρυθμό που ήθελαν να βάλουν. Αντίθετα οι Ιταλοί, μπάλα μπορούσαν να κρατήσουν μόνο παίζοντας σε ένταση και με υψηλούς ρυθμούς.

ΕΛΕΙΠΕ Η ΜΕΓΑΛΗ ΚΛΑΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΞΕΡΑΝΕΙ

Παρόλα αυτά, όπως έχουν κάνει πολλές φορές στο παρελθόν, παρότι είχαν χάσει τα μέτρα και έπαιζαν βαθιά, το παιχνίδι το χειρίστηκαν καλά για τα δεδομένο που είχε πάρει. Έλειπε όμως σε αυτήν την Ιταλία η μεγάλη κλάση στην επίθεση.

Ένας Μπάτζο, ένας Ντελ Πιέρο, ένας Τότι, που θα κάνει μία προσωπική ενέργεια στην κόντρα και θα ξεράνει τους Γερμανούς. Οι Ιταλοί είχαν σαν όπλο τον Κόντε, την τριάδα στην άμυνα που την είχε χτίσει ο ίδιος στην Γιουβέντους και λειτουργούσε εξαιρετικά και το γεγονός πως εμφανίστηκαν στο τουρνουά με ένα στιλ που τους ταιριάζει το γνωρίζουν καλά και ξέρουν να το φτάνουν στο όριο του.

Το παιχνίδι με τη Γερμανία, από την στιγμή που ο Λεβ τους είχε διαβάσει το πήγαν στο όριο και παραλίγο να τα καταφέρουν. Τους αξίζουν συγχαρητήρια, πέρασε όμως η καλύτερη ομάδα. Τα δύσκολα για τους Γερμανούς θα έρθουν στον ημιτελικό, όταν και θα αντιμετωπίσουν έναν αντίπαλο, που έχει δυνατή τριάδα στον άξονα.

Οι Γάλλοι πέφτουν πάνω στους Γερμανούς και σίγουρα θα έχουν πλεονέκτημα στον χώρο του Σβαϊστάιγκερ. Οι Πογκμπά, Ματουιντί με τους Γερμανούς, θα παίξουν στους χώρους που θέλουν και θα βρουν τα μέτρα που τους ταιριάζουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Το πανόραμα του Euro: Το πρόγραμμα μέχρι τον τελικό

News 24/7

24MEDIA NETWORK