Έχασε και από τον Γαϊτάνο

Ο Τσάρλυ γράφει για τον Παναθηναϊκό της Βέροιας και τα λάθη του Γιάννη Αναστασίου.

Έχασε και από τον Γαϊτάνο

Είναι εύκολο στο ελληνικό ποδόσφαιρο και να κοροϊδέψεις και να... κοροϊδευτείς. Κέρδισε ο Παναθηναϊκός τον Ολυμπιακό του Περέιρα, του Σαντάνα, του Χάρα, τον ΠΑΟΚ που όποιος τον βρίσκει του ρίχνει 3 ή 4 γκολ και πίστεψαν πως έγιναν ομαδάρα και ο Αναστασίου ο... Κλοπ της Ελλάδας.

Μετά από τον Νιόπλια, ο Γαϊτάνος

Στο ποδόσφαιρο, ο χρόνος δίνει πάντα τις απαντήσεις του και είναι δεδομένο πως ο Παναθηναϊκός έχει πάρα πολλά κενά, τα οποία φαίνονται όποτε βγαίνει μακριά από την Λεωφόρο. Τον κέρδισε μέχρι και ο Γαϊτάνος, εύκολα όπως δήλωσε ο ίδιος. Δεν γράφω τη συγκεκριμένη φράση με σκοπό να υποτιμήσω τον υπηρεσιακό προπονητή της Βέροιας, αλλά γιατί είναι μία πραγματικότητα.

Ο Παναθηναϊκός σαν ομάδα έχει τόσες φανερές αδυναμίες, που δίνει τη δυνατότητα στον αντίπαλο προπονητή να στοχεύσει τακτικά και να του πάρει το παιχνίδι. Όπως έκανε και ο Νιόπλιας την περασμένη Τετάρτη, έτσι και ο Γαϊτάνος, στόχευσε πάνω στη δεξιά πλευρά του Παναθηναϊκού. Χρησιμοποίησε πάνω στον Τριανταφυλλόπουλο τον Μπεν και ευτύχησε να πάρει το "χρυσό" γκολ από τη συγκεκριμένη πλευρά. Αυτήν την φορά δεν χρειάστηκε καν τροφοδότηση σε κίνηση του Μπεν, το λάθος ήρθε από τον ίδιο τον Τριανταφυλλόπουλο και έγινε το 1-0.

Δεν έχει νόημα να γράψουμε ξανά πως είναι απαράδεκτο που δεν έχει κανονικό δεξί μπακ ο Παναθηναϊκός. Απλά δεν γίνεται να μην τονίσουμε από πού χάνει το παιχνίδι. Για να κερδίσεις τον Παναθηναϊκό στο γήπεδο σου χρειάζεται να έχεις ισορροπημένη αμυντική λειτουργία, να χρησιμοποιήσεις τον γρήγορο ποδοσφαιριστή σου πάνω στον Τριανταφυλλόπουλο και να τον στοχεύσεις. Το έκανε και ο Γαϊτάνος μετά από τον Νιόπλια και κέρδισε τον Αναστασίου.

Όταν ψάχνει άλλοθι

Αυτά συμβαίνουν όταν χάνεις αγωνιστικά και εσύ ψάχνεις άλλοθι. Ο Παναθηναϊκός στο Περιστέρι, έχασε από ένα δικό του πρόβλημα, που το κουβαλά ολόκληρη την σεζόν και αντί να γίνει κατανοητό και να προσπαθήσει -όσο είναι δυνατόν- να διορθώσει κάποια πράγματα στη λειτουργία του ενόψει του επόμενου παιχνιδιού, ασχολήθηκε μόνο με τη διαιτησία. Το αποτέλεσμα ήταν στη Βέροια να χρησιμοποιηθεί ο Τριανταφυλλόπουλος εντελώς ακάλυπτος με τον Μέντες αμυντικό χαφ.

Θέλω να είμαι δίκαιος. Πρόβλημα διαιτησίας στο ελληνικό πρωτάθλημα υπάρχει, αυτό δεν εντοπίζεται όμως στα παιχνίδια του Παναθηναϊκού, αλλά στο πως σφυρίζεται ο Ολυμπιακός. Αντί να δουν το πραγματικό πρόβλημα, ψάχνουν άλλοθι για να καλύψουν τις δικές τους ελλείψεις και δεν πετυχαίνουν ούτε την εικόνα του πρωταθλήματος να αλλάξουν ούτε την ομάδα να βελτιώσουν.

Ο χαλαρός Αναστασίου

Ο Αναστασίου ήταν χαλαρός, παρότι δεν πήρε βαθμό από Νιόπλια και Γαϊτάνο μέσα σε 4 ημέρες. Αφού "καθάρισε" την Τετάρτη, ρίχνοντας το φταίξιμο της ήττας στη διαιτησία, είπε πως στη Βέροια έκανε δοκιμές ενόψει πλέι οφ. Αν και οι αλλαγές ήταν ελάχιστες, μίλησε λες και κατέβασε τα εφηβικά.

Δεν μπορώ να αντιληφθώ τι νόημα έχει να γίνονται δοκιμές με τον Μέντες. Ο φιλότιμος μέσος δεν μπορεί άλλο. Μπήκε με τον Ολυμπιακό για λίγα λεπτά και κατάφερε να κάνει μόνος του το 3-0, 2-1. Δεν υπάρχει λόγος να τον βασανίζει.

Αποφασίζει να δώσει παιχνίδι βασικού στον Νίνη. Ο Νίνης αυτήν την εποχή θέλει βοήθεια, χρειάζεται στήριξη για να βρει πατήματα και να πάρει τα πάνω του, δεν μπορεί να σταθεί έχοντας πίσω του τους Πράνιτς, Μέντες.

Μεταμορφώθηκε ξαφνικά η Βέροια

Είναι να απορεί κανείς με τα αποτελέσματα της φετινής Super League. Οι άνθρωποι πλέον φέρνουν ό,τι θέλουν. Η Βέροια έδινε ξαφνικά παιχνίδι ζωής και θανάτου με τον Παναθηναϊκό, μετά από τις επαναλαμβανόμενες συντριβές της και τις νίκες Λεβαδειακού και Πανθρακικού. Ως εκ θαύματος, μεταμορφώθηκε. Εκεί πού μάζευε τεσσάρες, παρουσιάστηκε με άμυνα μπετόν. Οι Βεργώνης - Μπαλάφας τακτικά έπαιξαν άριστα μπροστά από το αμυντικό δίδυμο και η επιθετική τετράδα των Μπεν, Γεωργιάδη, Κάμπορα, Μπαργκάν (και Ντουμίτρου στο 2ο μέρος) κάλυπταν χώρους, πίεζαν, έβγαζαν ενέργεια. Θύμισαν την ομάδα που έκανε το εκπληκτικό ξεκίνημα στη σεζόν και απέδειξαν πως το προηγούμενο διάστημα κάπου αλλού είχαν το μυαλό τους.

Παρακολουθώντας την πορεία της Βέροιας στο φετινό πρωτάθλημα, γίνεται εύκολα η διαπίστωση πως είναι αδύνατον για έναν προπονητή, να αρχίσει τη σεζόν σε μικρομεσαία ομάδα της Super League και να την τελειώσει. Αν δεν τα πηγαίνει καλά και η ομάδα κινδυνεύει, είναι δεδομένο ότι ή θα απολυθεί ή θα οδηγηθεί σε παραίτηση. Το αστείο, όμως, είναι πως δεν τον συμφέρει ούτε και να πάει καλά. Αν συμβεί κάτι τέτοιο, η ομάδα του θα πάρει αποτελέσματα που θα την απομακρύνουν από την πίεση, θα βρεθούν στη συνέχεια ομάδες που θα χρειάζονται περισσότερο τις νίκες και θα είναι θέμα χρόνου να χάσει την θέση του. Και μετά ο κόσμος απορεί γιατί δεν βγάζουμε προπονητές. Δεν υπάρχει αυτό το επάγγελμα στην χώρα μας...

Διαβάστε ακόμη

Βέροια - Παναθηναϊκός 1-0 (VIDEOS)

News 24/7

24MEDIA NETWORK