Έχει αποτύχει με άλλοθι ο Πασκουάλ

Ο Τσάβι Πασκουάλ έχει πολύ σοβαρή ευθύνη για το ότι ο Παναθηναϊκός μοιάζει ουσιαστικά ακυβέρνητο καράβι. Δεν είναι τόσο η ήττα από την ΑΕΚ όσο ο ντροπιαστικός, για επαγγελματική ομάδα, τρόπος που έγινε η τελευταία επίθεση που θα μπορούσε να φέρει τη νίκη. Τα λέει έξω από τα δόντια ο Τσάρλυ.

BASKET LEAGUE / 2ïò ÇÌÉÔÅËÉÊÏÓ / ÁÅÊ - ÐÁÏ (ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / Eurokinissi Sports)
BASKET LEAGUE / 2ïò ÇÌÉÔÅËÉÊÏÓ / ÁÅÊ - ÐÁÏ (ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Αυτά δεν γίνονται ούτε στην ΕΣΚΑΝΑ. Χωρίς καμία υπερβολή, ο Παναθηναϊκός είναι ακυβέρνητος. Ο Πασκουάλ είναι φανερό πως δεν μπορεί να ελέγξει την κατάσταση. Οι φήμες πως τα αποδυτήρια του Παναθηναϊκού έχουν πρόβλημα, για άσχημες διαπροσωπικές σχέσεις μεταξύ των παικτών, για κακή ζωή αρκετών εξ αυτών, έρχονται να επαληθευτούν από την εικόνα.

Μπορείς να παίξεις άσχημα και να χάσεις. Άλλωστε η ΑΕΚ έχει επενδύσει και έχει δουλέψει πολύ για να πετύχει μία τέτοια νίκη. Δεν επιτρέπεται όμως να παρουσιάσεις εικόνα ομάδας ΕΣΚΑΝΑ. Για την ακρίβεια δεν είμαι σίγουρος πως θα βλέπαμε από ομάδα και ψηλό τη συμπεριφορά που έδειξε ο Παναθηναϊκός και ο Σίνγκλετον στην τελευταία επίθεση

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΗΤΑΝ ΝΤΡΟΠΗ

Ο Αμερικάνος, όπως γίνεται συχνά φέτος, δεν πειθάρχησε δεν λειτούργησε σύμφωνα με τους κανόνες του αθλήματος και αντί να ψάξει κάποιον περιφερειακό προτίμησε να βάλει αυτός την μπάλα στο παρκέ να κάνει τρέλες και να χαλάσει την τελευταία επίθεση, επιτρέποντας στην ΑΕΚ να ισοφαρίσει τη σειρά. Δεν είναι η κατάληξη αλλά ο τρόπος, που μαρτυρά το μέγεθος του προβλήματος, αλλά και την αιτία.

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

Η σεζόν καταστράφηκε για τον Παναθηναϊκό όταν η διοίκηση μετά από ένα χαμένο παιχνίδι στο ΣΕΦ αποφάσισε πολύ νωρίς να μπει σε περιπέτειες και να αλλάξει προπονητή.

Δεν έχει λογική όταν έχεις δώσει τα κλειδιά στον Πεδουλάκη το καλοκαίρι και του έχεις επιτρέψει να αλλάξει την φιλοσοφία χτισίματος της ομάδας, να κάνεις αλλαγή προπονητή τόσο νωρίς, στην πρώτη ήττα. Ο Πεδουλάκης έφτιαξε τον Παναθηναϊκό ακολουθώντας το δικό του όραμα. Ήθελε μία αθλητική γρήγορη ομάδα, με Αμερικανούς με γρήγορη ντρίπλα και γρήγορα πόδια.

Επέλεξε Αμερικάνους με ξεκάθαρα προσόντα για να μπορεί να παίζει επιθετική άμυνα, να πηγαίνει σε αλλαγές στην άμυνα μετά τα σκριν, να ακολουθήσει το δικό του σκληρό μπάσκετ με σκοπό να παρουσιάσει μία σκληρή, γρήγορη ομάδα που θα δέρνει, θα πιέζει και θα τρέχει. Σ' αυτή την λογική έκανε τις επιλογές του. Δεν εξετάζω, αν έκανε καλά ή όχι αλλά αυτός έπρεπε να παραμείνει για να κριθεί. Η αποτυχία ή η επιτυχία έπρεπε να αποδοθεί σε αυτόν που σκέφτηκε αυτήν την ομάδα.

ΦΑΝΕΡΗ Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΕΙΘΑΡΧΙΑΣ

Από τη στιγμή που ο Πεδουλάκης έφυγε σε εποχή που δεν γινόταν να κριθεί, τώρα όλα έχουν γίνει λάθος. Και ο φόβος είναι μήπως τελικά χαθούν δύο χρονιές ή μήπως κριθεί άδικα και αυστηρά ένας άνθρωπος που μπορεί να προσφέρει, όταν θα διαλέξει αυτός την ομάδα.

Είναι σίγουρο πως έχει ευθύνες ο προπονητής γι' αυτήν την εικόνα. Η ομάδα δεν ελέγχεται, άλλα ζητά ο προπονητής άλλα γίνονται. Δεν υπάρχει πειθαρχία, κάτι που υπάρχει σαν παραφιλολογία πως βγαίνει στις προπονήσεις αλλά και στην εξωγηπεδική ζωή των παικτών, όμως το βλέπουμε και στο γήπεδο.

Και το ερώτημα που έχει αντικρουόμενες απαντήσεις και κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για το πώς πρέπει να πράξει η διοίκηση είναι αν αξίζει ένας προπονητής που έχασε τον έλεγχο της ομάδας, να παραμείνει. Αν θα πρέπει στον Πασκουάλ να επιτραπεί η όχι να φτιάξει την δική του ομάδα; Ο καθένας μπορεί να έχει την άποψη του, όμως η διοίκηση πέτυχε να μην είναι ξεκάθαρο ποιο είναι το ορθό.

ΕΧΕΙ ΑΛΛΟΘΙ, ΕΧΕΙ ΑΠΟΤΥΧΕΙ

Ο Πασκουάλ ήρθε στον Παναθηναϊκό με τριετές συμβόλαιο για να αναλάβει να διαχειριστεί μία ομάδα που σκέφτηκε άλλος και την έχτισε στη δική του φιλοσοφία. Αυτό σίγουρα αποτελεί το μεγάλο του άλλοθι. Όμως κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει πως το ρόστερ που δημιουργήθηκε έχει ταλέντο και οι παίκτες ατομικά έχουν προσόντα. Όπως κανένας δεν γίνεται να αμφισβητήσει πως ο Πασκουάλ απέτυχε να συνθέσει αυτές τις προσωπικότητες, να βάλει αρχές στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού και να δημιουργήσει ομάδα με κανόνες.

Και ακόμα και όσοι πιστεύουν πως πρέπει ο Παναθηναϊκός να τον αφήσει το καλοκαίρι να παρουσιάσει την ομάδα που ο ίδιος θα πιστεύει, να κάνει αυτός τις επιλογές δεν μπορεί να είναι σίγουρος πως αυτή είναι η σωστή λύση. Καθώς δεν έπεισε πως είναι ο κατάλληλος ο Πασκουάλ για να ξαναδώσει στον Παναθηναϊκό τις αρχές που τον καθιέρωσαν στο πιο υψηλό επίπεδο στην Ευρώπη.

Ο Δημήτρης Γιανακόπουλος, λοιπόν, με τη βιαστική απόφαση να διώξει τον Πεδουλάκη κατάφερε ο προπονητής, που οδηγεί τον Παναθηναϊκό σε μία αποτυχημένη σεζόν, να έχει ένα τεράστιο άλλοθι ικανό να τον αθωώσει, παρότι η εικόνα της ομάδας του τον εκθέτει.

News 24/7

24MEDIA NETWORK