Γεμάτος ο κόσμος με την ΑΕΚ του Χιμένεθ

Χάθηκε μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΚ, όμως έπαιξε ξανά σύγχρονο ποδόσφαιρο έντασης και δημιουργίας. Αν οι αναπληρωματικοί δώσουν λύσεις στον Χιμένεθ, η Ένωση μπορεί να κυνηγήσει το όνειρο της που δεν είναι άλλο από την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Γράφει ο Τσάρλυ.

Γεμάτος ο κόσμος με την ΑΕΚ του Χιμένεθ

Η ΑΕΚ χάρισε ακόμα μία πολύ όμορφη παράσταση στους οπαδούς της. Έβγαλε ένταση στο παιχνίδι της επιθετικότητα, είχε σπάνια δημιουργία για ελληνική ομάδα, πάλεψε μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο. Ήταν τόσο φανερή η προσπάθεια και όμορφο το θέαμα που παρουσίασαν οι ποδοσφαιριστές του Χιμένεθ, που ακόμα και να μην έφθαναν στην ισοφάριση θα κέρδιζαν στο τέλος το χειροκρότημα του κόσμου.

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΦΥΓΕ ΞΑΝΑ ΓΕΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΟΑΚΑ

Οι οπαδοί της ΆΕΚ έφυγαν γεμάτοι. Έγινε αντιληπτό πως υπάρχουν αδυναμίες, το ρόστερ είναι μικρό και τα συνεχόμενα παιχνίδια θα δημιουργήσουν κενά που δεν θα καλύπτονται εύκολα, αλλά παρακολούθησαν και ένα σύνολο ποδοσφαιριστών που προσπαθεί να παίξει ποδόσφαιρο, να επιτεθεί, να δημιουργήσει.

Είναι σπουδαίο και δεν συμβαίνει τα τελευταία χρόνια με τις ελληνικές ομάδες, ο κόσμος να πηγαίνει στο γήπεδο και να γυρνάει γεμάτος από μπάλα.

Η ΑΕΚ το έχει προσφέρει στα παιχνίδια με Μπριζ, Ολυμπιακό και Αούστρια. Μπορεί να χάθηκε μία μεγάλη ευκαιρία, αλλά έχω την αίσθηση πως ακόμα και το σκορ να ερχόταν 1-2 ο κόσμος θα χειροκροτούσε και θα ήταν ευχαριστημένος. Είδε προσπάθεια, ταχύτητα, ένταση, δημιουργία με όλους τους τρόπους.

ΜΕΓΑΛΗ Η ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΓΚΟ

Σίγουρα υπάρχουν και αδυναμίες, το ρόστερ είναι μικρό και σε αρκετές θέσεις οι αναπληρωματικοί δεν μπορούν να έρθουν στο επίπεδο των βασικών. Είδαμε την ΑΕΚ συνολικά, να λειτουργεί σε υψηλό επίπεδο μεσοεπιθετικά και να είναι προβληματική στο ανασταλτικό κομμάτι και στον τρόπο που λειτουργούσε ο άξονας της.

Είναι δεδομένο πως ο Σιμόες είναι κομβικός και πλέον έχει γίνει φανερό πως ο Αϊντάρεβιτς δεν μπορεί να καλύψει σε επιθυμητό επίπεδο τη θέση του αμυντικού χαφ στην ΑΕΚ. Τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο δύσκολα καθώς είναι και ο Γιόχανσον βαρύς και παίζοντας μαζί στον άξονα η λειτουργία είναι προβληματική.

Ο Αϊντάρεβιτς, είναι ένα "βαρύ" παιδί που με την μπάλα έχει τεχνική κατάρτιση, όμως παίζει ποδόσφαιρο σε χαμηλό τέμπο και δεν καλύπτει αποστάσεις. Είχαν φανεί και πέρυσι οι αδυναμίες του, όμως η ΑΕΚ δεν έβγαζε ένταση και κρυβόταν.

Φέτος η ομάδα του Χιμένεθ έχει ανεβάσει ένταση και ο "βαρύς" Σουηδός δεν μπορεί να ακολουθήσει, φαίνεται παράταιρος στο γήπεδο, ειδικά για παιχνίδια που επιτίθεται και ο αντίπαλος.

Αυτό είναι και το πρόβλημα της ΑΕΚ, είναι όνειρο κάθε ΑΕΚτζή να κατακτήσει το πρωτάθλημα, όμως και στο Europa League υπάρχει η προοπτική να φθάσει μέχρι τους "32'. Δεν γίνεται να μην παλέψει για να εκμεταλλευτεί αυτήν την ευκαιρία που της δίνεται.

Βγάζει και μία ένταση στο παιχνίδι της και όλα αυτά είναι φυσιολογικό να φέρουν κούραση και τραυματισμούς. Και το πρόβλημα είναι πως για κάθε απουσία δεν υπάρχει ισάξιος αντικαταστάτης, η διαφορά του βασικού με του αναπληρωματικού που μπαίνει στο γήπεδο είναι μεγάλη.

Έχασε τον Σιμόες μπήκε ο Αϊντάρεβιτς, τραυματίστηκε ο Τσόσιτς μπήκε ο Τζανετόπουλος, ήταν φανερά κουρασμένος ο Λάζαρος, όμως ο Χιμένεθ κοιτάζοντας στον πάγκο δεν έβλεπε κάποιον να μπορεί να τον αντικαταστήσει ισάξια και από τη στιγμή που κυνήγαγε το σκορ λογικά τον κράτησε στο γήπεδο. Όλα αυτά όμως έχουν και ένα κόστος, το οποίο στην ΑΕΚ όλοι θα πρέπει να είναι έτοιμοι να το πάρουν. Δεν υπάρχει άλλωστε άλλος δρόμος εκτός να παλεύουν με ένταση σε όλα τα μέτωπα και όποτε δίνεται η δυνατότητα στον Χιμένεθ να κάνει την απαιτούμενη διαχείριση δυνάμεων προσπαθώντας να μεγαλώσει και το ρόστερ.

Η ΤΕΤΡΑΔΑ ΠΕΤΑΕΙ, ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ

Πιστεύω πως εκεί είναι και το στοίχημα για την φετινή ΑΕΚ, η 4άδα των Μάνταλου, Χριστοδουλόπουλου, Αραούχο, Λιβάγια έχει ποιότητα, ξέρουν και τα τέσσερα παιδιά μπάλα και θα μας χαρίσουν εκπληκτικές στιγμές φέτος.

Ο Χιμένεθ θα τους δώσει πολύ χρόνο μαζί και όσο παίζουν ταυτόχρονα θα βρίσκουν τρόπους να συνεργάζονται, όμως η ΑΕΚ παίζει σε ένταση και θα χρειαστούν ανάσες. Όσο περισσότερες βοήθειες προσφέρει ο πάγκος τόσο μεγαλύτερες πιθανότητες έχει η ΑΕΚ να πετύχει τους στόχους της. Για παράδειγμα τραυματίστηκε ο Λόπες. Το γεγονός πως ο φορμαρισμένος Μπακάκης αν και ταλαιπωρείται στα αριστερά βγάζει την πλευρά με αξιοπρέπεια, έλυσε τα χέρια του Χιμένεθ.

Είναι πολύ σημαντικό να αρχίσει επιθετικά να παίρνει πράγματα και από τους Κλωναρίδη, Μπακασέτα, ακόμα και από τον Πατίτο και φυσικά από τον Γιακουμάκη μόλις επιστρέψει. Να δώσει βοήθειες ο Κονέ. Πρέπει να είναι σταθερός και υγιής ο Γαλανόπουλος και να βρεθεί ακόμα μία αξιόπιστη λύση στα στόπερ να καλύπτει τους Βράνιες, Τσόσιτς.

Εστιάζομαι στις λύσεις που πρέπει να έρθουν από τον πάγκο, καθώς ο φόβος της ΑΕΚ είναι το κλατάρισμα και στο πως θα λειτουργήσει όταν θα πρέπει αναγκαστικά να γίνουν αλλαγές. Ήρθαν έτσι τα πράγματα και η ΑΕΚ έβγαλε πολύ ένταση με Ολυμπιακό και Αούστρια καθώς κυνηγούσε το σκορ, το βάρος το σήκωσαν συγκεκριμένοι παίκτες και το παιχνίδι στην Τρίπολη κομβικό.

Για παράδειγμα ο Χριστοδουλόπουλος έδειξε κουρασμένος. Έχει ενδιαφέρον να δούμε τι θα κάνει ο Χιμένεθ, το σωστό είναι να τον περιμένει σαν λύση από τον πάγκο, από το αν θα αρπάξει ή όχι την ευκαιρία αυτός που θα μπει θα εξαρτηθεί αν θα φέρει αποτέλεσμα. Ο Ισπανός έχει την ατυχία μέχρι σήμερα να μην έχει πάρει το παραμικρό από τον Κλωναρίδη και τον Μπακασέτα.

ΕΙΧΕ ΤΡΕΞΙΜΑΤΑ, ΗΤΑΝ ΣΕ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ Ο ΑΡΑΟΥΧΟ

Μπορεί να μην σκόραρε ο Αραούχο, αλλά έκανε το καλύτερο του παιχνίδι στην επιστροφή του.

Ήταν πολύ βελτιωμένος σε σχέση με το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, έβγαζε ένταση, ζήταγε την μπάλα, την έκανε δική του, έτρεξε πολύ είχε γκίνια που δεν σκόραρε. Από τη στιγμή πάντως που έφευγε στα πρώτα μέτρα και είχε πολλά σπριντ να δώσει στο 90λεπτό θα τα βρει και τα γκολ.

Γκολ έστω και αν μπήκαν σε κενό τέρμα, έστω κι αν σπατάλησε αρκετές ευκαιρίες βρήκε και ο Λιβάγια. Ο Κροάτης είχε μεγάλη συμμετοχή στο παιχνίδι και το γεγονός ότι σκόραρε αναμένεται να τον απελευθερώσει, ο Μάνταλος πέταγε σε ακόμα ένα παιχνίδι και συνολικά η ΑΕΚ έχει μία τετράδα για μεγάλα πράγματα, που υποστηρίζεται από τον Σιμόες, τα δύο μπακ, από τους Τσόστις, Βράνιες και μπορεί να πάρει βοήθειες από τους Γαλανόπουλο, Γιόχανσον, όσο μεγαλώσει ο αριθμός παικτών που θα μπορεί να εμπιστευτεί ο Χιμένεθ, τόσο περισσότερες ελπίδες θα έχει να φτάσει μέχρι το τέλος η φετινή ΑΕΚ.

Ο ΦΟΡΜΑΡΙΣΜΕΝΟΣ ΧΙΜΕΝΕΘ

Στα "όπλα" της είναι πως έχει και τον Χιμένεθ φορμαρισμένο, ακόμα και η τελική του επιλογή, να πάει σε ένα σύγχρονο 3-4-3 στην πιο επιθετική του μορφή, στο τέλος με έναν στόπερ και δύο μπακ στην τελευταία τριάδα, για να εξαντλήσει τις πιθανότητες ισοφάρισης, είναι μία λογική που δεν την βλέπουμε στα ελληνικά γήπεδα. Και σίγουρα, ένα πλάνο ανάγκης που μπορεί να το χρησιμοποιήσει και στο ελληνικό πρωτάθλημα όταν θα κυνηγάει το γκολ λυσσασμένα η ΑΕΚ απέναντι σε ταμπούρια.

News 24/7

24MEDIA NETWORK