Καθαρό 6άρι ο Σιλά, απαραίτητος ο Μουνιέ!

Ο Τσάρλυ ξεψαχνίζει την περίπτωση του Γιακούμπα Σιλά της Ρεν, ο οποίος έρχεται για να καλύψει το μεγάλο κενό του Ζέκα στον Παναθηναϊκό, γράφει για τον "βαρύ" Λουτσιάνο και υπογραμμίζει γιατί αποτελεί τεράστιο ζήτημα το να αποκτηθεί κι ένας εξτρέμ επιπέδου Μουνιέ που θα καλύψει την απουσία του Εμποκού...

Καθαρό 6άρι ο Σιλά, απαραίτητος ο Μουνιέ!

Ο Σιλά φαίνεται πως είναι ο εκλεκτός για αντί-Ζέκα. Ένας διαφορετικός ποδοσφαιριστής. Ο Σιλά είναι ένα καθαρό 6άρι με σώμα που του δίνει τη δυνατότητα να παίξει και στόπερ. Η απόκτηση του σημαίνει πως στο δίδυμο των χαφ, ο Σιλά θα είναι το κλασικό 6άρι και ο Κουρμπέλης θα πάει ένα κλικ πιο μπροστά.

O Oυζουνίδης παίζει μία τακτική με δύο 6άρια, οι Κουρμπέλης - Ζέκα έμοιαζαν να είναι ως η σταθερά στον άξονα και οι δύο έπαιζαν μεταξύ 6 και 8 και είχαν μοιραστεί οι ρόλοι. Στην προκειμένη περίπτωση, ο Σιλά είναι καθαρό 6άρι κάτι που σημαίνει πως ο Κουρμπέλης πρέπει να πάρει περισσότερες επιθετικές πρωτοβουλίες και να κουβαλά αυτός περισσότερο την μπάλα.

Στο συγκεκριμένο κομμάτι, η παρουσία και τα τρεξίματα του Ζέκα έδιναν την δυνατότητα στον Κουρμπέλη να είναι πιο απλός, τώρα θα πρέπει και ο Έλληνας χαφ του Παναθηναϊκού να βγει μπροστά και να πάρει πολλές πρωτοβουλίες στο κομμάτι της δημιουργίας.

ΜΕΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗ ΜΟΝΠΕΛΙΕ

Ο Σιλά, ως καθαρό 6άρι, δεν έχει καθόλου στην στατιστική του γκολ και ασίστ. Στο "Σαμπιονά" σε δύο σεζόν έχει πετύχει μόνο ένα τέρμα, το 4ο στις καθυστερήσεις σε μία εύκολη νίκη πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων της Μονπελιέ επί της Μπορντό με 4-0. Συνολικά σε δύο σεζόν στο "Σαμπιονά" είχε μόλις μία ασίστ και σε όλη του την καριέρα τέσσερις. Αριθμοί που αποδεικνύουν και το συντηρητικό τρόπο που αγωνίζεται.

Είχε, βάσει του σάιτ στατιστικής "whoscored.com", μία μέτρια σεζόν στη Μονπελιέ. Έπαιξε βασικός σε 13 παιχνίδια πρωταθλήματος και 6 ως αλλαγή, είχε αξιολόγηση που βγαίνει από τις στατιστικές επιδόσεις 6,57 ανά παιχνίδι, είχε 1,9 κερδισμένα τάκλιν, 1,2 κλεψίματα, 1,3 κοψίματα (clearances), 1,5 κερδισμένες μονομαχίες στον αέρα, έδινε 31,9 εύστοχες πάσες ανά παιχνίδι, 83,2% στις πάσες και μόλις 0,3 ντρίμπλες. Η περσινή σεζόν στην Μονπελιέ ήταν μέτρια.

Πρόπερσι τα στατιστικά του ήταν σαφώς καλύτερα στην Βρετάνη, όπου με τα χρώματα της Ρεν έπαιξε 18 παιχνίδια βασικός στο πρωτάθλημα 2 ως αλλαγή, αξιολογήθηκε με 6,84 ανά παιχνίδι είχε 2,6 κερδισμένα τάκλιν, 1,7 κλεψίματα, 1,3 κοψίματα (clearances), 1,5 κερδισμένες μονομαχίες στον αέρα, έδινε 43,5 εύστοχες πάσες ανά παιχνίδι με 82,2% επιτυχία.

Οι ντρίμπλες του ήταν πολύ πιο αυξημένες είχε 1,4 ανά παιχνίδι, καλό νούμερο για την θέση που σημαίνει πως στην Ρεν είχε μεγαλύτερες ελευθερίες. Μην σας φαίνεται πολύ μεγάλο το ποσοστό ευστοχίας. Πρόκειται στην πλειοψηφία τους για τις κοντινές μεταβιβάσεις που δίνει ένα καθαρό 6άρι. Συνήθως τα καλά 6άρια έχουν ποσοστό που ξεπερνά το 85%!

ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΧΑΜΗΛΑ

Σίγουρα ο Παναθηναϊκός πρέπει να βρει αντικαταστάτη του Ζέκα την ύστατη ώρα. Επιλογές δεν υπάρχουν πολλές, ο Σιλά επειδή έχει και στοιχεία στόπερ, έχει αγωνιστεί και στόπερ στο παρελθόν, μπορεί να δώσει βοήθεια στο κέντρο άμυνας του Παναθηναϊκού.

Να προσφέρει δηλαδή σε συνθήκες αγώνα που ταλαιπώρησαν τον Παναθηναϊκό το τελευταίο διάστημα, όπως με την Μπιλμπάο και στον Πλατανιά. Όταν η ομάδα αμύνεται να προσφέρει ένα ακόμα δυνατό κορμί μέσα στην περιοχή της ομάδας του.

Η αλήθεια είναι πως σε ένα πρωτάθλημα που υπάρχουν πολλοί χαφ από την Αφρική που λειτουργούν ως αμυντικοί εξολοθρευτές και καλύπτουν αποστάσεις, δεν ξεχώρισε. Στο ελληνικό ποδόσφαιρο δεν αποκλείω τα φυσικά του προσόντα να κάνουν μεγαλύτερη διαφορά. Θα το δείξει ο χρόνος.

ΦΟΒΙΖΕΙ Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΛΟΥΤΣΙΑΝΟ

Προσωπικά επιμένω στην αναγκαιότητα να αποκτηθεί ο Μουνιέ. Ο Σιλά είναι δανεικός και φαντάζει προσιτή λύση. Ο Βιγιαφάνιες θα επιστρέψει Οκτώβρη, έφυγε και ο Ζέκα που με τις δημιουργικές αδυναμίες του την μπάλα τη μετέφερε, αν δεν αποκτηθεί ακραίος ποδοσφαιριστής, να κάνει μέρος από τις δουλειές του Εμποκού, δεν βγαίνει.

Είναι νωρίς ακόμα, δεν μπορείς να απορρίψεις από τώρα ειδικά από τη στιγμή που η εικόνα του φωνάζει πως δεν είναι 100% έτοιμος, ο Λουτσιάνο έχει αρχίσει και φοβίζει. Ο Παναθηναϊκός είχε να κάνει δύο καλές μεταγραφές μεσοεπιθετικά.

Επειδή τα οικονομικά περιθώρια δεν είναι πολλά στις επιλογές του αντί-Μπεργκ και στου δεύτερου καλού συμβολαίου δεν υπήρχε το περιθώριο αποτυχίας. Μέχρις στιγμής όμως η εικόνα του "βαρύ" Λουτσιάνο προβληματίζει. Μέχρις στιγμής δεν βοηθά ούτε στη δημιουργία του παιχνιδιού ούτε έχει την ικανότητα στο ξεμαρκάρισμα για να τελειώσει φάσεις.

ΕΛΕΙΨΑΝ ΟΙ ΒΙΓΙΑΦΑΝΙΕΣ, ΧΟΥΛΤ

Ο Παναθηναϊκός ξεκινούσε μπροστά σε σχέση με τους υπόλοιπους γιατί είχε έναν προπονητή που γνώριζε τι ποδόσφαιρο ήθελε να παίξει. Αυτή τη στιγμή, όμως, δεν έχει τα εργαλεία, σίγουρα θα βοηθηθεί πολύ όταν θα επιστρέψουν οι δύο μπακ Χουλτ - Κουλιμπαλί σε καλή κατάσταση, όμως ο τραυματισμός του Βιγιαφάνιες είναι τεράστιο πρόβλημα και κάνει ακόμα μεγαλύτερο το κενό του Εμποκού.

Αν ο Λουτσιάνο είχε την ικανότητα να μεταφέρει μπάλα, να γίνει ακόμα ένας δημιουργός, κάπως θα καλυπτόταν η κατάσταση. Όμως η αλήθεια είναι πως δεν κουνιέται. Βαρύς με μπάλα και χωρίς να είναι σε θέση να απελευθερώνεται από τον αντίπαλο. Θα περιμένουμε, όμως, τα πρώτα δείγματα, θετικά δεν τα λες.

Ο Τσάβες είναι πολύ καλός ποδοσφαιριστής, αλλά παίζει διαφορετικά απ' τον Μπεργκ, τον βολεύει να βγαίνει από την περιοχή και είναι καλύτερος με πρόσωπο στο αντίπαλο τέρμα από ότι με πλάτη, οπότε χρειάζεται να υπάρχουν ποδοσφαιριστές με ικανότητα να πλησιάζουν συμπαίκτες τους, να τη δώσουν και να την ξαναπάρουν, δεν υπάρχει αυτή την στιγμή κανείς πλην των Βιγιαφάνιες και Χουλτ με αυτά τα στοιχεία. Γι' αυτόν τον λόγο και οι απουσίες τους κόστισαν πολύ.

Όμως δεν φθάνουν, πρέπει οπωσδήποτε να καλυφθεί το κενό που άφησε ο Εμποκού και η αφαίρεση από το ροστερ του Ζέκα και η απόκτηση καθαρού 6αριού, μπορεί να έχει ως θετική συνέπεια πως θα υπάρχει ακόμα ένα γερό κορμί για βοήθεια στα στόπερ και δεν θα λυγίζει τόσο εύκολα ο Παναθηναϊκός όταν δέχεται πίεση, αφαιρεί ακόμα περισσότερο όμως τρεξίματα με την μπάλα...

News 24/7

24MEDIA NETWORK