Με κράμπες και θλάσεις δεν πας ούτε στην Αννίτα Πάνια

Ο Τσάρλυ γράφει για την νέα απογοητευτική εικόνα του Παναθηναϊκού στο Άμστερνταμ και την ήττα από τον Άγιαξ.

Με κράμπες και θλάσεις δεν πας ούτε στην Αννίτα Πάνια

Το βράδυ της Τετάρτης γυρίζοντας από την εκπομπή, έκανα ζάπινγκ στην τηλεόραση και έπεσα πάνω στην Αννίτα Πάνια. Έχει κάνει μία εκπομπή μιμούμενη τα talent show με κριτική επιτροπή τον Θάνο Καλλίρη, τον Νίκο Μουρατίδη και τη Σοφία Μουτίδου. Πήγε να τραγουδήσει ένα νέο παιδί με λαϊκή φωνή και παρατήρησαν πως έπαιζε πολύ χαμηλά το κομμάτι. Όταν του δόθηκε ο λόγος δικαιολογήθηκε τονίζοντας πως έχει πάθει φαρυγγίτιδα. Με σεβασμό και κατανόηση η επιτροπή έδειξε εμπειρία και δικαιοσύνη, αρνούμενη να κρίνει έναν τραγουδιστή που πήγε να διαγωνιστεί, με πρόβλημα στον φάρυγγα. Έχω την αίσθηση πως βλέποντας στο δεύτερο ημίχρονο στην Ολλανδία τα ταλαιπωρημένα παλικάρια από την δουλειά του Αντρέα Στραματσόνι, είναι άδικο να κάνουμε τον οποιοδήποτε σχολιασμό για το παιχνίδι.

ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΘΛΗΤΕΣ

Να είμαστε σοβαροί, για να κάνεις κάποια ανάλυση, κριτική, θα πρέπει να έχεις να μιλήσεις για μία προσπάθεια αθλητών, στον Παναθηναϊκό δεν υπήρχαν αθλητές. Αλλά άνθρωποι που δεν μπορούσαν να βγάλουν την παραμικρή ένταση. Έχοντας απέναντι τους, έναν αντίπαλο που έπαιζε με πειραματική σύνθεση και με πολλά μικρά παιδιά, είδαμε στο πρώτο ημίχρονο που θεωρητικά ήταν και το καλό, να έχουν οι παίκτες του Αντρέα Στραματσόνι κατοχή μπάλας 29,6%. Στο καλό λοιπόν ημίχρονο η πειραματική ενδεκάδα με πολλά παιδιά που παρέταξε ο Μπος είχε 70% κατοχή και οι παίκτες του Στραματσόνι, βρήκαν μία ευκαιρία με τον μόνο τρόπο που μπορούσαν. Οι πίσω γραμμές δεν ανέβαιναν και μόνο πάνω στην ταχύτητα του Ιμπάρμπο μπορούσαν να βγάλουν μία τελική. Αυτή την επικίνδυνη επίθεση δημιούργησε σε ολόκληρο το παιχνίδι ο Παναθηναϊκός και ο Ιμπάρμπο όπως συνηθίζει την έχασε.

ΘΛΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΡΑΜΠΕΣ

Τι να σχολιάσεις από μία ομάδα, που στο δεύτερο ημίχρονο οι ποδοσφαιριστές της κατέρρεαν ο ένας μετά τον άλλον, χωρίς να βγάζουν ένταση. Ήταν στενάχωρο να βλέπεις ποδοσφαιριστές να πέφτουν από θλάσεις και κράμπες, παρότι δεν πίεζαν καθόλου τον εαυτό τους. Στην επανάληψη, δεν θύμιζαν αθλητές οι ποδοσφαιριστές του Στραματσόνι, προσπάθησαν απλά να αντέξουν να βγάλουν το 90λεπτό με όσο γίνεται λιγότερους τραυματισμούς.

ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΛΑΘΗ Ο ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ

Δυστυχώς για το μέγεθος του συλλόγου, ο ιδιοκτήτης της ομάδας δεν μαθαίνει από την πείρα των χρόνων, επαναλαμβάνει τα ίδια λάθη. Είναι περίεργο να κάνεις ακριβώς τα ίδια πράγματα και να περιμένεις διαφορετικά αποτελέσματα. Οι προπονητές, πρέπει να στηρίζονται, αυτό όμως να συμβαίνει όσο υπάρχει μία ομάδα που δείχνει πως με τον τρόπο δουλειάς που γίνεται μπορεί να διορθωθούν τα πράγματα. Όπως για παράδειγμα στον ΠΑΟΚ. Το ρόστερ έχει πρόβλημα, λάθη το καλοκαίρι έγιναν, αλλά είναι φανερό πως αν στο μέλλον υπάρξουν καλύτερες επιλογές με τον τρόπο που δουλεύει ο Ίβιτς την αμυντική βελτίωση, την έλλειψη τραυματισμών και τα τρεξίματα που έχει φέρει η δουλειά του, μπορεί να υπάρξει βελτίωση. Υπάρχει μία βάση λοιπόν για να στηρίξεις τον προπονητή και να ελπίζεις πως ο χρόνος είναι μαζί του.

ΠΕΤΑΞΕ ΤΟ ΙΔΑΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ

Εδώ τι υπάρχει; Πως γίνεται ενώ ο Γιάννης Αλαφούζος βγάζει την δυσαρέσκεια του επικοινωνιακά και να είναι δεδομένο πως ψάχνουν προπονητή αλλά να μην εκμεταλλεύονται την διακοπή των 20 ημερών για να αντικαταστήσουν τον Στραματσόνι. Η ομάδα, είναι αγύμναστη, η εικόνα των παικτών φωνάζει πως η καθημερινή δουλειά που κάνει ο Αντρέα Στραματσόνι και το επιτελείο του, είναι προβληματική, ψυχολογία ο συγκεκριμένος άνθρωπός δεν μπορεί να δώσει και είναι μαθηματικά βέβαιο πως με το δύσκολο πρόγραμμα που έχουν οι "πράσινοι" η γκέλα θα έρθει σύντομα. Ρωτώ λοιπόν, πως γίνεται να μην έχει εξηγήσει στον Αλαφούζο, κάποιος από αυτούς που έχουν θέσεις σημαντικές στο ποδοσφαιρικό τμήμα του Παναθηναϊκού, πως δεν υπήρχε πιο ευνοϊκή συγκυρία από αυτή την διακοπή για να αλλάξει ο προπονητής.

ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ Ο ΣΠΥΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Προτίμησε ο σύλλογος να αφήσει τόσες κενές μέρες και να περιμένει, να δει τι θα συμβεί στην Νέα Σμύρνη, για να αλλάξει προπονητή αν γίνει γκέλα. Όταν η διαφορά θα έχει πάει στους 9 ή στους 10 βαθμούς και θα έρχεται παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ. Αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα και ο Γιάννης Αλαφούζος θα πρέπει να αναρωτηθεί, ποιος είναι ο λόγος που στις δικές του ημέρες, ο Παναθηναϊκός έχει ένα τόσο ντροπιαστικό σερί στην Ευρώπη. Το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι και ο σύλλογος στα χέρια του Γιάννη Αλαφούζου μικραίνει. Δεν μπορεί να έχεις χάσει με 3-0 από τον Ολυμπιακό, οι ποδοσφαιριστές, να πέφτουν ο ένας μετά τον άλλον και η αλλαγή να είναι να βάλεις εκπρόσωπο των οργανωμένων σαν συνδετικό κρίκο ποδοσφαιριστών με την διοίκηση. Πρέπει να γίνει αντιληπτό πως διοικεί έναν αστικό σύλλογο που η κουλτούρα του και η ιστορία του δεν συνάδουν με αυτές τις αποφάσεις.

ΝΤΡΟΠΙΑΣΤΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ

Ο Παναθηναϊκός τα τελευταία χρόνια έχει γνωρίσει και πιο βαριές ήττες από το 2-0 με τον Άγιαξ, μόνο που η εικόνα του δευτέρου ημιχρόνου ήταν ντροπιαστική. Πειραματική ομάδα με παιδιά έβαλε ο Μποζ. Τέσσερα 19χρονά, έναν 17 ετών στόπερ και δύο 21 ετών χρησιμοποίησε και τους είδε να κάνουν πλάκα. Μπορεί να μοιάζει υπερβολικό αλλά όποιος είδε το παιχνίδι καταλαβαίνει. Ήταν τόσο κακός στην επανάληψη ο Παναθηναϊκός, τόσο ανύπαρκτη η ένταση που ήταν ικανή να βγάλουν οι ποδοσφαιριστές του, που επηρέασαν και τα παιδιά του Μποζ και δεν μπορούσαν να χαρούν το παιχνίδι όσο θα ήθελαν.

ΔΕΝ ΣΠΑΕΙ ΤΟ ΡΕΚΟΡ ΤΟΥ ΣΤΙΛ

Ο Στιλ θα δεχτεί κριτική. Πράγματι ο άνθρωπός έκανε παγκόσμιο ρεκόρ. Δεν υπάρχει άλλος τερματοφύλακας, ούτε θα υπάρξει που να έχει δεχτεί σε φάση ομίλων τρία γκολ με εκτέλεση φάουλ. Πάνω του ερχόταν η μπάλα και αυτός έφυγε για την άλλη γωνία.

Οι αθλητές έχουν πολλές φορές πλάκα, βγάζουν έναν περίεργο εγωισμό δεν δέχονται την κριτική ακόμα κι όταν είναι σε άσχημη κατάσταση και στην πλειοψηφία τους έχουν την εντύπωση πως είναι πολύ καλύτεροι από ότι πραγματικά είναι. Θυμάμαι και γελάω με περσινό tweet του Στιλ που κατηγορούσε τον Ρόι Χόγκσον που δεν τον έχει καλέσει στην Εθνική. Ήθελε να παίξει και Εθνική Αγγλίας.

ΜΕ ΕΝΑΝ ΠΑΛΑΙΜΑΧΟ ΓΙΑ 6ΑΡΙ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΔΕΥΤΕΡΟ ΓΚΟΛΚΙΠΕΡ

Δεν είναι σίγουρα για Εθνική Αγγλίας ο Στιλ, αλλά η αλήθεια είναι πως κι αυτός πληρώνει τον απαράδεκτο σχεδιασμό του προπονητή του. Που δεν φρόντισε το καλοκαίρι να αποκτήσει έναν τερματοφύλακα ικανό να εκπροσωπήσει με αξιοπρέπεια τον Παναθηναϊκό. Ο Στιλ έχει δεχτεί γκολ με μεγάλη του ευθύνη και δεν έχει ψυχολογία, πληρώνει που σε μία περίοδο που έπρεπε να κάτσει στον πάγκο να ηρεμήσει και να βρει τον εαυτό του, συνεχίζει να αγωνίζεται. Το λάθος ανήκει στον Στραματσόνι, στον προπονητή που ξεκίνησε σαιζόν, χωρίς να κάνει καθόλου φυσική κατάσταση στην προετοιμασία, δεν φρόντισε να έχει δεύτερο αξιόπιστο τερματοφύλακα και ξεκίνησε την σαιζόν με 6άρι έναν παλαίμαχο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΟΣ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΗ ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ

Δεν χρειάζεται τίποτα άλλο για να καταλάβει κανείς, πως δεν είναι κατάλληλοι ο Στραματσόνι και το επιτελείο του, μόνο που πίστευαν πως ο Λεντέσμα που δεν είχε ομάδα από το Γενάρη και ο Σάμπα με αυτό το κορμί και τους πολλούς τραυματισμούς πως είναι ικανοί να βγάλουν συνεχόμενα παιχνίδια δείχνει πως δεν έχουν στοιχειώδεις γνώσεις.

Πρέπει να καταλάβει η διοίκηση του Παναθηναϊκού, πως αυτό το χαλί δεν υπάρχει κανένας λόγος να συνεχιστεί, δεν υπάρχει λόγος να είναι αυτός στον πάγκο στην Νέα Σμύρνη. Δεν έχει να κάνει το πρόβλημα Στραματσόνι με ένα αποτέλεσμα αλλά με μία συνολική δουλειά που έχει φέρει τους ποδοσφαιριστές του σε αυτή την άθλια κατάσταση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

ΤΕΡΜΑ(τοφύλακα) τώρα, αλλιώς δεν θα έχει ΤΕΡΜΑ!
Μαζί με Παρτιζάν, Σλόβαν οι χειρότερες ομάδες στην ιστορία του Εuropa
Ο Στραματσόνι έκανε τη σύγκριση Στιλ-Ιμπάρμπο
Άξιος της μοίρας του ο Παναθηναϊκός, έχασε και στο Άμστερνταμ

News 24/7

24MEDIA NETWORK