Ο Αναστασίου λειτούργησε σαν πολιτικός

O Τσάρλυ σχολιάζει τη δήλωση του Γιάννη Αναστασίου αμέσως μετά από τη λήξη της αναμέτρησης του Κυπέλλου με την Ξάνθη κι επισημαίνει ότι ο Παναθηναϊκός συρρικνώνεται με τέτοιες κινήσεις.

Ο Αναστασίου λειτούργησε σαν πολιτικός
INTIME SPORTS

Στο τέλος του αγώνα των Πηγαδιών, ο Γιάννης Αναστασίου μίκρυνε γι' ακόμα μία φορά τον Παναθηναϊκό. Με αφορμή ένα φάουλ στο πλάι που -κακώς- σφυρίχτηκε στον Νάνο και δεν του επέτρεψε να κάνει μία σέντρα, ο προπονητής του "τριφυλλιού" επέλεξε να σταθεί μπροστά στην κάμερα του συνδρομητικού και να ανοίξει βεντέτα με έναν σύλλογο.

Η διαιτησία του παιχνιδιού στην Ξάνθη δεν έδινε την δυνατότητα σε κανέναν να στήσει επικοινωνιακό πόλεμο. Δεν νομίζω πως υπήρχε άνθρωπός που να μπορούσε να φανταστεί ότι μετά από τη λήξη του αγώνα, ο Αναστασίου θα επέλεγε να επιτεθεί στον διαιτητή και στον αντίπαλο. Νομίζω πως για να γίνει αρεστός σε μία μερίδα πιο φανατικών οπαδών του Παναθηναϊκού, αρχίζει και ξεπερνά τα όρια.

Στον Αναστασίου θα πρέπει να πει κάποιος πως οι παραδοσιακοί οπαδοί του συλλόγου που εκπροσωπεί, υπερηφανεύονται για το πρεστίζ που διαχρονικά διέπει τον σύλλογο. Τοποθετήσεις με δόση κατινιάς που προβάλλει ο προπονητής του Παναθηναϊκού, δεν ταιριάζουν στον σύλλογο. Όπως δεν ταιριάζει στο "τριφύλλι" να βλέπει σαν εκπαιδευτική εκδρομή τη συμμετοχή του στην Ευρώπη και να συλλέγει εμπειρίες απέναντι στην Εστορίλ, έτσι δεν συνάδει με το προφίλ του συλλόγου να περιμένει ο προπονητής του το μικρόφωνο για να συκοφαντεί.

Ο Αναστασίου λειτούργησε σαν πολιτικός
INTIME SPORTS

Δήλωση από επιλογή

Αν ο Παναθηναϊκός ως οργανισμός έχει παράπονα από την Ξάνθη, είτε στοιχεία είτε υπόνοιες, όφειλε μέσω της διοίκησής του να τα καταγγείλει μετά από τη λήξη ή τις επόμενες ημέρες του συγκεκριμένου παιχνιδιού. Ο ρόλος του Αναστασίου δεν είναι να ανοίγει βεντέτες με ανταγωνιστικούς συλλόγους. Αντιλαμβάνομαι πως λειτούργησε θετικά στο θυμικό κάποιον φανατικών οπαδών η συγκεκριμένη τοποθέτηση. Έχω την αίσθηση πως μόνο αυτόν τον σκοπό μπορεί να εξυπηρετεί η επιλογή του.

Άλλωστε, με τη μορφή που είχε το συγκεκριμένο παιχνίδι, η συγκεκριμένη δήλωση δεν μπορεί να χαρακτηριστεί εν βρασμώ. Δεν γίνεται να πίστευε ο προπονητής του Παναθηναϊκού πως η Ξάνθη υπήρχε περίπτωση να του χαρίσει τον θεσμό του Κυπέλλου. Ως εκ τούτου, η δήλωση "η Ξάνθη παίζει πάντα στα κόκκινα εναντίον του Παναθηναϊκού και συγχαρητήρια που δεν το αντιμετωπίζει ως φιλικό" έγινε από επιλογή.

Με λύπη μου καταθέτω ότι πιστεύω πως λειτούργησε σαν πολιτικός. Ο Αναστασίου στη Νέα Σμύρνη δέχθηκε για πρώτη φορά σκληρές ερωτήσεις σε συνέντευξη Τύπου, μετά από την επιλογή Μπαϊράμι. Για πρώτη φορά από την ημέρα που βρίσκεται στον Παναθηναϊκό ένιωσε ένα πολύ μικρό δείγμα του τι σημαίνει πίεση και γνώρισε την αμφισβήτηση. Ένιωσε πως αρχίζουν να κρίνονται αυστηρά οι επιλογές του και πήρε την απόφαση να κάνει μία κίνηση που θα φέρει συσπείρωση στον κόσμο του Παναθηναϊκού.

Ο Αναστασίου λειτούργησε σαν πολιτικός
INTIME SPORTS

Χειροκρότημα από τους συνυπεύθυνους

Ήδη τα πρώτα άρθρα αβάντας μίας εκτός λογικής επίθεσης εμφανίστηκαν, όπως και τα πρώτα κείμενα στήριξης σε σάιτ οργανωμένων. Ο ίδιος μπορεί να είναι ευχαριστημένος, η δήλωσή του πέτυχε τον στόχο της, όμως ο Παναθηναϊκός συνεχίζει να μικραίνει, να χάνει την οντότητά του. Ο Αναστασίου δεν το αντιλαμβάνεται, πιθανότατα να μην έχει και λόγο να το κάνει, αλλά με τον τρόπο του αδικεί την πρόσφατη ιστορία του συλλόγου.

Γιατί πράγματι, από το παρασκήνιο του ελληνικού ποδοσφαίρου ο Παναθηναϊκός έχει ταλαιπωρηθεί. Έχει στερηθεί τίτλους. Δεν πήρε τίποτα ούτε την περίοδο 2000-2003, που ήταν η πιο ανταγωνιστική ελληνική ομάδα όλων των εποχών σε υψηλό επίπεδο.

Εκείνη την εποχή δεν υπήρχε απλά αδικία, τότε έπεφτε σε κάθε παιχνίδι "χειρουργείο" και τώρα έρχεται ένας άνθρωπός σε έναν σύλλογο που έχει ταλαιπωρηθεί απίστευτα, να δημιουργεί θέμα για ένα φάουλ που δεν έδωσε τη δυνατότητα σε ποδοσφαιριστή του να κάνει σέντρα. Να ανοίγει βεντέτα με έναν σύλλογο χωρίς να έχει κάποιο πραγματικό στοιχείο να καταθέσει, αλλά και δίχως πραγματική αφορμή. Έκανε τοποθέτηση που αν την έκανε ακροατής στην εκπομπή μου, θα τον έκλεινα χωρίς δεύτερη σκέψη. Και όμως, κάποιοι τον χειροκροτούν. Σε αυτούς που τον χειροκροτούν σήμερα απευθυνόταν ο Αναστασίου, γι' αυτούς έγινε η δήλωση και με αυτούς συνυπεύθυνους συρρικνώνεται αυτός ο μεγάλος σύλλογος.

Διαβάστε ακόμα:

Ξάνθη-Παναθηναϊκός 1-1

Αναστασίου: "Η Ξάνθη με εμάς δεν παίζει φιλικό"

Ξάνθη εναντίον Αναστασίου

Η απάντηση του Παναθηναϊκού

Δημήτρης Κριτής: Στα σύνορα της γραφικότητας

News 24/7

24MEDIA NETWORK