Ο Ίβιτς ξεβρακώθηκε...

Ο Τσάρλυ αποκαλύπτει τους φόβους που είχε εκφράσει ο Βλάνταν Ίβιτς πριν 20 μέρες στον Μουσλίμοβιτς ότι κάποιοι μέσα στην ομάδα θέλουν να τον φάνε! Γιατί "έδωσε" ανοιχτά τον Τζαβέλα ότι τον "τρύπησε". Υποχρεωμένος πλέον ο διεθνής αμυντικός να "απαντήσει" δικαστικά. Πως κατάφεραν να διαλυθούν στον ΠΑΟΚ 4 ημέρες μετά από το μεγάλο "διπλό" στην Φλωρεντία...

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΟΚ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ
ivic MOTIONTEAM

Στον ΠΑΟΚ καταφέρανε να διαλυθούν μόλις τέσσερις ημέρες μετά το μεγάλο διπλό στην Φλωρεντία. Σε μία εποχή που φαινόταν προς τα έξω πως φέτος είναι πιο σοβαρός από ότι τα περασμένα χρόνια, κατάφερε να διαλυθεί από μόνος του. Μπαίνοντας στην αγωνιστική μετά από τρείς βδομάδες διακοπής ο ΠΑΟΚ έμοιαζε να είναι πιο στέρεος από τους υπόλοιπους μεγάλους. Άλλου περιμέναμε να σκάσει η βόμβα, ο ΠΑΟΚ κατάφερε να διαλυθεί. Στην πράξη αποδείχθηκε πως το κλίμα μέσα στην ομάδα δεν ήταν καλό.

Είχε πει τους φόβους του στον Μουσλίμοβιτς

Ο Ίβιτς θεωρεί πως μία ομάδα Ελλήνων θέλει να τον φάει και έδωσε ανοιχτά τον Τζαβέλα πως τον τρύπησε. Μετά από όσα συνέβησαν στο παιχνίδι της Τούμπας, πληροφορήθηκα πως στην Θεσσαλονίκη υπήρχε τις περασμένες ημέρες διαρροή που διαψεύστηκε, αλλά οι εξελίξεις την επιβεβαιώνουν. Η πληροφόρηση ήταν πως ο Βλάνταν Ίβιτς είχε πει πριν 20 περίπου ήμερες στον φίλο του Μουσλίμοβιτς, τον φόβο του πως κάποιοι μέσα στην ομάδα θα προσπαθήσουν να τον φάνε και θα δει περίεργα αποτελέσματα το επόμενο διάστημα.

Πιθανότατα επειδή ο ίδιος έχει αφήσει στο περιθώριο πολλούς Έλληνες ποδοσφαιριστές, κάποιοι εκ των οποίων έχουν επιρροές μέσα στην ομάδα, να έχει δημιουργηθεί ένα κλίμα. Κανένας, βέβαια, δεν μπορεί να βάλει το χέρι του στην φωτιά και να πει αν ισχύουν η όχι αυτά που κατήγγειλε ο τεχνικός του ΠΑΟΚ. Ο Ίβιτς φωτογράφησε τον Τζαβέλα, τόσο επειδή εμπλεκόταν στις φάσεις, όσο και επειδή στα ρεπορτάζ για την ενδεκάδα που ο ίδιος είπε ότι έκανε λάθος που άλλαξε ένα πρόσωπο, γραφόταν ο Κρέσπο.

ΤΖΑΒΕΛΑΣ: ΑΡΧΗΓΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΝΕΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ

Σήμερα το πρόσωπο επιβεβαιώθηκε, ο Τζαβέλας που είναι και εκ των αρχηγών του ΠΑΟΚ, μεταφέρθηκε στη δεύτερη ομάδα. Θυμίζω πως όχι σε συνέντευξη τύπου, αλλά μέσα στα αποδυτήρια, ο ίδιος ποδοσφαιριστής είχε κατηγορηθεί και από τον Άγγελο Αναστασιάδης, πριν δύο χρόνια στην ήττα του ΠΑΟΚ στην Τρίπολη. Τότε υπήρχε έντονη φραστική επίθεση στο ημίχρονο από τον προπονητή προς τον παίκτη, στην επόμενη προπόνηση παρουσία όλων ο τεχνικός του ΠΑΟΚ έδειξε βίντεο κυκλώνοντας τον Τζαβέλα εξηγώντας τις φάσεις που τρυπήθηκε.

Η διοίκηση έστειλε τον Έλληνα διεθνή να προπονείται μόνος και όταν ο Άναστασιάδης έφυγε, τον ενεργοποίησε ξανά. Ο Τζαβέλας βρήκε την θέση του, επέστρεψε στην Εθνική, έγινε αρχηγός και πρόσφατα υπέγραψε νέο συμβόλαιο που τον κρατά στον ΠΑΟΚ μέχρι το 2020. Για κανέναν δεν μπορείς να βάλεις το χέρι σου στην φωτιά, θα πρέπει όμως να είναι πολύ αφελής, υπερβολικά προβληματικός σαν άνθρωπός, για να ρισκάρει να τα πετάξει όλα, επειδή δεν συμπαθεί τον προπονητή του, ή επειδή έχουν βγει εκτός ομάδας κάποιοι φίλοι του.

Ποτέ δεν ξέρεις, αλλά στην προκειμένη περίπτωση δεν φαίνεται, σε πρώτη ανάγνωση τουλάχιστον, να υπάρχει κίνητρο.

ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ ΝΑ ΠΑΕΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ

Το σίγουρο είναι πως ο Τζαβέλας, δεν έχει πλέον άλλη επιλογή από το να πάει δικαστικά τον Βλάνταν Ίβιτς. Ουσιαστικά με την συνέντευξη τύπου που έδωσε, του καταστρέφει την καριέρα. Είπε δημόσια, πως σκόπιμα είχε μειωμένη απόδοση και ευθύνη στα γκολ. "Ενήργησε ύπουλα", δήλωσε ο Ίβιτς.

Πραγματικά απορώ, πως μετά από την συγκεκριμένη τοποθέτηση, ο Ίβαν Σαββίδης κράτησε τον προπονητή.

ΕΔΕΙΞΕ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ

Ο ρόλος του προπονητή στην συνέντευξη τύπου, είναι για να κρατάει την ομάδα και όχι να τη διαλύει. Ο Ίβιτς, χθες τους διέλυσε και έδειξε πως ακόμα δεν είναι έτοιμος γι' αυτή την δουλειά.

Τον πληροφορώ, πως δεν είναι ο μόνος προπονητής που είχε την υποψία πως οι παίκτες του θέλουν σκόπιμα να τον "φάνε". Είναι κάτι συνηθισμένο στην ζωή των προπονητών και επειδή υπάρχει και ο εγωισμός το μεγαλύτερο ποσοστό των προπονητών όταν χάνουν μία δουλειά, "κατηγορούν" αθλητές τους, πως "σκόπιμα τους τρύπησαν". Ποτέ, όμως, δεν βγήκαν στην συνέντευξη τύπου να το πουν δημόσια. Είναι μήνυσιμο δεν μπορούν να το αποδείξουν και μία τέτοια αναφορά βάζει σε μεγάλη εσωστρέφεια την ομάδα τους. Σε έναν φαύλο κύκλο που δύσκολα θα κλείσει.

ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΑΣ ΑΠΟ ΜΕΓΑΛΗ ΟΜΑΔΑ

Είναι πολύ δύσκολη η συγκεκριμένη δουλειά. Έχεις να διαχειριστείς διαφορετικούς ανθρώπους και είσαι αναγκασμένος να αδικήσεις πολλούς από αυτούς. Ο κάθε προπονητής, γνωρίζει τους δεσμούς που έχει ο κάθε ποδοσφαιριστής με τους συναδέλφους του, αλλά και με ανθρώπους μέσα από την ομάδα, από το διοικητικό επιτελείο και συχνά κάνει δεύτερες σκέψεις. Είναι μέσα στις δυσκολίες του επαγγέλματος. Πράγματα που τα κρατά για τον εαυτό του και το πολύ-πολύ, τα συζητά με ανθρώπους από το κοντινό του περιβάλλον. Ποτέ δεν τα βγάζει φόρα παρτίδα.

Η συγκεκριμένη περίπτωση, αποδεικνύει τον λόγο που ένας προπονητής δεν γίνεται να ξεκινάει κατευθείαν από μεγάλη ομάδα. Δεν έχει μάθει να διαχειρίζεται τέτοιες καταστάσεις, δεν έχει σπάσει η χολή του. Είναι πολύ αγχωτική η δουλειά και έχει φυσικά το καλό πως αν φτάσεις σε ένα επίπεδο, πληρώνεσαι καλά ακόμα και αν αποτύχεις. Πρέπει όμως να φτάσεις. Να κάνεις ένα κύκλο από δουλειές που θα σε βοηθήσει, να είσαι ψυχολογικά έτοιμος όταν θα αναλάβεισ μία μεγάλη ομάδα.

Δεν είναι η δουλειά του προπονητή μόνο να ξέρει από ποδόσφαιρο, είναι πολλά τα θέματα που έχει να διαχειριστεί. Θυμίζω την κατάρρευση Νιόπλια όταν ανέλαβε σαν πρώτη δουλεία σε σύλλογο, τον Παναθηναϊκό, σε δηλώσεις του στο Ηράκλειο, μετά το παιχνίδι με τον Εργοτέλη. Ίδια ιστορία, κατευθείαν στα βαθιά χωρίς να έχει γίνει ο απαιτούμενος κύκλος. Χωρίς να έχει ζήσει παρόμοια γεγονότα σε ένα πιο χαμηλό επίπεδο. Να έχει δώσει μάχη με κλίκες, να έχει φάει τα μούτρα του και να γνωρίζει πως είναι μέσα στα πλαίσια της δουλειάς. Τον Αναστασίου, να τραβάει τον Τριανταφύλοπουλο στο τέλος στο ντέρμπι στην Λεωφόρο με τον Ολυμπιακό. Χρεώνοντας σε ένα παιδί, ήττα σε ντέρμπι. Δεν είναι παράδοξο, πρώτο μεγάλο παιχνίδι στην ζωή του ήταν του Αναστασίου, δεν είχε σπάσει ακόμα η χολή του από τέτοια περιστατικά.

ΜΕ ΟΡΟΥΣ BIG BROTHER

Ο Ίβιτς, φυσικά, από τη στιγμή που είχε μπει κάτι τέτοιο στο μυαλό του, ασφαλώς δεν μπορούσε να μείνει αμέτοχος, έπρεπε όλα, όμως, να γίνουν εσωτερικά, προστατεύοντας την ομάδα, αλλά και το δικό του κύρος. Αν ένιωθε πως με τον συγκεκριμένο άνθρωπό και με κάποιους ποδοσφαιριστές ακόμα δεν μπορούσε να βγάλει άκρη, τον υποσκάπτουν και ο ίδιος έπεσε είδη θύμα δολιοφθοράς, έπρεπε να ενημερώσει Μίχελς, Σαββίδη και να έρθουν οι εξελίξεις, χωρίς όμως να έχει γίνει η αναφορά στην συνέντευξη τύπου. Ο ιδιοκτήτης έπρεπε να ενημερωθεί πρώτος και όχι μέσα από την συνέντευξη τύπου. Να δρομολογηθούν οι εξελίξεις και μετά οι δημοσιογράφοι να ψάξουν να βρουν τι συμβαίνει. Έτσι λειτουργούν οι ομάδες.

Οι ομάδες, πρέπει να λειτουργούν σαν οικογένειες, όχι με όρους big brother. Είναι κόντρα στη δουλειά τους. Εμάς τους δημοσιογράφους, μας συμφέρει βγάζουμε θέματα, οι προπονητές πρέπει να γνωρίζουν όμως πως οι συνεντεύξεις τύπου δεν είναι για να ξεβρακώνονται. Είναι μία τυπική διαδικασία που το μόνο που θα πρέπει να προσπαθούν να πετύχουν, είναι να προστατεύουν την ομάδα τους και σε κάποιες περιπτώσεις να φτιάχνουν ψυχολογία και να την θωρακίζουν. Ο Ίβιτς, έκανε μεγάλη ζημιά και έδειξε πως ακόμα σαν άνθρωπος δεν είναι έτοιμος για να σηκώσει το βάρος του να είσαι πρώτος προπονητής στον ΠΑΟΚ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK